Digitalizáció és automatizáció a munkafolyamatokban

Konica Minolta Digital Office Tour 2017

forrás: Prím Online, 2017. február 24. 12:23

A magyar kis- és középvállalkozások körében is egyre erősebb a szakemberhiány, továbbá a sok adminisztráció, a manuális munka időigényes folyamata elveszi a figyelmet a fontosabb üzleti feladatokról. 

A munkaerőpiaci trendek egyre növekvő munkabéreket mutatnak, ezzel párhuzamosan egyre nehezebb azonban megtalálni, és meg is tartani a jó munkaerőt, ami nem csak többletköltséget eredményez, de kihívás elé állítja a HR-es munkatársakat is. Mindeközben az automatizáció egyre több iparágat érint, és alakít át egyik napról a másikra. Szingapúrban megjelentek az első vezető nélküli taxik, a digitalizáció mára a modern mezőgazdaság alapjává vált, de van példa automatizált raktárra is, a Tesla legújabb modelljei pedig önállóan képesek közlekedni az utcai forgalomban.

 

Miért pont az Ön vállalatát érintő működési munkafolyamatok maradjanak le a digitalizáció kínálta előnyökről?

 

A Konica Minolta a változó igényeket meglátva, és a vállalkozások problémáit szem előtt tartva egy olyan innovatív új szolgáltatás portfólióval lépett a piacra az IT megoldások területén, amelyek hozzájárulnak a vállalatok hatékonyabb működéséhez.

 

Célja, hogy az automatizálható munkafolyamatokat ne magas bérköltséggel, élőmunkával kelljen megoldani, és az így felszabaduló értékes munkaerőt más, lényegesebb területeken tudják a vállalatok hasznosítani. Automatikus adat kinyerés és manuális munka felváltása szoftveres megoldásokkal: mindez mától elérhető közelségben nem csak a multi szektor számára. Február 22-én a Novotel Budapest City hotelben megrendezett Digital Office Tour keretein belül kerültek bemutatásra először a Konica IT szolgáltatásai.

 

 

Kószás Attila, a Konica Minolta Magyarország Kft. marketing osztályának vezetője szerint „a digitális transzformáció révén a munkahelyi igények és maga a munkavégzés módja is átalakulóban van.”

 

„Továbbá a munkaerő drágulása, a képzett szakemberek hiánya és nem utolsó sorban a manuális munka sokasága okot adhatnak arra, hogy a szervezeti céljaink elérése és a költségeink optimalizálása érdekében a munkafolyamatainkat is automatizáljuk és digitalizáljuk. Az általános bérszínvonal emelkedésével az automatizálásba történő befektetések megtérülése egyre kedvezőbb. Mi, a Konica Minolta olyan megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, amelyekkel az alaptevékenységeket támogató rendszereiket (ERP, CRM, BI, egyéb) minél hatékonyabban ki tudják használni. Továbbá elérhetővé tesszük a vállalatok számára azon fejlesztéseket, amik nagymértékben hozzájárulnak a szervezeti egységeik effektív munkavégzéséhez, a manuális munka csökkentéséhez, a munkahelyi IDŐ megfelelő kihasználásához. Automatizált munkafolyamatok révén pedig, az értékes munkaerőt más területen tudják hasznosítani a vállalatok” – tette hozzá Kószás Attila.

 

Pontosan miként is hatnak az automatizációs és digitalizációs folyamatok, és milyen előnyöket rejtenek a különböző szervezeti egységek számára? A rendezvényen minderre választ kaphatott a nagyközönség számos esettanulmányon és workshopon keresztül.

 

„Ügyfeleink a rendezvényen hazai és nemzetközi referenciákon keresztül találkozhattak a Konica Minolta munkafolyamat támogató megoldásaival és azok előnyeivel. A több mint 300 résztvevő számos iparágból érkezett, képviselve volt többek között ügyvezetés, pénzügy, IT, logisztika, beszerzés, HR és további számos funkcionális divízió is.


A rendezvényen mutatkozott be először Magyarországon a Konica Minolta japán nagyvállalat Üzleti Innovációs Központja (Business Innovation Centre - BIC), amelynek köszönhetően ügyfeleink bepillantást nyerhettek a Konica Minolta legújabb innovációs megoldásaiba is.” – mondta Kószás Attila arendezvényről.

 

A Keynote előadások és a gyakorlatias bemutatókra épülő Digitális állomásokon kívül a rendezvényen izgalmas élmény programok is várták az érdeklődőket. Lehetőség volt TESLA MODEL S és BMW i3 típusú elektromos autók tesztvezetésére is, a regisztrációnál kiosztott VR papír szemüveg és a hozzá kapcsolódó program által pedig minden résztvevő beléphetett a Konica Minolta világába.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már várja az érdeklődőket a Schneider Electric Fenntarthatósági Iskolája

Új eszközt kínál a fenntarthatósági törekvések még eredményesebb megvalósításához a vállalkozások és szakemberek számára a Schneider Electric, már lehet jelentkezni a társaság Fenntarthatósági Iskolájába. Az ingyenesen elérhető digitális platform számos interaktív tanfolyamot kínál, amelyek célja, hogy felvértezze az érdeklődőket a fenntarthatósági teljesítményük javításához szükséges ismeretekkel és készségekkel.

2023. június 4. 14:33

Bionika, robotika és intézményi spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon

Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án. Az idei év központi témája az egyetem innovációs sokszínűsége lesz. Dróntechnológiai, bionikai és robotikai fejlesztések is bemutatkoznak a programban. Az Innovációs Napon debütál az egyetem új spinoffokat és startupokat támogató programja a BME U[S]³.

2023. június 4. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39