Tökéletes minőségű audiovizuális élmények

forrás: Prím Online, 2017. január 5. 14:17

A Sony bemutatta legújabb otthoni audio és vizuális termékeit: az új 4K Ultra HD UBP-X800 Blu-ray lejátszót, a Dolby Atmos hangzású HT-ST5000 hangsugárzót és a DTS:X formátumú STR-DN1080 AV vevőt. A modellek valódi moziélményt visznek otthonába.

A tökéletes felhasználói élmény érdekében, az elérhető legújabb technológiákat hozza el otthonába a cég, a kristálytiszta képet biztosító 4K HDR-rel és az objektumalapú hangzásról gondoskodó Dolby Atmos-szal és DTS:X-szel, mindezt  a Sonytól megszokott prémium designelemekkel, és a márkára jellemző elegáns külsővel,  kiemelkedő minőségben. 

 

Nézzen filmeket úgy, ahogy kedve tartja!

A legújabb Ultra HD technológiát felvonultató UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray lejátszó a filmélmények új dimenzióját nyitja meg. A modellt a Sony Pictures Entertainment-tel együtt fejlesztették annak érdekében, hogy a lehető legjobb 4K Ultra HD Blu-ray lemezlejátszást tegye lehetővé és a képek 4K minőségben úgy jelenjenek meg, ahogy azt az alkotók megálmodták. 

 

 

De mit ér a kép hang nélkül? A nagy felbontású hanglejátszási lehetőség segítségével az X800 bármilyen hangforrás audiofil minőségű visszaadására képes. A DSEE HX felskálázza az eredeti jel mintavételezési frekvenciáját és bit intenzitását. Megbízhatóbb és szélesebb hangtartományú élményben lesz része, nagy felbontású hangminőségben, bármit is szeretne hallgatni.

 

A legtöbb Blu-ray lejátszó ugyanazon a HDMI csatlakozón keresztül küldi a hangokat és képeket tévéjének. A kompromisszummentes hangzás biztosítása érdekében az X800 szétválasztja a hang- és videojeleket, amelyeket külön HDMI kimenetekre irányít, ezáltal csökkenti az elektromos interferenciát. 

 

Az elképesztő hangzás érdekében az UBP-X800-t egy kivételesen szilárd Frame and Beam vázzal látták el, amely minimalizálja a mechanikai rezgéseket. Az eszköz több audio kodekkel és kiterjesztéssel is kompatibilis, mindemellett támogatja a kristálytiszta, akár 192kHz/24-bites nagy felbontású fájlok és az akár 11.2MHz-s DSD hangformátumok lejátszását. 

 

A Sony saját fejlesztésű Precision HD meghajtójával ellátott X800 4K Ultra HD Blu-ray lejátszó képes a legmagasabb minőségben lejátszani minden lemezformátumot, beleértve a videó és audio DVD-t, a CD-t, a Super Audio CD-t, a 3D-s Blu-rayt és szinte bármilyen USB-n keresztül csatlakoztatható BD-ROM formátumot. A lejátszó ezen kívül számos videó kodeket tartalmaz, így gond nélkül nézhetünk 4K minőségben tartalmakat a videomegosztó oldalakról, például a Netflixről. Ráadásul a Sony magas szintű képfeldolgozási technológiája képes az SD és HD tartalmakat is közel 4K minőségűre felskálázni. Az már csak hab a tortán, hogy ha 4K HDR tartalmat nézünk 4K SDR tévén, akkor a Sony egyedülálló algoritmusa a megfelelő fényességet és színeket úgy állítja be, hogy ez esetben is a lehető legjobb képminőséget élvezhessük.

 

Az integrált Bluetooth csatlakozás segítségével bármikor vezeték nélküli fejhallgatóra válthatunk, ha nem szeretnénk, hogy bárki megzavarjon a filmnézésben, míg a család többi tagja tovább élvezheti a tévé hangját a szobában. De akár vezeték nélküli hangsugárzót is csatlakoztathatunk a Blu-ray lejátszóhoz, így kedvünk szerint a tv elől vagy távolabbról is élvezhetjük a gyönyörű hangzást, attól függően, hogy hová helyeztük a hangszórót.

 

Magával ragadó hangzás vezetékek nélkül

Legyen részese a Dolby Atmos forradalomnak a HT-ST5000 sound barral, amelyet a Sony Pictures-szel közösen fejlesztett ki a Sony, hogy mostantól otthon is átélhessük a tökéletes, 3D mozi hangzás élményét. Kiterjedt csatlakozási lehetőségei kompatibilisek az aktuális 4K HDR és HDCP2.2 sztenderdekkel, valamint az X800-zal kiegészítve egyenesen mozitermet varázsol a nappaliból.

