A Magyar Telekom bekerült az FTSE4Good Emerging Indexbe

Az FTSE Russell Indexe a hatékony környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási (ESG: Environmental, Social, Governance) rendszerrel működő vállalatok teljesítményét méri

forrás: Prím Online, 2017. január 27. 12:44

Az FTSE Russell, a globális adat és index szolgáltató, az FTSE4Good kritériumok alapján elvégezte a Magyar Telekom független értékelését és ennek alapján teljesültek az FTSE4Good Emerging, mint az FTSE4Good Index Series része által támasztott követelmények.

Így a Magyar Telekom bekerült az FTSE Russell által a tőzsdei befektetői számára készített FTSE4Good Emerging Indexbe. Az FTSE Russell Indexe a hatékony környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási (ESG: Environmental, Social, Governance) rendszerrel működő vállalatok teljesítményét méri. Az FTSE4Good mutatószámokat a piaci szereplők széles köre használja a felelősségteljes befektetési alapok és termékek létrehozása és értékelése során. 

 

A Magyar Telekom befektetőinek nyolc százaléka tartozik jelenleg a felelős befektetők közé. „Ők a portfóliójuk kialakításánál elsődleges szempontként határozzák meg, hogy olyan vállalatokba fektetnek be, akik fenntarthatóságban élen járnak.” – mondta el Christopher Mattheisen a vállalat vezérigazgatója. „Ez a visszajelzés is azt bizonyítja számunkra, hogy stratégiánk helyes, jó úton járunk: a vállalat fenntarthatósági tevékenysége nemcsak hazai, de nemzetközi szinten is értéket képvisel.”

 

A Magyar Telekom 4,4 (5-ből) pontos abszolút és 93 (maximum: 100) pontos SuperSector relatív eredménnyel került be a FTSE4Good Emerging Index-be. Ezen Index mellett a Magyar Telekom 2010 óta szerepel a CEERIUS (Central and Eastern European Responsible Investment Universe) indexben, valamint az Oekom Research felelős befektetői értékelő is befektetésre ajánlott Prime kategóriába sorolta a vállalatot.

 

Az FTSE4Good Index Series-ről

Az FTSE Russell (kereskedelmi nevén: FTSE International Limited and Frank Russell Company) megerősíti, hogy a Magyar Telekom független minősítésen esett át az FTSE4Good kritériumok szerint, kielégítette azokat és megfelelt a FTSE4Good Index Series követelményeknek. Az FTSE Russell globális index szolgáltató által kidolgozott FTSE4Good Index Series célja a hatékony környezetvédelmi, társadalmi és vállalatvezetési (ESG) tevékenységgel bíró vállalatok teljesítményének mérése. Az FTSE4Good mutatószámokat a piaci szereplők széles köre használja a felelősségteljes befektetési alapok és termékek létrehozása és értékelése során.

 

Az FTSE Russell 2016-ban indította el FTSE4Good Emerging Index néven az FTSE4Good Index Series részét képező indexét. Az index azon vállalatok teljesítményét értékeli, amelyek megfelelnek a FTSE4Good Indexnél használt, világszerte elismert ESG felvételi szabályoknak. FTSE4Good Emerging Index 20 országra terjed ki.

 

Az FTSE4Good Index Series használatával meghatározható azon vállalatok köre, melyek hatékonyan kezelik az ESG kockázati tényezőket és hatékonyan alkalmazhatóak a befektetési lehetőségeket feltáró alapok, strukturált termékek és a teljesítményi szintek alapját képező benchmarkok esetében is. Az ESG Ratings besorolást olyan befektetők alkalmazzák, akik az ESG tényezőket is figyelembe kívánják venni befektetési döntéseik során, illetve keretrendszerként kívánják azokat alkalmazni vállalataik társadalmi felelősségvállalásra vonatkozó tevékenységük során.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban tovább zöldíti gépjárműflottáját a vállalat

A fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében idén újabb 122 belsőégésű motorral ellátott autóját cseréli le plug-in hibrid és 100%-ban elektromos gépjárművekre a Vodafone Magyarország. A vállalat 2021 szeptemberében kezdte meg a közel 400 autóból álló járműparkjának cseréjét, ezáltal is közelebb kerülve azon vállalásához, hogy 2025-re teljes gépjárműflottája elektromos autóból álljon. A most bejelentett intézkedéssel a Vodafone gépjárműinek közel 80%-a lesz zöld rendszámos és környezetbarát.

2023. január 30. 13:40

Történetének legnagyobb árbevételét érte el az LG Electronics 2022-ben

Az LG Electronics (LG) 2022-ben az egy évvel korábbit 12,9 százalékkal meghaladó, 83,5 ezer milliárd von konszolidált árbevétel mellett 3,6 ezer milliárd von üzemi nyereséget ért el. 

2023. január 30. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46