Az LG belép az orvosi képalkotási piacra

A vállalat első, orvosi képalkotásra kifejlesztett eszközei nagy felbontású, valósághű képet nyújtanak a legkülönbözőbb kórházi felhasználáshoz

forrás: Prím Online, 2016. december 21. 07:35

Az LG Electronics (LG) a fejlett síkképernyős technológiák terén megszerzett szakértelmét kihasználva belép az orvosi képalkotási eszközök növekvő piacára.

Olyan klinikai és sebészeti monitorokat mutat be, melyek segítik az egészségügyi szakembereket abban, hogy pontos és megalapozott életmentő döntéseket hozhassanak. Az LG az új monitorokat és egy fejlett radiográfiás eszközt az idei RSNA-n,  az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság éves kongresszusán mutatta be Chicagóban. 

 

LG 8MP klinikai monitor

Az LG 8MP klinikai monitor egy 27 colos képátlójú, 3840 x 2160 pixeles IPS monitor, melyet kifejezetten úgy terveztek, hogy az áramvonalasított munkafolyamatok és a multitasking támogatásával növelje a kórházi dolgozók munkájának hatékonyságát. A megnövelt fényerő mellett a monitor széles betekintési szöget, minimális színeltérést és pontos képalkotást biztosít. A monitor megfelel a DICOM orvosi digitális képalkotási és kommunikációs szabványnak, így a szürke árnyalatait úgy korrigálják, hogy közben megőrzik a képhűséget. Azt, hogy minden eszközzel tökéletesen együtt tudjon működni, a finomhangolás biztosítja, a háttérvilágítás-stabilizáció pedig az állandó fényszintet garantálja. A dinamikus szinkronizációs funkció (Dynamic Sync Mode) csökkenti a bemeneti késleltetést, míg más beállítások — például a villódzásmentesítés vagy az olvasási mód — segítenek mérsékelni az orvosoknál és az ápolóknál a hosszú műszakok alatt kialakuló szemfáradtságot. 

 

LG 8MP sebészeti monitor

A 27 colos képátlójú LG 8MP sebészeti monitor számtalan műtőtermi felhasználásra alkalmas. Különösen a minimál invazív beavatkozásokat előnyben részesítő sebészek számára előnyös a pontos megfigyeléseket lehetővé tevő, széles betekintési szögű, éles képet nyújtó LG monitor. Az LG 8MP UHD panel páratlanul tiszta képe segíti a legkomplexebb orvosi beavatkozások elvégzését is, a monitor IPS technológiája pedig lehetővé teszi, hogy egyszerre több szakember több szögből figyelhesse a képernyőt, minimális színeltérés mellett. Az akár 800 nites fényerőnek köszönhetően az LG sebészeti monitora ideális választás az erősen megvilágított műtőkhöz. A monitor az sRGB színtér több mint 99 százalékát lefedi, sőt, extra teret biztosít a mélyvörös spektrum számára, így az operáló orvos könnyebben képes különbséget tenni az egyes szövettípusok és erek között.

 

 

LG digitális radiográfiai röntgendetektor 

A mai kórházakban a kimagasló betegellátás szempontjából kulcsfontosságú a hordozható, könnyű és strapabíró gyógyászati technológia alkalmazása. A szintén az RSNA 2016-on bemutatott LG DXD (digitalized X-ray detector, azaz digitális röntgendetektor) másodpercek alatt készít kiemelkedő minőségű röntgenfelvételeket, mégpedig a 16-bites képfeldolgozási képességének és az akár 127 mikrométeres pixeltávolságának köszönhetően. Az így előállított szupermagas felbontású felvételek segítségével a röntgenkép-készítők és radiológusok gyorsan és pontosan azonosíthatják be az egészségügyi problémákat. Az LG DXD magnézium- és szénszálas felépítése a széleskörű kórházi alkalmazást tesz lehetővé, az IP41 víz- és porvédelem pedig abban segít, hogy a készülék akkor is optimális teljesítményt nyújtson, ha folyadékokkal vagy porokkal érintkezik.

 

„A B2B piacon történő terjeszkedést szolgáló stratégiánkban igen merész döntést jelent az, hogy beléptünk az orvosi képalkotó eszközök piacára” — mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke. „A prémium kijelzők piacának globális vezetőjeként biztosak vagyunk benne, hogy az LG technológiái nagyban segítik majd a kórházakat és más egészségügyi létesítményeket diagnosztikai folyamataik pontosságának, minőségének és hatékonyságának növelésében.”

 

Az RSNA egy több mint 54 000 radiológust, radio-onkológust, orvos-fizikust és társterületeken működő tudóst tömörítő szervezet, amelynek célja, hogy az oktatás, a kutatás és a technológiai fejlesztések révén javítsa a betegellátás és az egészségügy színvonalát (RSNA.org). Az LG nemrégiben bemutatott új orvosi képalkotó eszközeit rövidesen elérhetők lesznek a legfontosabb piacokon, az LG DXD 2017-ben válik elérhetővé. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ legerősebb AI processzorát mutatta be a Huawei

A Huawei Technologies bemutatta az Ascend 910-et, a világ legerősebb AI processzorát, valamint a MindSpore minden forgatókönyvre kiterjedő AI számítási keretrendszert. A mesterségesintelligencia-alapú számítási keretrendszerek kulcsfontosságúak ahhoz, hogy az AI alkalmazások fejlesztése könnyebb, maguk az alkalmazások pedig könnyebben elérhetők legyenek.

2019. augusztus 23. 16:00

Helyettünk vásárolnak be az LG háztartási gépei

Az LG Electronics (LG) a 2019-es IFA-n mutatja be új, az európai piacokra szánt ThinQ háztartási gépeit, amelyekben immár elérhető az Amazon automatizált online vásárlási szolgáltatása, a Dash Replenishment (ADR). 

2019. augusztus 23. 13:17

A UPS önvezető járműveket fejlesztő cégben szerzett részesedést

UPS bejelentette , hogy a kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó leányvállalata, a UPS Ventures kisebbségi részesedést szerzett az autonóm teherautókat fejlesztő TuSimple vállalkozásban. A két vállalat Arizónában meg is kezdte az első önvezető nyergesvontatójuk tesztjét, azt vizsgálva, hogy e járművek javíthatják-e a szolgáltatásminőséget és hatékonyságot a UPS hálózatában. Az ügylet egy korábban indított kereskedelmi együttműködés folyománya, melyben a UPS szállítási szolgáltatásokat vásárolt a TuSimple-től.

2019. augusztus 23. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás