LTE450-es rendszerre állt át a kecskeméti intelligens parkolás

forrás: Prím Online, 2017. január 13. 11:12

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MVM NET Zrt. által fejlesztett LTE 450 MHz frekvencián működő hálózatára állította át a 2016. áprilisában átadott Kecskemét belvárosi innovatív, intelligens parkolás-irányítási rendszert.

Több hónapos tesztelést követően a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által - 2016. évben a Nemzeti Smart City Technológiai Platform pilot projektjeként - kiépített Kecskemét, Kálvin téri 57 darab közterületi parkolóhely intelligens parkolás-irányítási rendszerének adatkommunikációs eszközeit - az MVM NET Zrt. által fejlesztett és üzemeltetett LTE 450 MHz frekvencián működő hálózatára állította át.

 

Az intelligens városi megoldások keretében került telepítésre az 57 darab szenzoros parkolóhely érzékelő. Az adatkezelő rendszer és a parkoló bejáratánál, illetve annak közelében kihelyezett két LED-es kijelző közötti gyors, magas rendelkezésre állású, biztonságos adatkommunikáció valósult meg az LTE 450 MHz hálózatra történő átállással.

 

A hálózat váltáshoz szükséges, beépített adatátviteli végberendezések is egy magyarországi vállalat innovációjának az eredménye, a kommunikációt biztosító eszközöket (router) az Intelliport Solutions, a Delta Csoport tagja fejlesztette és szállította.

 

„A Nemzeti Smart City Technológiai Platform első pilot projektjét Társaságunk tavaly Kecskeméten valósította meg, amelyet várhatóan idén több újabb intelligens megoldás kiépítése fog követni. A mostani átállás jelentősége azért fontos a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. számára, mert egy olyan adatátviteli csatorna használata valósul meg, amely garantálja Társaságunk számára a szolgáltatás folyamatos, magas minőségű fenntartását, illetve biztosítja a zárt rendszerben történő biztonságos információ továbbítást” - nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

 

„A telekommunikációs szektorban az M2M, a gépek közötti kommunikáció számos eddig kiaknázatlan lehetőséget rejt magában. Örömmel látjuk, hogy az MVM NET LTE450 mobil adatátviteli hálózata a kormányzati célú felhasználás mellett immár az üzleti célú felhasználás területén is bizonyítja egyedülálló minőségét és képességeit. Kiemelt biztonságú hálózatunk 95 százalékos országos lefedettségével és kiemelkedően magas rendelkezésre állásával mind városi környezetben, mind a publikus mobilszolgáltatásokkal ellátatlan területeken is kiválóan alkalmas olyan üzleti alkalmazások kiszolgálására, melyek állandó, stabil sávszélességet és alacsony válaszidőket követelnek meg” - mondta el Krénusz Kornél az MVM NET Zrt. vezérigazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul a Startup Plastic Surgery program

Idén először szervezi meg a Klímainnovációs Közösség a Startup Plastic Surgery inkubációs programot, amelyre olyan magyar startupok jelentkezését várja, melyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra. A program során kiválasztott legígéretesebb projektek gyorsított eljárású lehetőséget kaphatnak az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures inkubációs tőkeprogramjában, ahol 15 millió forintos befektetésben részesülhetnek. A programra június 20-ig lehet jelentkezni.

2020. június 5. 14:42

A robotikai gripperek segítik az automatizálást az élelmiszeriparban

A világ népessége egyre csak nő, azonban a demográfia csak egyike azoknak a mozgatórugóknak, amik az élelmiszeripari automatizálást szorgalmazzák. A munkahelyi biztonság, szigorú élelmiszer-biztonsági előírások, a feldolgozott élelmiszerek népszerűségének emelkedése, valamint a teljesítmény növelésére és a csökkenő gyártási költségekre való igény mind szerepet játszik az automatizáció egyre gyorsabb ütemű térhódításában.

2020. június 5. 11:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás