Új életmentő eszközöket is kapott a SZTE Gyermekklinika Gyermekintenzív Osztálya

forrás: Prím Online, 2016. december 19. 10:18

A „Fuss velünk a beteg gyermekekért” nevű jótékonysági maratonon összegyűlt adományokból finanszírozott eszközöket vehetett át a Gyermekklinika az EPAM jóvoltából. 

A június 19-i futáson több mint háromszázan járultak hozzá, hogy a klinikán új eszközökkel támogassák a kicsik gyógyulását. Az egymillió forint összértékű támogatás a klinika dolgozói és páciensei számára is nagy jelentőséggel bír.  

 

2016. december 16-án adta át az EPAM nevében Szporny Diána, az EPAM maraton ötletgazdája és fő szervezője a SZTE Gyermekklinika Gyermekintenzív Osztálya részére azt a három orvosi eszközt, melyek jelentősen megkönnyítik a klinika életét, s hozzájárulnak a gyerekek sikeres kezeléséhez. „Rendkívül sokat jelentenek az eszközök a klinika számára, hiszen felszerelésünk folyamatos korszerűsítése a betegek javát szolgálja” – mondta el dr. Gál Péter, a SZTE Gyermekklinika Gyermekintenzív Osztályának osztályvezetője. „A gyógyszerelő kocsi napi szinten lesz használva, a bronchoszkóp segítségével pedig olyan beavatkozásokat tudunk elvégezni, melyekre eddig az intenzív osztályon nem volt mód.” A gyógyszerelő kocsi és a bronchoszkóp mellett a Gyermekklinika egy újraélesztő kocsit is átvehetett. 

 

 

Az EPAM számos alkalommal bizonyította már, hogy működésének mennyire szerves része az önkéntes támogatás, ezen belül pedig a kisebb és nagyobb gyermekek segítése. Ezen felül tavaly a Magyar Vöröskereszt számára fejlesztettek önkéntes alapon applikációt, mellyel a vérvételi helyszíneket találhatják meg a véradók. 

 

Idén nyáron hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az EPAM Szegeden a „Fuss velünk a beteg gyermekekért” maratont, ahol különböző hosszúságú távok közül tudtak választani a felnőttek és a gyermekek is. A cél azonban mindegyik futó számára azonos volt, hogy tényleges segítséget nyújtsanak a beteg gyermekeknek. Az adománygyűjtéssel az EPAM a „Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek” Alapítványt támogatta. 

 

 

A bronchoszkóppal a hörgőt és a légutakat tudják vizsgálni a szakemberek, valamint segítséget jelent a nehéz légútbiztosításban is. A pénteken átadott bronchoszkóphoz egy nagyfelbontású monitor is tartozik, USB csatlakozóval, mely lehetővé teszi a képek és a videók rögzítését és későbbi lementését. A kiváló képminőség megkönnyíti a tájékozódást. A szoftvere könnyen kezelhető, a monitor pedig hordozható – a bronchoszkóp és a monitor segítségével figyelemmel kísérhetők a beavatkozások.

 

„Amikor elkezdtük a maraton szervezését, számítottunk érdeklődőkre, de egészen felemelő volt, mikor megláttuk, hogy több mint háromszázan jelentkeztek. A nagyszerű közösségi összefogás segítségével nem csupán az EPAM, de a város futóközössége is hozzájárult ahhoz, hogy most átadhassuk ezeket az eszközöket, ezzel segítve a gyermekeken” – nyilatkozta Szporny Diána. „Az önkéntes tevékenység mindig is része volt az EPAM kultúrájának, s ezt a jövőben is ennek megfelelően tervezzük: közösen Szegedért. Újfent szeretnénk megköszönni a résztvevők hozzájárulását, számítunk rájuk 2017-ben is!”

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05