Globálisan elérhető a Fujitsu PalmSecure BioLock

forrás: Prím Online, 2016. november 28. 10:00

A Fujitsu bemutatta a PalmSecure BioLockot, az iparág legbiztonságosabb hozzáférési technológiáját SAP-rendszerekhez. Az SAP ERP és HANA rendszerek biometrikus hozzáférés-szabályozását megvalósító Fujitsu PalmSecure BioLock már rendelhető. 

A BioLock biometrikus vezérlőszoftverét fejlesztő SAP Gold partnerrel, a realtime AG-vel kötött globális viszonteladói megállapodás értelmében az SAP globális partnerei közül egyedül a Fujitsu kínálhatja SAP-tanúsított, natívan beágyazott megoldás részeként a fejlett biometrikus biztonsági képességeket – közvetlenül, vagy saját értékesítési partnerein keresztül. Ezzel a megoldással az SAP ügyfelei további biometrikus biztonsági réteget iktathatnak be SAP-környezetükbe, és rendkívül biztonságos és kényelmes azonosító és hozzáférés-szabályozó megoldással védhetik kényes adataikat a lopás, az elvesztés és a visszaélések ellen. 

 

A realtime AG-val már eddig is meglévő partnerkapcsolatot új, globális szerződéssel kiegészítve a Fujitsu fejlett, biometrikus személyazonosító megoldással láthatja el ügyfeleit. Ennek révén szigorú, granuláris módon szabályozhatja az SAP-rendszerek elérését oly módon, hogy a megfelelő jogosultságokat a biometrikus azonosítás után rendeli hozzá a felhasználóhoz – kiiktatva ezzel a másokkal megosztott vagy lemásolt jelszavak problémáját.

 

A hagyományos SAP-biztonsági megoldásokkal (pl. Single Sign-On, SAP Governance, Risk and Compliance/GRC) integrálható Fujitsu PalmSecure BioLock a tenyérvénák egyedi mintázata alapján azonosítja a felhasználókat azelőtt, hogy belépnének a kritikus SAP-rendszerekbe – pl. HR-, CRM-, ellátásilánc-kezelő, pénzügyi, eladáshelyi rendszerbe vagy éppen az SAPA HANA platformra. A biometrikus azonosítás még közös eszközhasználat esetén is garantálja az SAP-rendszerek biztonságos hozzáférését. A kiemelten fontos vagy kockázatos műveleteket további biometrikus újraazonosítással lehet védeni annak érdekében, hogy biztosan csak a jogosult dolgozók hajthassák végre a kritikus feladatokat. 

 

A Fujitsu PalmSecure BioLock új és továbbfejlesztett jellemzői között szerepel a céges telephely meghatározott területeire való belépéskor végzett biometrikus azonosítás, valamint az SAP Time and Attendance Management moduljával való teljes körű integráció. Az SAP-környezetekben való bevezetést fejlett csomagok és előkonfigurált megoldások gyorsítják. 

 

 

„Vasúttechnikai cégünknél az SAP-val támogatott üzemi karbantartás, gyártástervezés és gyártási folyamatok védelmére használjuk a Fujitsu PalmSecure BioLockot. Biometrikusan azonosítjuk a felhasználókat SAP-bejelentkezés előtt a gyárainkban és vasúti hangárokban közösen használt kioszkoknál. Ezzel a megoldással nem kell többé aggódnunk a jelszólopások miatt” – nyilatkozta Mapula Mano, a Fujitsu-ügyfél Transnet Engineering üzemi karbantartásért, értékesítésért és disztribúcióért felelős SAP-szakértője. 

 

„A Fujitsu globális jelenléttel rendelkezik, és minden képessége megvan arra, hogy biztonsági megoldásokkal lással el globális ügyfeleit. Örömmel működünk együtt vele annak érdekében, hogy az SAP és a HANA felhasználók a világon mindenütt legyőzhessék az előttük álló biztonsági kihívásokat” – mutatott rá Martin Lum, a realtime AG North America marketing alelnöke. 

 

„A legfrissebb statisztikák szerint a legtöbb nagy szervezet globális árbevétele legalább öt százalékát veszti el évente visszaélések miatt. Akár szándékosan, akár hanyagságból történik ilyesmi, a dolgozók nagyobb biztonsági veszélyt jelentenek a szervezet működésére, mint a külső hackerek. Ezért is annyira fontos, hogy csak a jogosult felhasználók érjék el a kényes adatokat. A könnyen bevezethető, biztonságos PalmSecure BioLock megoldással a szervezetek szigorú, mégis felhasználóbarát módon szabályozhatják a hozzáférést SAP-környezetük minden részéhez, és valamennyi műveletet részletesen naplózhatnak. A megoldás jellemzően kevesebb mint 12 hónapon belül megtérül. Nagy örömmel bővítjük tovább meglévő partnerkapcsolatunkat a realtime AG-vel annak érdekében, hogy a világon mindenütt segítsünk az SAP ügyfeleinek elérni a lehető legmagasabb szintű biztonságot, és az iparágban egyedülálló hatékonysággal védjük kényes adataikat” – jelentette ki Thomas Bengs, a Fujitsu igazgatója és PalmSecure termékekért és megoldásokért felelős EMEIA-régióbeli vezetője.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50