A Studio 5000 szoftver megkönnyíti az automatizált rendszerek tervezését

A Rockwell Automation által fejlesztett új funkciók lerövidítik a tervezési időt és növelik a biztonságot

forrás: Prím Online, 2016. december 9. 09:17

A mérnökökre állandó nyomásként nehezedik az egyre rövidebb fejlesztési idő igénye. A tervezési és konfigurálási eljárás gyorsabbá tétele érdekében a Rockwell Automation kifejlesztette a Rockwell Software Studio 5000 integrált fejlesztői környezetet. 

A szoftver immár tervezőeszközök széles skáláját tartalmazza, előfejlesztett alkalmazástartalom cserélheti le a hagyományos kódot, valamint új szolgáltatásokkal növeli a biztonságot.

 

A Studio 5000 Architect alkalmazás képes adatot cserélni olyan népszerű mérnöki eszközökkel, mint az EPLAN és az AutoCAD. Ez a kétirányú adatcsere elősegíti az elkészítési idő rövidülését, hiszen így a mérnököknek kevesebbet kell foglalkozniuk a vezérlőadatok átvitelével, a mérnöki eszközökből a Studio 5000 szoftverbe.

 

"Az ECAD eszközökkel való integráció órákban mérhető mérnöki munkaidőt takarít meg a tervezési eljárás során, illetve a jövőbeli rendszerváltoztatásoknál is” – mondja Andy Stump, a Rockwell Automation üzleti menedzsere. “Emellett csökkenti a hibák kockázatát, és a felhasználóknak nagyobb szabadságot biztosít az ízlésüknek megfelelő mérnöki eszközök használatában.”

 

A Rockwell Automation a Studio 5000 Application Code Manager alkalmazásba szintén beépítette az előfejlesztett alkalmazástartalom szolgáltatást. A mérnökök ezt a tartalmat használhatják saját kód írása helyett, ezáltal időt takaríthatnak meg és könnyebben hozhatnak létre egységes rendszereket. A tartalom első lépésben a Rockwell Automation folyamatobjektum-könyvtárát, valamint a vezérlőkód, HMI előlapok, alarmok, események és historikus tag-ek géptervezési könyvtárait foglalja magába.

 

 

“A jövőben folytatjuk az ügyfeleink alkalmazásaihoz illeszkedő egységesített kódok hozzáadását” – mondja Joachim Thomsen, a Rockwell Automation IP-alkalmazások senior menedzsere. “Ez a technológia idővel meg fogja változtatni az ügyfeleink programozásra vonatkozó hozzáállását. A saját kód megírása helyett ugyanis előre megírt tartalmakat tudnak majd egyszerűen beemelni rendszereikbe. Ez végeredményben elősegíti számukra a gyorsabb piacra vitelt, egységesebbé teszi a tervezést és csökkenti a mérnöki költségeket.”

 

A biztonság növelése érdekében a Rockwell Automation licenszalapú tartalomvédelemmel látta el a Studio 5000 Logix Designer alkalmazást. Ez segítséget nyújt a gyártóknak a Logix tartalmak módosítását és futtatását illetően úgy, hogy korlátozza azok körét, akik az objektumok forráskódját megnézhetik, illetve szerkeszthetik. Emellett megakadályozza, hogy a jogosulatlan gépekre duplikálják a kódot. Az OEM-ek számára ez segít csökkenteni annak a kockázatát, hogy a felhasználók olyan gépre másolják a kódot, amelyet nem ők építettek.

 

Ezenfelül, mivel a Logix vezérlők immár képesek a rendszerváltozások önmaguk általi auditálására, a felhasználók a Studio 5000 Logix Designer alkalmazáson belül biztonságos naplóban tekinthetik át a változásokat. Ez segít a mérnököknek vezérlőrendszereik hatékonyabb kezelésében.

 

A Studio 5000 View Designer alkalmazás egy új grafikai kiegészítővel is rendelkezik, amely egyszerűbbé teszi a konfigurációs folyamatot. A felhasználók elkészíthetik saját újrahasználható grafikáikat, és egyszerűen konfigurálhatják, hozzáköthetik azokat az egyedi Logix adattípusokhoz és add-on utasításaikhoz. Ráadásul a Studio 5000 View Designer alkalmazás immár többnyelvű támogatást is nyújt, vagyis a felhasználók saját kezelői termináljaikon válthatnak a nyelvek között.

 

A Rockwell Automation virtuális tervezési képességgel is felruházta a Studio 5000 szoftvert. Az új Studio 5000 Logix Emulate alkalmazással a mérnökök a fizikai hardvertől függetlenítve validálhatják, tesztelhetik és optimalizálhatják az alkalmazások kódját. Ez csökkentheti a projektek költségeit és lerövidítheti a fejlesztési ciklusokat. A Studio 5000 Logix Emulate alkalmazás képes más gyártó által fejlesztett, szimulációs és kezelőoktató rendszerekkel való összekapcsolásra is, azaz a felhasználók a teljes folyamatot szimulálhatják és csoportjaikat biztonságosabb virtuális környezetben taníthatják be.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24