Samsung - HARMAN akvizíció

A Samsung a HARMAN vállalat felvásárlásával gyorsítja az autóipari és az összekapcsolható kommunikációs technológiák terjedését

forrás: Prím Online, 2016. november 16. 09:03

A Samsung Electronics és a Harman International Industries, Incorporated megállapodott, hogy a Samsung felvásárolja a HARMAN vállalatot. A dél-koreai vállalat 112 dollárt fizet részvényenként, így a teljes tranzakció értéke megközelíti a 8 milliárd dollárt. 

A tranzakció véglegesítése után a Samsung jelentős részt szerez az összekapcsolt technológiák hatalmas és gyorsan növekvő piacán, különösen az autóelektronika terén. Ez a piac 2025-re várhatóan meghaladja a 100 milliárd dollárt, így a Samsung számára elsődleges fontosságú. A HARMAN az okosautó piac vezető szereplője, így okosautókra tervezett megoldásai és hangrendszerei jelenleg több mint 30 millió járműben megtalálhatók. Abból a 7 milliárd dollár bevételből, amelyet a HARMAN a 2016. szeptember 30-án véget ért 12 hónapos időszakban könyvelt el, 65 százalék az autóiparból származik. A 2016. június 30-án készített jelentés szerint a megrendelési állománya megközelítőleg 24 milliárd dollár volt.

 

A HARMAN tapasztalata a kifinomult, járművön belül alkalmazható technológiák tervezésének és integrálásának terén, valamint a vállalat legnagyobb gépkocsigyártóival fennálló hosszú távú kapcsolata jelentős növekedési lehetőségeket tartogat. Ezek segítségével kiaknázható a Samsung mobil eszközeinek összekapcsolhatósága, a félvezetők, a felhasználói élmény és kijelzők terén szerzett szakértelme, valamint globális terjesztői csatornái.  Emellett a HARMAN márkáit és hangtechnikai lehetőségeit, valamint a Samsung fogyasztói elektronikai szakértelmét ötvözve a vásárlók további előnyökhöz és magasabb szintű felhasználói élményhez juthatnak a Samsung termékeinek és rendszereinek teljes skálájáról. 

 

„A HARMAN tökéletesen kiegészíti a Samsungot a technológiák, termékek és megoldások területén, és az egyesülés annak az autóipari stratégiának a természetes folytatása, amelyet már egy ideje követünk” – jelentette ki Oh-Hyun Kwon, a Samsung Electronics elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója.  „A HARMAN egy felső kategóriás autóipari beszállító, jól kiépített ügyfélkapcsolatokkal, erős márkákkal, vezető technológiákkal és kategóriaelső termékek elismert kínálatával. Ennek köszönhetően erős alapot ad a Samsung számára az autóipari platform fejlesztéséhez. Dinesh Paliwal elismert globális vezető, elismerésünket és tiszteletünket szeretnénk kifejezni neki, tapasztalt vezetői csapatának, valamint a HARMAN tehetséges alkalmazottainak.  A HARMAN piacvezető pozíciója és páratlan autóipari értékesítési rendszere által fenntartott gyors növekedése tükrözi a vállalat innováció és ügyfelek iránti elkötelezettségét.”

 

http://www.ravepubs.com/

 

„A holnap járműveit alapjaiban átalakítja majd az intelligens technológia és a folyamatos kapcsolat fenntartására való képesség. Ez a fejlődés ahhoz az átalakuláshoz hasonlítható, amelyben az elmúlt évtized során az egyszerű mobiltelefonokból kifinomult intelligens eszközök váltak” – tette hozzá Young Sohn, a Samsung Electronics elnöke és fő stratégiai igazgatója.  „Jelentős hosszútávú növekedési lehetőségeket tartogat számunkra az autóipari piac, hiszen a Samsung specializált elektronikus alkatrészei iránti kereslet folyamatosan növekszik.  Biztosak vagyunk abban, hogy a közös munkának köszönhetően a HARMAN egy olyan új típusú felső kategóriás beszállítóvá válhat, amely teljes körű megoldásokat kínál a kapcsolódáson alapuló ökoszisztéma egésze számára.”

 

„Ez a felvásárlás jelentős értéknövekedést biztosít részvényeseinknek. Egy nagyobb, sokoldalúbb vállalat részeként alkalmazottaink is új lehetőségeknek néznek elébe. A Samsung ideális partner a HARMAN számára, és ez a tranzakció hatalmas előnyökkel jár autóipari ügyfeleink és fogyasztóink számára világszerte. A Samsung csúcstechnológiájú kijelzők, kapcsolódási technológiák és feldolgozási megoldások területén felmutatott eredményeinek, valamint a HARMAN technológiai vezető pozíciójának és régóta fennálló ügyfélkapcsolatainak köszönhetően a gyártók új termékeket dobhatnak piacra. A partnerkapcsolatok és a méretezés alapvető fontosságú a hosszútávú autóipari sikerhez, mivel a nagy teljesítményű okosautók és autonóm vezetési megoldások iránti kereslet rendkívüli tempóban növekszik. Ezzel a tranzakcióval a HARMAN és a Samsung egyesült erővel gyorsítják fel a fejlődést ezen a technológiai területen.  Ez a befektetés megerősíti a HARMAN alkalmazottainak erejét, valamint a piacainkon elért sikereinket és vezető szerepünket. Reméljük, hogy a Samsunggal való közös munkának köszönhetően világszerte magasabb szintű felhasználói élményt nyújthatunk a vásárlók számára.”  - jelentette ki Dinesh Paliwal, a HARMAN elnöke és ügyvezető igazgatója.  

 

Vásárlói előnyök és jelentős növekedési lehetőségek

A Samsung várakozásai alapján az egyesülés jelentős növekedési lehetőségekkel és előnyökkel jár az ügyfelek számára, mivel a Samsung és a HARMAN egymást kiegészítő technológiáival intenzívebb jelenlét érhető el a fontos végfelhasználói piacokon.  

  • Autóipar:  A HARMAN vezető szerepet tölt be az új okosautó-technológiák piacán, ideértve a szórakoztató információszolgáltatás, kiberbiztonság, vezeték nélküli frissítések és telematika területét is. Ehhez járul hozzá az a jelentős szakértelem és tapasztalat is, amelyet a Samsung az összekapcsolt technológiák (többek között az 5G), a felhasználói felületek, a kijelzőtechnológiák és a biztonsági megoldások terén szerzett. Ezek együttes alkalmazásával tovább növelhető az értékesítés a HARMAN autóipari és csatlakozási szolgáltatásai területén. Ez még azzal a jelentős előnnyel is jár, hogy az autógyártók felgyorsíthatják a következő generációs okosautók fejlesztését. 
  • Audio rendszerek:  A HARMAN márkái és csúcstechnológiás hangrendszerei fenntartják a piacvezető pozíciót – ezek között szerepel például a JBL, a Harman Kardon, a Mark Levinson, az AKG, a Lexicon, az Infinity és a Revel is.  A vállalat biztosítja a Bowers & Wilkins és a Bang & Olufsen márkák autóipari megoldásait is.  Ezek a márkák mind nagyban növelik a Samsung mobil termékeinek, kijelzőinek, virtuálisvalóság-megoldásainak és viselhető termékeinek versenyképességét, hiszen a vásárlók teljes mértékben megkülönböztetett audio- és vizuális élményhez juthatnak.
  • Üzleti termékek:  Az egyesüléssel a vállalat b2b platformja is bővül, mert integrált, nagy méretű hang- és látványtechnikai megoldásokat képes biztosítani stadionok, koncerthelyszínek és egyéb előadói központok számára, mint amilyen például a John F. Kennedy Center for the Performing Arts, valamint a STAPLES Center, amely a GRAMMY díjnak ad otthont.  
  • Összekapcsolható szolgáltatások: A Samsung hozzáférést kap a HARMAN 8000 fő szoftverfejlesztőjéhez és mérnökéhez, akikkel kiaknázhatja az összekapcsolható technológiák piacában rejlő lehetőségeket. Ez az együttműködés a közös tervezésnek, adatkezelésnek és eszközöknek köszönhetően lehetővé teszi a felhőalapú fogyasztói és nagyvállalati megoldások következő generációjának megvalósulását, valamint a teljes körű autóipari szolgáltatások megjelenését. 

 

Működési struktúra és vezetés

A megállapodás véglegesítésével a HARMAN a Samsung önálló leányvállalataként fog működni. A vezetői pozíciókat továbbra is Dinesh Paliwal és a HARMAN jelenlegi vezetői töltik majd be. A Samsung hosszú távú növekedési stratégiát követ az autóipari elektronikai piacon, és meg kívánja tartani a HARMAN alkalmazottait, központját és létesítményeit, valamint minden fogyasztói és hivatalos hangtechnikai márkáját. A Samsung hisz abban, hogy az egyesüléssel mindkét vállalat munkavállalói további előrelépési és fejlődési lehetőségekhez jutnak.

 

A Samsung autóipari elektronikáért felelős üzleti csapata, amelyet 2015 decemberében azzal a céllal hoztak létre, hogy megállapítsa a Samsung lehetőségeit az autóipar piacán, a HARMAN vezetői csapatával szorosan együttműködve dolgozik majd az egyesülés által megvalósuló növekedési lehetőségek kiaknázásán.

 

A tranzakció feltételei

A vételi ár 28 százalékos prémiumot jelöl a HARMAN 2016. november 11-i záró részvényárfolyama alapján, illetve 37 százalékos prémiumot a HARMAN 2016. november 11-én véget érő 30 naptári napos időszakra vonatkozó súlyozott átlagára alapján. A Samsung várhatóan készpénzzel biztosítja a tranzakció fedezetét. A megállapodást egyöntetűen jóváhagyta mindkét vállalat igazgatói tanácsa.

 

A tranzakció, amely a HARMAN-részvényesek jóváhagyásától, a törvényi megfelelésektől és egyéb szokásos véglegesítési tényezőktől is függ, várhatóan 2017 közepén válik érvényessé.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sopov Istvánt választotta elnökké az IAB taggyűlése

Az Adaptive Média alapító tulajdonosát választotta meg az IAB taggyűlése elnöknek, akinek elsődleges célja a már elkezdett fejlesztések, új szolgáltatások, tagokat bevonzó megoldások továbbvitele, biztosítása.

2017. június 28. 10:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

AI-jaj, ez itt és most a robotok őskora!

2017. június 27. 19:27

Közterületet neveztek el a neves informatikusról, Jánosi Marcellről

2017. június 22. 10:22

Generációs ugrást hoz a technológiában az 5G Koalíció

2017. június 19. 15:16

Gyorsítja külföldi terjeszkedését a Codecool programozóiskola

2017. május 18. 11:11
cloudappsportal.com