Nyártól Nokia néven vásárolhatjuk meg a Withings okoseszközöket

forrás: Prím Online, 2017. március 2. 08:00

A nyár folyamán a magyar piacon is lecserélődnek a Withings márkanévvel forgalmazott okos egészségügyi eszközök. 

Az okosmérlegek, aktivitásmérők, lázmérő, vérnyomásmérő és beltéri kamerák a két brand egyesülésének eredményeként Nokia néven lesznek kaphatók. Ezzel egyidőben megújul az okoseszközöket kezelő Health Mate applikáció is, az orvosokat és betegeket pedig az új Patient Care Platformon (betegápolási platform) keresztül hozza közelebb egymáshoz a márka.

 

A Nokia tavaly áprilisban vásárolta fel a főként okos egészségügyi termékeket és megoldásokat gyártó Withingst. A Nokia saját márkaneve alatt forgalmazza és fejleszti tovább a Withings díjnyertes, okos egészségügyi eszközeit és az ezeket támogató digitális platformokat. Előreláthatóan 2017. júliusától Magyarországon is Nokia néven lesznek elérhetők az üzletekben a Withingsnél megismert termékek.

 

A márka hazai forgalmazója, az Apcom Hungary Kft. tapasztalata szerint az egészséges életmód és a betegségek megelőzése egyre nagyobb fókuszt kap mind a gyártók, mind a fogyasztók körében.

 

 

„A Withings esetében a hangsúly a fitneszeszközökről egyre inkább az egészségügyi okoseszközökre helyeződik át, és a jövőben is utóbbiak erősödésére számíthatunk. Az eladásszámokat tekintve azt látjuk, hogy a magyarországi piacon is nő a kereslet az okos egészségügyi termékek iránt. A márkanév váltással és a bővülő termékkínálattal együtt pedig arra számítunk, hogy az érdeklődés jelentősen nő majd az idei évben” – közölte Szeidl Tibor, az Apcom Hungary Kft. ügyvezetője. 

 

Az Apcom szerint a magyar vevők körében jelenleg a Body és Body Cardio okosmérlegek, valamint a Thermo okoshőmérő a legkeresettebbek. Az új termékek közül 2017 hamarosan érkezik az Activité Steel HR, amelyet digitális kijelzővel és pulzusmérővel is felszereltek, megtartva közben az analóg óra formáját. Az év végén pedig a gyártó ígérete szerint elérhetővé válik az idei CES-en bemutatott Hair Coach okos hajkefe is.

 

A márkanév változásával együtt az aktivitásmérők és az egészségügyi okoseszközök által gyűjtött adatokat összegző mobilapplikáció is új külsőt kap majd. A Nokia továbbfejleszti a felhasználói élményt, egyszerűbben lehet majd csatlakoztatni az eszközöket, és új életviteli tanácsadó programok is elérhetők lesznek, köztük egy nyolchetes személyre szabott program a hatékonyabb egészségmegőrzésért.

 

A lakossági applikáció mellett az új Patient Care Platform célja, hogy megújítsa a betegek és egészségügyi szakértők közötti kapcsolatokat. A rendszer lehetőséget nyújt arra, hogy a szakértők az okoseszközökön keresztül folyamatosan, távolról is figyeljék a betegek állapotát, segítve ezzel a krónikus betegségek megelőzését, kezelését. A platformot egy 69 000 fős kutatás során jelenleg is használják az Egyesült Királyságban, amelynek célja, hogy jobban megértsék a magas vérnyomás kialakulásának összefüggéseit, illetve a távfelügyelet szerepét a magas vérnyomásos megbetegedések arányának csökkentésében.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

A Galaxy Buds széria legújabb frissítése magával ragadó, intelligens hangzást kínál

A Samsung közelmúltban megjelent Galaxy S24 termékcsaládja a Galaxy AI erejével új lehetőségeket teremtett a kultúrák közötti kapcsolatteremtésre. A biztonságos, készülékeken elérhető mesterséges intelligenciával a felhasználók jelenleg 13 nyelven hidalhatják át a kommunikáció során felmerülő nyelvi akadályokat. A Galaxy Buds fülhallgatókat érintő legújabb frissítések még zökkenőmentesebbé tehetik ezen okosfunkciók használatát.

2024. február 29. 14:28

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05