Útjára indul a közösségi filmajánló applikáció

forrás: Prím Online, 2016. november 24. 12:23

A Kiflee névre hallgató, magyar fejlesztésű alkalmazásban a megszokott és unalmas pontozási rendszer helyett egyetlen mozdulattal értékelhetik a filmrajongók az alkotásokat az alapján, hogy szívesen megnéznék-e, többször is akár. Ezt követően a hasonló ízlésű felhasználóktól személyre szabottan kapnak tippeket, ajánlásokat a Kiflee „fogyasztói”.

Előfordul, hogy az ember nem talál maga mellé partnert a mozizáshoz, mert senkit sem érdekel környezetében a kinézett film. Furának érzi az ízlését és nincs kivel megosztani a filmes élményeket.

 

Gyakorta melléfogunk a választáskor, hiába olvasunk jókat az adott alkotásról. Mi lehetne a garancia arra, hogy a mi szájízünknek is megfelel majd egy film? Ezekre kínál megoldást a Kiflee!

 

„Évek óta barátok vagyunk és mindannyian nagy filmrajongók, de szinte sosem sikerült olyan filmet választanunk, ami mindenkinek tetszett volna.” – meséli Gáspár Olivér, a Kiflee egyik kiagyalója. „Ezt elégeltük meg tavaly és elhatároztuk, hogy létrehozunk egy olyan alkalmazást, ami segít megtalálni azokat a filmeket, amelyek mindannyiunk tetszését elnyerik.” 

 

A filmrajongók többé nem vesznek el a kritikák és filmajánlók végtelenségében, ugyanis a magyar fejlesztésű mobilapplikációban olyan emberekre bukkannak, akik hozzá hasonló véleménnyel vannak az egyes filmekről, így garantáltan az ő ízlésüknek megfelelő filmeket ajánl majd nekik. 

 

Nem kell többé vacillálni az értékelésnél, hogy ez most erős négyes vagy gyenge ötös, hiszen itt nem a klasszikus számokkal történő pontozás zajlik, egyszerűen csak egy dolgot kell eldönteni: soha többet nem néznéd meg, egyszer nézős, többször nézős vagy éppenséggel „örök klasszikus”.

 

A magyar és angol nyelven is elérhető applikáció fejlesztése február óta tart, jelenleg öten dolgoznak rajta. November 23-án startol az androidos verzió és várhatóan decemberben érkezhet az AppStoreba. Ezidáig több, mint 200-an tesztelték és a honlapjukon 900-an iratkoztak fel. 

 

A letöltés után a felhasználó kereshet konkrét alkotásra vagy egyszerűen szemezgethet az automatikusan listázódó filmek között. Jelenleg a TMDb adatbázisát használják, így kis túlzással kijelenthető, hogy minden ezidáig megjelent film elérhető –, amiket aztán egy mozdulattal értékelhet, tiltó- vagy kívánságlistára helyezhet, de egy összefoglaló, a trailer és a stáblista is azonnal elérhető. És ez még csak a jéghegy csúcsa! Minél több filmet értékelünk, annál inkább személyre szabottan jönnek az ajánlások a többi felhasználótól, akik profilján nem csak azt láthatjuk, hogy miként értékelték az egyes filmeket, de százalékban meg is mutatja, hogy mennyire egyeznek az ízlések.

 

A Kiflee csapat terve szerint közösségi funkciók is lesznek az alkalmazásban, a felhasználók tudnak majd egymással chatelni, de be is követhetik egymást, hogy azonnal értesüljenek az újabb értékelésekről, ajánlásokról, illetve idővel szeretnék összekötni az alkalmazást az online videótékákkal is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás