Új ügyvezető igazgató az EcoNetnél

, 2001. január 24. 12:39
Both Vilmos lett az Eco.Net Hungary Kft. új ügyvezető igazgatója. A társaság hónapokon belül a hazai piac egyik meghatározó ASP-szolgáltatójává kíván válni; a fejlesztéseket és a terjeszkedést a közeljövőben lezáruló, csaknem félmilliárd forintos tőkebevonásból kívánja finanszírozni.
Both eddig a Napi Gazdaság című üzleti és pénzügyi hírlap főszerkesztőjeként dolgozott, és részt vett a lap internetes szolgáltatása, a Napi Online létrehozásában és elindításában.

Az Eco.Net Hungary Kft. vezetői szerint Magyarországon is egyre több vállalkozás és intézmény ismeri fel a professzionális internet alapú szolgáltatásokban rejlő üzleti lehetőségeket. A business to business szolgáltatások piaca világszerte óriási lendülettel fejlődik, és a cég várakozásai szerint Magyarországon is ugrásszerű növekedés várható. Az internetes piac legdinamikusabb növekedés előtt álló szereplői az úgynevezett alkalmazásszolgáltatók (Application Service Provider, ASP) lehetnek - vélekedik Szenes Gábor, az Eco.Net stratégiai igazgatója, aki szerint a jövő azoké az internetes vállalkozásoké, amelyek adatbázis-alapú szolgáltatásokat nyújtanak, platformsemleges módon - azaz az adott alkalmazásnak internetes, WAP-os, mobil-internetes stb. "kimenete" is van.

Az Eco.Net intenzív fejlesztései, szolgáltatási körének bővítése és akvizíciói azt a célt szolgálják, hogy a társaság akár hónapokon belül a hazai piac egyik meghatározó ASP-szolgáltatójává váljék. A nagy volumenű fejlesztéseket és a terjeszkedést a társaság részben a közeljövőben lezáruló, csaknem félmilliárd forintos tőkebevonásból finanszírozza.

"A nagy biztonságot nyújtó, magas technológiai szintet képviselő berendezések és alkalmazások mellett a megbízható és hiteles tartalomra is nagy hangsúlyt kívánunk fektetni, mivel meggyőződésünk, hogy az internetes világban is felértékelődik a minőségi tartalom jelentősége" - jegyezte meg Both Vilmos.

Kulcsszavak: +céginfo ASP Econet.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38