Globálisan elérhető a Fujitsu PalmSecure BioLock

forrás: Prím Online, 2016. november 28. 10:00

A Fujitsu bemutatta a PalmSecure BioLockot, az iparág legbiztonságosabb hozzáférési technológiáját SAP-rendszerekhez. Az SAP ERP és HANA rendszerek biometrikus hozzáférés-szabályozását megvalósító Fujitsu PalmSecure BioLock már rendelhető. 

A BioLock biometrikus vezérlőszoftverét fejlesztő SAP Gold partnerrel, a realtime AG-vel kötött globális viszonteladói megállapodás értelmében az SAP globális partnerei közül egyedül a Fujitsu kínálhatja SAP-tanúsított, natívan beágyazott megoldás részeként a fejlett biometrikus biztonsági képességeket – közvetlenül, vagy saját értékesítési partnerein keresztül. Ezzel a megoldással az SAP ügyfelei további biometrikus biztonsági réteget iktathatnak be SAP-környezetükbe, és rendkívül biztonságos és kényelmes azonosító és hozzáférés-szabályozó megoldással védhetik kényes adataikat a lopás, az elvesztés és a visszaélések ellen. 

 

A realtime AG-val már eddig is meglévő partnerkapcsolatot új, globális szerződéssel kiegészítve a Fujitsu fejlett, biometrikus személyazonosító megoldással láthatja el ügyfeleit. Ennek révén szigorú, granuláris módon szabályozhatja az SAP-rendszerek elérését oly módon, hogy a megfelelő jogosultságokat a biometrikus azonosítás után rendeli hozzá a felhasználóhoz – kiiktatva ezzel a másokkal megosztott vagy lemásolt jelszavak problémáját.

 

A hagyományos SAP-biztonsági megoldásokkal (pl. Single Sign-On, SAP Governance, Risk and Compliance/GRC) integrálható Fujitsu PalmSecure BioLock a tenyérvénák egyedi mintázata alapján azonosítja a felhasználókat azelőtt, hogy belépnének a kritikus SAP-rendszerekbe – pl. HR-, CRM-, ellátásilánc-kezelő, pénzügyi, eladáshelyi rendszerbe vagy éppen az SAPA HANA platformra. A biometrikus azonosítás még közös eszközhasználat esetén is garantálja az SAP-rendszerek biztonságos hozzáférését. A kiemelten fontos vagy kockázatos műveleteket további biometrikus újraazonosítással lehet védeni annak érdekében, hogy biztosan csak a jogosult dolgozók hajthassák végre a kritikus feladatokat. 

 

A Fujitsu PalmSecure BioLock új és továbbfejlesztett jellemzői között szerepel a céges telephely meghatározott területeire való belépéskor végzett biometrikus azonosítás, valamint az SAP Time and Attendance Management moduljával való teljes körű integráció. Az SAP-környezetekben való bevezetést fejlett csomagok és előkonfigurált megoldások gyorsítják. 

 

 

„Vasúttechnikai cégünknél az SAP-val támogatott üzemi karbantartás, gyártástervezés és gyártási folyamatok védelmére használjuk a Fujitsu PalmSecure BioLockot. Biometrikusan azonosítjuk a felhasználókat SAP-bejelentkezés előtt a gyárainkban és vasúti hangárokban közösen használt kioszkoknál. Ezzel a megoldással nem kell többé aggódnunk a jelszólopások miatt” – nyilatkozta Mapula Mano, a Fujitsu-ügyfél Transnet Engineering üzemi karbantartásért, értékesítésért és disztribúcióért felelős SAP-szakértője. 

 

„A Fujitsu globális jelenléttel rendelkezik, és minden képessége megvan arra, hogy biztonsági megoldásokkal lással el globális ügyfeleit. Örömmel működünk együtt vele annak érdekében, hogy az SAP és a HANA felhasználók a világon mindenütt legyőzhessék az előttük álló biztonsági kihívásokat” – mutatott rá Martin Lum, a realtime AG North America marketing alelnöke. 

 

„A legfrissebb statisztikák szerint a legtöbb nagy szervezet globális árbevétele legalább öt százalékát veszti el évente visszaélések miatt. Akár szándékosan, akár hanyagságból történik ilyesmi, a dolgozók nagyobb biztonsági veszélyt jelentenek a szervezet működésére, mint a külső hackerek. Ezért is annyira fontos, hogy csak a jogosult felhasználók érjék el a kényes adatokat. A könnyen bevezethető, biztonságos PalmSecure BioLock megoldással a szervezetek szigorú, mégis felhasználóbarát módon szabályozhatják a hozzáférést SAP-környezetük minden részéhez, és valamennyi műveletet részletesen naplózhatnak. A megoldás jellemzően kevesebb mint 12 hónapon belül megtérül. Nagy örömmel bővítjük tovább meglévő partnerkapcsolatunkat a realtime AG-vel annak érdekében, hogy a világon mindenütt segítsünk az SAP ügyfeleinek elérni a lehető legmagasabb szintű biztonságot, és az iparágban egyedülálló hatékonysággal védjük kényes adataikat” – jelentette ki Thomas Bengs, a Fujitsu igazgatója és PalmSecure termékekért és megoldásokért felelős EMEIA-régióbeli vezetője.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

E-kereskedelmi Körkép 2017

2017. december 28. 09:48

Fogyasztóvédelmi díjat kapott a UPC

2017. december 20. 09:27

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19
cloudappsportal.com