 

Az stílusos sound bar lenyűgöző sokcsatornás hangzást biztosít a kép mellé, így szinte elfelejthetjük, hogy a nappalinkban ülünk. A sound bar két végén található, felfelé irányuló Dolby Atmos képes hangszórók elképesztően részletes 7.1.2-es hangélményt biztosítanak. A nagy felbontású koaxiális hangszórók egy mélynyomóval és magassugárzókkal egészülnek ki, így a zene, a beszédhangok és hangeffektek szinte körülölelnek minket. A nagy teljesítményű, vezeték nélküli mélynyomó biztosítja a mély, dübörgő basszusokat.

 

 

Soha nem volt egyszerűbb kedvenc zenéink lejátszása a beépített Chromecast és a Spotify Connect segítségével, így több mint 100 zenemegosztó applikációhoz juthatunk hozzá egy gombnyomással. Mindemellett a vezeték nélküli Multi-Room, Bluetooth és NFC technológiák a gyors és gondtalan zenelejátszást teszik lehetővé. 

 

Új élmények a szórakoztatásban

Könnyedén megteremthetjük a moziélményt az STR-DN1080 AV erősítővel.  A készülék támogatja a Dolby Atmos és a DTS:X hangformátumokat, képes a 4K HDR kezelésére és felskálázásra, valamint nagyfelbontású, natív DSD lejátszására is. Mindezeknek köszönhetően a STR-DN1080 rendkívüli hangélményt biztosít, további csatornák segítségével még a legapróbb háttérzajok is életre kelnek – így létrehozva a teljes 7.1.2 surround élményt.

 

 

A 3D hatású vagy az objektumalapú természetes hangzás biztosítása érdekében a DN1080 rugalmas hangszóró megoldást kínál: képes legyőzni a térbeli adottságokat és „áthelyezni” a hangokat, hogy azok az optimális helyen és szögben a tökéletes hangélményt kínálják. A Phantom Surround Back beállítás 5.2.1 rendszerünket további két, virtuális hátsó hangszóróval egészíti ki, így a teljes egészében élhetjük át a 7.1.2 hangzás élményét.

 

A számos csatlakozási lehetőség révén még könnyebben kapcsolódhatunk más készülékeinkhez, összesen 6 HDMI bemenet és 2 kimenet áll rendelkezésre, így biztosítva a teljes HDCP 2.2 támogatást és a legújabb 4K 60P (4:4:4) jelátvitelt. Az STR-DN1080 ezen kívül támogatja az új BT.2020 szabvány színteret. Ez az USB-vel, Bluetooth-szal, beépített Chromecasttal, Spotify Connecttel és Wireless Multi-Roommal rendelkező, sokoldalú AV vevő tökéletes megoldást kínál az otthoni szórakoztatáshoz. 

 

Az UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray lejátszó, a HT-ST5000 sound bar, valamint az STR-DN1080 AV vevő 2017 tavaszán lesz elérhető.

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

Samsung tanácsok a pihentető alváshoz

Életünk közel egyharmadát töltjük alvással, nem véletlenül, hiszen ez teszi lehetővé testünk és elménk regenerálódását, míg a hiánya csökkentheti a teljesítményt és a tiszta gondolkodási képességet. Azonban, sokak számára a valódi pihenés kihívást jelent, egyre többen küzdenek alvási nehézségekkel*. Mivel a minőségi alvás jóllétünk és egészségünk alapja, a Samsung a helyes alvási szokások kialakításának fontosságára hívja fel a figyelmet az Alvás Világnapján.

2023. március 17. 18:50

„Van kedvetek átjönni?” – Így töltjük az időt, ha buli van nálunk

Szabadidejükben a magyarok többnyire tévét néznek vagy zenét hallgatnak, és ezt jellemzően a vendégeik társaságában is folytatják – mutat rá a Samsung reprezentatív felmérése* . A szórakoztató elektronikai eszközök közül legtöbben a televíziót használják vendégség alkalmával: a készüléket a vendéglátók több mint fele be szokta kapcsolni az esetek legalább felében, és úgy tűnik, a technológia kínálta lehetőségeknek köszönhetően a házibulik lelke a konyhából lassan a képernyő mellé költözik.

2023. március 16. 11:30

Jobb egészségmegőrző funkciókkal kapható a HONOR Band 7

A HONOR bemutatta a HONOR Band 7-et, az új innovatív egészségügyi testen hordható eszközét. A HONOR Band 7 nagyobb AMOLED kijelzővel, 14 napos akkumulátor-üzemidővel és pontos mérésekkel érkezik. A HONOR egészségügyi technológiájának köszönhetően a készülék képes rögzíteni a pulzusszámmal, az alvással, a stresszel és egyéb többdimenziós egészségügyi paraméterekkel kapcsolatos értékeket és adatokat – így hosszútávú társ a felhasználók egészségmenedzsmentjében.

2023. március 16. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08