Jótékony taxi? Igen, létezik!

Karácsony előtt akár utazás közben is segíthetünk a rászorulóknak

forrás: Prím Online, 2016. december 3. 07:03

Karácsonyig taxizás közben is jótékonykodhat bárki, aki a fővárosi taxik közül a Taxify autóit választja utazásához és a telefonos alkalmazáson keresztül rendel. 

Az adományozásban résztvevő sofőrök fuvarjaik után 30 Ft-ot ajánlanak fel, majd a befolyt összeget a cég megduplázza. Szavazás során az utasok dönthetik el, hogy a pénzzel melyik három szervezet támogassa a a Taxify. 

 

A kezdeményezéshez a sofőrök több mint fele már csatlakozott, de a visszajelzések alapján várhatóan szinte az összes autó részt vesz majd az akcióban" - hangsúlyozza Cziraki Dániel, a Taxify operatív vezetője. Kiemeli: a 30 Ft-os összeget az applikációval való fizetés során automatikusan elkülöníti a rendszer. A Taxify facebook oldalán pedig bárki szavazhat arról, hogy melyik három szervezetet támogassa a közös pénzadományból a cég.

 

 

„A Taxify egy észt start up cég, mi itthon a magyarországi képviselet vagyunk. Észtországban már október vége óta zajlik a karácsonyi utazási jótékony akció, december közepéig az előrejelzések szerint mintegy 7 000 euró gyűlhet össze. Itthon a sofőrökkel közösen döntöttük el, hogy mi is indítunk egy hasonló gyűjtést. Reméljük, hogy a karácsonyi időszakban sokan választanak jótákony taxit utazásaikhoz és egy tetemes összeggel támogathatjuk majd a kiválasztott szervezeteket" – összegez Cziraki Dániel.

 

A Taxify december 1-gyel egyébként Varsóban is elindította a szolgáltatását, 200 autóval.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mától Budapesten is elérhető a Lime heti bérletet kínáló LimePass szolgáltatása

Már a magyar fővárosban is elérhető a Lime elektromos rollermegosztó legújabb előfizetéses szolgáltatása, amely hét egymást követő napra korlátlan rollerfeloldási lehetőséget nyújt a felhasználóknak, a legelőnyösebb mikromobilitási megoldásokkal segítve őket a mindennapos városi közlekedésben. Az új lehetőséget azért vezetik be Budapesten, mert a régióban itt a legsikeresebbek a Lime e-rollerjei, a megtett utak és a felhasználószám tekintetében egyaránt. A LimePass a Lime mobil applikációján keresztül igényelhető.

2020. január 22. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás