Az NSS Labs a Trend Micro végpontvédelmi megoldását ajánlja

forrás: Prím Online, 2017. február 28. 15:19

A kiberbűnözők egyre kifinomultabb malware-eket alkotnak az egyes védelmi funkciók megkerülésére, illetve a szoftverek sebezhetőségeinek kihasználására, melyek az esetek kilencven százalékában egyetlen eszközt céloznak – amint arra az NSS Labs független kutatóintézet is rámutatott. 

A szervezet első nyilvános végpontvédelmi tesztjében többek között a Trend Micro megoldását is megvizsgálta, melyet az eredmények alapján az „Ajánlott” (Recommended) kategóriába sorolt. A Trend Micro téves riasztások nélkül nyerte el az egyik legjobb pontszámot a malware-ek elleni védelem területén. Emellett a vállalat végpontvédelmi megoldása az esetek száz százalékában hatásosnak bizonyult a biztonsági rések kihasználására és biztonsági megoldások megkerülésére irányuló támadások kivédésében.

 

„A Trend Micro végpontvédelmi megoldása kiváló eredményeket ért el a többrétegű fenyegetésvédelemnek köszönhetően. Az ügyfelek hatékony, a legújabb észlelési technológiákat is alkalmazó megoldást igényelnek, hogy biztonságban tudhassák magukat az újabb és újabb fenyegetésekkel, biztonsági résekkel és a védelmet megkerülő támadásokkal szemben. A Trend Micro bizonyította, hogy az XGen technológiával egy lépéssel a versenytársak előtt jár” – mondta el Vikram Phatak, az NSS Labs vezérigazgatója.

 

A Trend Micro ügyfeleinek visszajelzései alapján a többrétegű megközelítés nyújtja a legnagyobb biztonságot a fenyegetések legszélesebb köre ellen. Az ügyfeleknek olyan összetett megoldásokra van szükségük, amely kiegészítő funkciókkal akadályozza meg a fenyegetések és biztonsági rések kihasználását. Ilyen többek között a viselkedéselemzés, a gépi tanulás, a biztonsági rések és sebezhetőségek elleni védelem, az alkalmazásvezérlés és a sandbox elemzés.  A vállalat termékei emellett az adatvédelemről is képesek gondoskodni különféle adatvesztés-megelőzési és titkosítási módszerekkel.

 

 

Az ügyfelek napjainkban még inkább központosított átláthatóságot és felügyeletet igényelnek, hogy csökkenthessék az informatikai szervezet terhelését, illetve kevesebb felügyeleti konzolt kelljen használniuk. Az összekapcsolt fenyegetésvédelem mindezt biztosítja a végpontok, a mobil eszközök, a szolgáltatásként kínált alkalmazások (SaaS), valamint az e-mail- és internetátjárók védelméhez. Egyúttal átfogó képet nyújt az eseményekről, és automatizálja a fenyegetésekről szóló információk megosztását az összes védelmi komponens között, így a rendszer emberi beavatkozás nélkül is automatikusan alkalmazkodik az aktuális helyzethez.

 

A Trend Micro Smart Protection Suite csomagok minden szükséges képességet magukban foglalnak: a végpontok védelméről az XGen Security gondoskodik, amely több generáció fenyegetésvédelmi módszereit ötvözi. Emellett mindig intelligens módon választja ki a megfelelő technológiát a legkülönfélébb támadások ellen, így hatékonyabb és eredményesebb védelmet nyújt a fenyegetések teljes skálájával szemben.


„Ahhoz, hogy megtalálják a leghatásosabb megoldást, az informatikai vezetőknek a gyártók számtalan kiváló végpontbiztonságot ígérő ajánlatán kell átverekedniük magukat. Az NSS Labs nyilvános végpontvédelmi tesztje független és elfogulatlan, amely sokat segíthet abban, hogy az ügyfelek megértsék: a felhasználóvédelemre többrétegű megoldásként kell tekinteni. Fontos elismerésnek tartjuk, hogy ajánlott minősítést kaptunk az NSS Labs-től a végpontvédelem terén” – nyilatkozta Kevin Simzer, a Trend Micro értékesítésért, marketingért és üzletfejlesztésért felelős elnökhelyettese.

 

Az NSS Labs teljes jelentésének megtekintéséhez látogasson el a következő weboldalra: https://resources.trendmicro.com/NSSLabs-Adv-Endpoint-Report.html. A végpontbiztonsági megoldásokról a www.trendmicro.com/xgen weboldalon talál további információt. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobilbiztonsági kockázatok a roaming díj eltörlése után

Idén június 15-től megszűntek a roaming díjak az Európai Unióban, amely így a telefonálás mellett végre az adatforgalomban, az internethasználatban is nagyobb szabadságot ad a felhasználóknak. 

2017. június 22. 13:47

6 milliárd potenciálisan sebezhető okos eszköz van világszerte

A kifejezetten az okos eszközöket célzó malware-minták (kártékony program) száma elérte a 7000-et, amelyeknek több 50%-a az idén jelent meg a Kaspersky Lab kutatói szerint. Világszerte több mint 6 milliárd intelligens eszközt használunk, az emberek egyre inkább veszélybe kerülnek a digitálisan összekapcsolt életüket célzó rosszindulatú programok miatt.

2017. június 22. 12:34

Korunk kiemelkedően fontos témája lett a biztonság

Tavaly januárban több száz ukrajnai lakás marad áram nélkül, amikor hackerek támadták meg az ukrán energiahálózat rendszerét. Pár nappal a tavaly novemberi amerikai elnökválasztás előtt az orosz katonai hírszerzés (GRU) informatikai támadást hajtott végre legalább egy olyan amerikai cég ellen, amely szavazógépekhez való szoftvert gyártott, továbbá adathalász e-maileket küldött több mint 100 amerikai választási tisztviselőnek. Két hónapja zsarolóvírusos kibertámadás érte több angliai kórház informatikai és távközlési hálózatát.

2017. június 22. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közterületet neveztek el a neves informatikusról, Jánosi Marcellről

2017. június 22. 10:22

Generációs ugrást hoz a technológiában az 5G Koalíció

2017. június 19. 15:16

Gyorsítja külföldi terjeszkedését a Codecool programozóiskola

2017. május 18. 11:11

Google: Bagoly-algoritmussal a hamis hírek ellen

2017. április 27. 15:15
cloudappsportal.com