A Lexmark bejelentette az Apex Technology és a PAG Asia Capital akvizíciójának lezárulását

forrás: Prím Online, 2016. december 6. 08:37

A Lexmark International Inc. bejelentette, hogy az Apex Technology Co., Ltd. (Apex) és a PAG Asia Capital (PAG) vezette befektetői konzorcium sikeresen lezárta az akvizíciót. 

A 2016. április 19-én bejelentett fúziós megállapodás értelmében a Lexmark részvényesei részvényenként 40,50 dollárt kapnak készpénzben. A konzorciumnak szintén tagja a Legend Capital Management Co., Ltd. (Legend Capital).

 

Az ügyletzárásra azután került sor, hogy valamennyi szükséges jóváhagyás, többek között a Lexmark részvényeseinek, az amerikai szabályozó hatóságoknak – beleértve a Külföldi Beruházások Bizottságát is –, valamint a kínai és bizonyos további külföldi joghatóságok jóváhagyása és az egyéb szokásos zárási feltételek rendelkezésre álltak.

 

A Konzorcium megtartja a Lexmark vállalati székhelyét a Kentucky állambeli Lexingtonban. A társaság új elnök-vezérigazgatójává David Reedert, a Lexmark korábbi alelnökét és pénzügyi vezérigazgató-helyettesét nevezték ki, aki Paul Rooke helyébe lép.

 

A Lexmark Vállalati Szoftver Csoportja különválik a Lexmarktól, és Kofax márkanév alatt működik tovább. A Konzorcium és a Lexmark közösen értékesíti az üzletágat, miközben előtérbe helyezi a képalkotás üzletág bővítését, különösen Kínában és az ázsiai-csendes-óceáni régióban.

 

A New York-i Értéktőzsdén nem kereskednek tovább a Lexmark törzsrészvényeivel (NYSE: LXK).

 

Azokat a részvényeseket, akik közvetlenül a Lexmark transzferügynökén keresztül birtokolják részvényeiket, a kifizető kísérő levélben részletesen tájékoztatja arról, hogy miként jutnak hozzá a fúziós ellenértékhez. Azok a részvényesek, akik Lexmark részvényeiket brókerüknél, befektetési eszközöket forgalmazó kereskedőjüknél, bankjuknál, vagyonkezelőjüknél vagy egyéb közvetítőnél vezetett számlán keresztül birtokolják, pénzüket az adott számlán keresztül kapják meg, és az eljárással kapcsolatos bármilyen kérdésükkel közvetítőjükhöz fordulhatnak.

 

A Goldman, Sachs & Co. a Lexmark pénzügyi tanácsadójaként, a Wachtell, Lipton, Rosen & Katz pedig a Társaság jogi szakértőjeként működött közre. 

 

A Konzorcium pénzügyi tanácsadója a Moelis & Co., jogi tanácsadója a Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, valamint a King & Wood Mallesons volt.

  

„Nagy lelkesedéssel zártuk le az ügyletet, amely jelentős pénzbeli értéket nyújt a részvényeseinknek, a vevőink javát szolgálja, és új lehetőségeket biztosít a munkatársainknak” – mondta Paul Rooke, a Lexmark előző elnök-vezérigazgatója.

 

„25 fantasztikus évet töltöttem a Lexmarknál, az utolsó hatot elnök-vezérigazgatóként” – tette hozzá Rooke. „Azzal, hogy a társaság továbblép a következő fázisba, itt az ideje, hogy a munkát a vezetők új generációja folytassa, és biztosítsa a Lexmark ágazati vezető pozícióját.”

 

„David Reeder rendkívüli vezető, aki egész pályafutását a technológiai területen töltötte. Attól fogva, hogy csatlakozott a Lexmarkhoz, David és én szorosan együttműködtünk az üzletág átalakításában, és meggyőződésem, hogy minden kvalitása megvan ahhoz, hogy a vevők és a munkatársak javát szolgálva folytassa a Lexmark átalakítását” – mondta Rooke. 

 

„Nagy izgalommal tekintek a Lexmark jövője elé” – mondta David Reeder, a Lexmark új elnök-vezérigazgatója. „A Lexmark alkalmazottai világszerte lelkesednek a technológia és az iránt, hogy segítsék a vevőket képalkotási és kimeneti eredményekre vonatkozó igényeik kezelésében.”

 

„Egyedülálló a lehetőségünk arra, hogy bővítsük a vállalatot Kínában és a teljes ázsiai régióban, és egyidejűleg a világ más régióiban is folyamatosan ellássuk vevőinket az ágazat vezető termékeivel és szolgáltatásaival. Megtisztelő számomra, hogy a Lexmarkot a lehetőségek és a növekedés új szakaszába vezethetem” – tette hozzá Reeder.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05