Microsoft: Izgalmas bejelentések a holnap induló BETT konferencián

forrás: Prím Online, 2017. január 25. 11:25

A magyar gazdaság versenyképessége a jövő generációinak tudásán és szakértelmén múlik – ez pedig a tanteremben kezdődik. A Microsoft számára kiemelten fontos, hogy a digitalizáció során támogatást nyújtson az iskolák és tanárok számára, így számos újdonsággal készül a holnap induló, londoni BETT rendezvényre.

A pedagógusok nap mint nap olyan kihívásokkal néznek szembe, melyre talán nem is gondolnánk: az amerikai tanárok 90%-a kollégáival megosztva használja a tantermi eszközöket, 50%-uk szakmai támogatás nélkül,  egymaga felel a mindennapos karbantartásáért, 60%-uk pedig saját maga vásárolja meg és telepíti a különböző alkalmazásokat. Ez értékes időt és energiát emészt fel, melyet gyermekeink oktatására, képzésére is fordíthatnának. A legújabb bejelentésekkel azonban a Microsoft jelentős terhet vesz le a pedagógusok és rendszergazdák válláról:

  • A felhőalapú alkalmazás- és eszközmenedzsment szolgáltatás, a Microsoft Intune for Education segítségével minden eddiginél egyszerűbbé válik a közösen használt informatikai eszközök konfigurálása és felügyelete. A szolgáltatás tökéletesen alkalmazkodik az intézmények már használatban lévő Windows 10-es eszközeihez és szoftvereihez, így hozzásegít az egységes és biztonságosabb informatikai környezet kialakításához.
  • Partnereink, úgymint a HP, Lenovo vagy az Acer, új, az oktatásra specializált Windows 10 alapú eszközökkel járulnak hozzá az digitális oktatás számára elengedhetetlen teljesítmény és biztonság megteremtéséhez.
  • A Minecraft: Education Edition legújabb verziója a felhasználók visszajelzései alapján készült el, így az eddigi legteljesebb felhasználói élményt nyújtja.

 

 

További információk és részletek elérhetők Yusuf Mehdi, a Microsoft Windowsért és eszközökért felelős vállalati alelnökének hivatalos blogposztjában tekinthető meg. 

 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Komplex önvédelmi program ifjú netezőknek

2020 elején indul egy speciális módszertant alkalmazó, online védekezési képességeket és készségeket fejlesztő e-lerning alapu tréning gyerekeknek. A hivatásos testőrképzés szakmai alapjaira épülő program nem csupán tartalmában, de oktatási módszertanában is teljesen újnak számít. Ez az első alkalom, hogy egy ilyen összetett önvédelmi program elérhetővé válik a civil szférában, családok, átlagemberek számára. A képzés a támadások pszichológiai, jogi, egészségügyi és fizikai jellmezőinek a hatékony elsajátítására épül. A program kiemelt figyelmet fordít a tinik biztonságos közösségi média használatára. 

2019. szeptember 19. 20:48

Nemzetközi karrierépítés a MOL segítségével

Idén szeptemberben 113-an kezdhették el nemzetközi karrierjüket építeni a Upstream (17), a Downstream (53), az Innovatív Üzletágak és Szolgáltatások (30) valamint a Funkcionális szolgáltatások területein a MOL-csoport friss diplomások számára meghirdetett Growww programjában. A program teljes ideje alatt mentorok segítik a pályakezdőket a vállalati környezetbe való gyorsabb beilleszkedés és a hatékonyabb munkavégzés érdekében. Az indulás óta a Growww programnak köszönhetően 2300 tehetséges fiatal helyezkedett el a vállalatnál a világ minden tájáról, kiemelkedő, több mint 80 %-os megtartási aránnyal. 

2019. szeptember 19. 16:46

Építsd újra a világot LEGÓ-ból

A LEGO Csoport és Mark Ronson zenész útjára indították az Építsd Újra a Világot kampányt, amellyel céljuk, hogy a következő generációk kreativitását fejlesszék. 

2019. szeptember 19. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás