Új felhő platformot és kiterjesztett felhőrégiókat jelentett be az Oracle

forrás: Prím Online, 2017. január 19. 08:52

Január 17-én került megrendezésre New Yorkban az Oracle CloudWorld konferencia, amelyek keretében több megoldást is bejelentett az Oracle.

Oracle Could Platform

Az Oracle tovább bővítette felhő platform szolgáltatásait, elsősorban azoknak a vállalatok számára, akik üzletileg kritikus alkalmazásaikat szeretnék felhőbe emelni.  Az Oracle Cloud Platform megoldáshoz kapcsolódóan az Oracle két újdonságot jelent be: 

  • Az Oracle Database Cloud Service elérhetővé vált az ún. “bare metal compute” szolgáltatáson keresztül, továbbá új virtuális megoldásokat (virtual machine - VM) számítási, terhelés megosztási és tárolási szolgáltatásokkal, amelyek egyazon kis késleltetésű és nagy teljesítményű modern IaaS platformon is elérhető.  
  • Az Oracle Cloud Platform további fejlesztéseként új infrastruktúra szolgáltatásokat (IaaS - Infrastructure as a Service) is bejelentett az Oracle. Az Oracle IaaS mostantól 1, 2 és 4 magos virtuális gépeket is kínál, amelyek ugyanazon a nagy teljesítményű és kis késleltetésű virtuális hálózaton (Virtual Cloud Network, VCN) futnak, mint a bare metal compute konfigurációk, és a block és object tárolók. Ezt a megoldást az Oracle kínálja elsőként az iparágban. 

További részletek az angol nyelvű közleményben: https://www.oracle.com/corporate/pressrelease/expands-cloud-platform-011717.html

 

Az Oracle új felhőrégiókat indít el Észak-Amerikában és az EMEA régióban

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy a következő hat hónap során három új adatközpont-csoportot hoz létre ezeken a helyszíneken: Restonban (Virginia, USA), Londonban és Törökországban. Az új adatközpont-régiókat 2017 közepén kapcsolják be az Oracle felhő-hálózatába. 

 

Az Oracle felhő adatközpontjai ún. régiókba szerveződnek, amelyek legalább 3, nagy sávszélességű, egymástól több kilométer fizikai távolságban elhelyezett, maximálisan hibatűrő helyszínből állnak. Ez az elrendezés maximális biztonságot és elérhetőséget biztosít az ügyfelek adatai és alkalmazásai számára. 

 

Az új helyszínekkel együtt az Oracle már 29 ilyen régióval rendelkezik világszerte, melyeknek száma így az utóbbi 24 hónapban megduplázódott

További részletek az angol nyelvű közleményben: https://www.oracle.com/corporate/pressrelease/global-region-expansion-011717.html

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felhőben újjászületett informatika

A felhőinformatika Kelet-Európában és hazánkban is egyre elterjedtebb, a hozzá kapcsolódó technológiai innovációk is folyamatosan tudnak újat mutatni a szakembereknek. A magyarországi AWSome Day Budapest szakkonferencián a TC2 szakemberei és meghívott szakértői sikereken, esettanulmányokon keresztül mutatták be az új norma hasznosíthatóságát.

2018. november 13. 15:11

Szélturbinában működő adatközpont közel nulla kibocsátással

A Fujitsu szerver- és tárolótechnológiájával működik a világ egyik első, közel nulla kibocsátású adatközpontja egy németországi szélturbinában. A WestfalenWIND IT német áramszolgáltató WindCORES kezdeményezése keretében létrejött új hosztingmegoldással a Fujitsu SELECT partnere, a Green IT - Das Systemhaus rendkívül fenntartható és költséghatékony felhőszolgáltatásokat nyújthat ügyfeleinek.

2018. november 13. 12:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18
cloudappsportal.com