25 ezer ember életét menthetik meg évente az önvezető autók

A Vodafone aktív szerepet vállal az autonóm közlekedés régiós fejlesztésében

forrás: Prím Online, 2016. november 20. 10:50

Jelentősen  csökkenthetik a balesetek számát és évente akár 25 ezer ember életét menthetik meg az európai utakon az intelligens, egymással együttműködő autók és egyéb közlekedési eszközök.

A mainál sokkal biztonságosabbá válthat a közlekedés, miután már ma is olyan szenzoros eszközök segítenek a járművezetőknek a balesetek elkerülésében, mint az automata fékezés, a sávkövetés, vagy éppen a holttér jelzés. 

 

Az iparági várakozások szerint 2024-ben az eladott új autók 89%-a fog rendelkezni a konnektivitás képességével és 2025-re mintegy 50 milliárd „összekapcsolódott” eszköz vesz majd körül minket. 

 

A Vodafone Magyarország, mint a magyar gazdaság egyik meghatározó szereplője örömmel írta alá a régiós kutatás-fejlesztési együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot, a Nemzetgazdasági Minisztérium által szervezett regionális digitális csúcstalálkozón, mondta Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

 

 

Az együttműködés célja, hogy a digitális átalakulás kínálta lehetőségeket kihasználva, a Közép-Kelet európai régió és a régiós vállalatok minél aktívabban bekapcsolódjanak az intelligens közlekedési rendszerek, az autonóm közlekedés fejlesztésébe. 

 

A november 17-18-ai budapesti Regional Digital Summit konferencián Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy a jövő termelése egyértelműen a gyártási folyamatok digitalizálására épül, ami különleges innovációs alkalmazkodást és minden korábbinál gyorsabb válaszokat kíván a gazdaság szereplőitől. Mint mondta: térségünk versenyképességét erősíti, ha országaink együttműködnek az autonóm vezetés szabályozási és infrastrukturális területein, valamint az autófejlesztés és a beszállítói hálózatok bővítésében.

 

A Vodafone a világ vezető IoT szolgáltatójaként már jelenleg is aktívan közreműködik a közlekedés automatizálását szolgáló fejlesztésekben, így az autonóm autózás kifejlesztésében is. A Vodafone Csoport az első távközlési szolgáltatóként csatlakozott a 2016 szeptemberében létrejött globális 5GAA (5G Automotive Association) szövetséghez, amelynek a célja az összekapcsolt és automatizált vezetés és az intelligens szállítási rendszerek fejlesztése. E cél érdekében a Vodafone már meg is kezdte a járművek közötti (vehicle-to-vehicle) kommunikáció, az LTE-V2X tesztelését. 

 

Alexandre Froment-Curtil szerint az IoT technológia, a jelenleg már zajló negyedik ipari forradalom átalakítja a világunkat, és nagyon fontos, hogy a jövő alakításában és formálásában Magyarország tevékenyen részt is vegyen. A Vodafone Magyarország ezért, a rendelkezésére álló eszközökkel mindent meg is tesz, mondta.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Élőben sugározták az adást az ASTRA műholdon keresztül az LG OLED TV-kre

Az LG Electronics és a SES az OLED tévék innovatív 4K High Frame Rate — azaz magas képfrissítési rátájú — műsorszórási technológiáját mutatta be a SES Iparági Napok tizedik évfordulóján, Luxemburgban. 

2017. május 25. 10:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Gyorsítja külföldi terjeszkedését a Codecool programozóiskola

2017. május 18. 11:11

Google: Bagoly-algoritmussal a hamis hírek ellen

2017. április 27. 15:15

Hamarosan átláthatóvá válik az egészségügy

2017. április 18. 14:26

Idén is keresik az Év Internetes Kereskedőjét

2017. április 13. 11:11
cloudappsportal.com