Megkezdődött a termelés a Jabil tiszaújvárosi gyárában

MTI Sajtóadatbank, 2000. november 10. 09:03
Egy hónapos próbaüzem után megkezdte a termelést a Tiszaújvárosi Ipari Parkban a nyomtatott áramköröket és komplett elektronikai rendszerszervező berendezéseket gyártó amerikai Jabil Cirkuit Inc.(JC) multinacionális cég.
A 80 millió dolláros, csúcstechnológiát megvalósított beruházás egyelőre 210 embernek ad munkát, azonban a jövő esztendő végére tervezett felfutást követően csaknem kétezer, külföldön kiképzett dolgozót foglalkoztatnak majd. A JC új magyarországi üzemében egy olyan új, világszabadalmat képező nyomtatott áramkör gyártásával kezdi tevékenységét, amely áttörést jelent az iparágban. A JC tiszaújvárosi üzeme a legkorszerűbb technológiát valósítja meg Európában. A termelés egyelőre egy műszakban folyik, de a piaci igények maradéktalan kielégítésére most a legfőbb feladat a három műszakos, folyamatos termelés megszervezése - mondta Vitvera László, a cég magyar vezérigazgatója.

A JB számára nagy előnyt jelent, hogy az M3-as autópálya Füzesabony-Polgár közötti nyomvonalának építése már a város határában is megkezdődött, így várhatóan a jövő év végére már a sztrádán is elérhetőek lesznek a magyarországi, nyugat-európai partnerek, megrendelők, beszállítók és vásárlók is.

Kulcsszavak: Jabil Circuit +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50