Új országigazgató a Schneider Electric hazai leányvállalatánál

Veres Zsoltot nevezték ki a Schneider Electric magyarországi országigazgatójává

forrás: Prím Online, 2016. november 28. 11:21

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértőjének magyarországi leányvállalata bejelentette, hogy Veres Zsolt (50) tölti be a mintegy 1500 főt foglalkoztató hazai szervezet országigazgatói pozícióját. 

A szakember az elmúlt 5 évben az IBM Magyarország vezérigazgatója volt, majd a cég közép- és kelet-európai régiójának kormányzati, intézményi ügyeiért felelt. Veres Zsolt Spilkó Józsefet (56) váltja az ügyvezető igazgatói poszton, aki a vállalat kötelékében maradva, a közép-kelet-európai térség üzletfejlesztésének irányítását látja el a jövőben.

 

Veres Zsolt 1 hónapja kezdte meg munkáját a Schneider Electric új, innovatív épületmenedzsment megoldásokat felvonultató központjában. A Nordic Light Irodaház Budapest egyik leghatékonyabb és legmodernebb irodaépülete, ahol megtalálhatók a vállalat energiahatékonysági és okosirodai megoldásai. A modern irodatér a 24 éves vezetői tapasztalattal rendelkező szakemberre is inspirálóan hat, aki számára lételem a dinamikus és jó hangulatú munkahelyi környezet. Veres Zsolt legfontosabb feladatának jelenleg azt tartja, hogy a szervezet kultúrájának, folyamatainak és stratégiájának gyors megismerése után az eddig is sikeres területek mellé új növekedési lehetőségeket azonosítson. A Schneider Electric Magyarországon amellett, hogy megoldásszállító, fontos nemzetgazdasági szereplő is. Így a magát igazi csapatjátékosnak tartó vezető kiemelt célja a vállalat ismertségének növelése a gazdaság azon szegmenseiben is, amelyekben még kevésbé ismert. 

 

„Az új irodánk minden szeglete az innovációt sugározza számomra. Vezetőként is ebben az innovatív szellemben szeretném elérni, hogy munkatársaimmal közösen erősítsük a Schneider Electric hazai piaci szerepét, valamint, hogy a vállalatban rejlő, eddig még kiaknázatlan lehetőségek feltérképezésével tovább növeljük a stabilan pozitív üzleti eredményt. Úgy vélem, mindezt elsősorban professzionálisan strukturált működéssel és a piaci igények még teljesebb körű kiszolgálásával tudjuk elérni” – mondta Veres Zsolt. 

 

A Budapesti Műszaki Egyetemen végzett szakember eredetileg villamosérnökként diplomázott, majd a Külkereskedelmi Főiskola elvégzése után mester-tanulmányait a milánói SDA Bocconi menedzserképző iskolában folytatta. Az IBM Hungary Kft.-nél kezdte pályafutását, ahol 12 évet dolgozott különböző értékesítési vezetői pozíciókban. 2002-ben csatlakozott az SAP-hoz, kereskedelmi igazgatóként, ezt követően és az Oracle vállalatnál töltött kétéves kitérő után ismét visszatért az IBM-hez, ahol 5 évig vezérigazgatóként irányította a szervezetet, majd a kelet-európai kormányzati szektort.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05