Az LG belép az orvosi képalkotási piacra

A vállalat első, orvosi képalkotásra kifejlesztett eszközei nagy felbontású, valósághű képet nyújtanak a legkülönbözőbb kórházi felhasználáshoz

forrás: Prím Online, 2016. december 21. 07:35

Az LG Electronics (LG) a fejlett síkképernyős technológiák terén megszerzett szakértelmét kihasználva belép az orvosi képalkotási eszközök növekvő piacára.

Olyan klinikai és sebészeti monitorokat mutat be, melyek segítik az egészségügyi szakembereket abban, hogy pontos és megalapozott életmentő döntéseket hozhassanak. Az LG az új monitorokat és egy fejlett radiográfiás eszközt az idei RSNA-n,  az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság éves kongresszusán mutatta be Chicagóban. 

 

LG 8MP klinikai monitor

Az LG 8MP klinikai monitor egy 27 colos képátlójú, 3840 x 2160 pixeles IPS monitor, melyet kifejezetten úgy terveztek, hogy az áramvonalasított munkafolyamatok és a multitasking támogatásával növelje a kórházi dolgozók munkájának hatékonyságát. A megnövelt fényerő mellett a monitor széles betekintési szöget, minimális színeltérést és pontos képalkotást biztosít. A monitor megfelel a DICOM orvosi digitális képalkotási és kommunikációs szabványnak, így a szürke árnyalatait úgy korrigálják, hogy közben megőrzik a képhűséget. Azt, hogy minden eszközzel tökéletesen együtt tudjon működni, a finomhangolás biztosítja, a háttérvilágítás-stabilizáció pedig az állandó fényszintet garantálja. A dinamikus szinkronizációs funkció (Dynamic Sync Mode) csökkenti a bemeneti késleltetést, míg más beállítások — például a villódzásmentesítés vagy az olvasási mód — segítenek mérsékelni az orvosoknál és az ápolóknál a hosszú műszakok alatt kialakuló szemfáradtságot. 

 

LG 8MP sebészeti monitor

A 27 colos képátlójú LG 8MP sebészeti monitor számtalan műtőtermi felhasználásra alkalmas. Különösen a minimál invazív beavatkozásokat előnyben részesítő sebészek számára előnyös a pontos megfigyeléseket lehetővé tevő, széles betekintési szögű, éles képet nyújtó LG monitor. Az LG 8MP UHD panel páratlanul tiszta képe segíti a legkomplexebb orvosi beavatkozások elvégzését is, a monitor IPS technológiája pedig lehetővé teszi, hogy egyszerre több szakember több szögből figyelhesse a képernyőt, minimális színeltérés mellett. Az akár 800 nites fényerőnek köszönhetően az LG sebészeti monitora ideális választás az erősen megvilágított műtőkhöz. A monitor az sRGB színtér több mint 99 százalékát lefedi, sőt, extra teret biztosít a mélyvörös spektrum számára, így az operáló orvos könnyebben képes különbséget tenni az egyes szövettípusok és erek között.

 

 

LG digitális radiográfiai röntgendetektor 

A mai kórházakban a kimagasló betegellátás szempontjából kulcsfontosságú a hordozható, könnyű és strapabíró gyógyászati technológia alkalmazása. A szintén az RSNA 2016-on bemutatott LG DXD (digitalized X-ray detector, azaz digitális röntgendetektor) másodpercek alatt készít kiemelkedő minőségű röntgenfelvételeket, mégpedig a 16-bites képfeldolgozási képességének és az akár 127 mikrométeres pixeltávolságának köszönhetően. Az így előállított szupermagas felbontású felvételek segítségével a röntgenkép-készítők és radiológusok gyorsan és pontosan azonosíthatják be az egészségügyi problémákat. Az LG DXD magnézium- és szénszálas felépítése a széleskörű kórházi alkalmazást tesz lehetővé, az IP41 víz- és porvédelem pedig abban segít, hogy a készülék akkor is optimális teljesítményt nyújtson, ha folyadékokkal vagy porokkal érintkezik.

 

„A B2B piacon történő terjeszkedést szolgáló stratégiánkban igen merész döntést jelent az, hogy beléptünk az orvosi képalkotó eszközök piacára” — mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke. „A prémium kijelzők piacának globális vezetőjeként biztosak vagyunk benne, hogy az LG technológiái nagyban segítik majd a kórházakat és más egészségügyi létesítményeket diagnosztikai folyamataik pontosságának, minőségének és hatékonyságának növelésében.”

 

Az RSNA egy több mint 54 000 radiológust, radio-onkológust, orvos-fizikust és társterületeken működő tudóst tömörítő szervezet, amelynek célja, hogy az oktatás, a kutatás és a technológiai fejlesztések révén javítsa a betegellátás és az egészségügy színvonalát (RSNA.org). Az LG nemrégiben bemutatott új orvosi képalkotó eszközeit rövidesen elérhetők lesznek a legfontosabb piacokon, az LG DXD 2017-ben válik elérhetővé. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59