Megkezdődött a termelés a Jabil tiszaújvárosi gyárában

MTI Sajtóadatbank, 2000. november 10. 09:03
Egy hónapos próbaüzem után megkezdte a termelést a Tiszaújvárosi Ipari Parkban a nyomtatott áramköröket és komplett elektronikai rendszerszervező berendezéseket gyártó amerikai Jabil Cirkuit Inc.(JC) multinacionális cég.
A 80 millió dolláros, csúcstechnológiát megvalósított beruházás egyelőre 210 embernek ad munkát, azonban a jövő esztendő végére tervezett felfutást követően csaknem kétezer, külföldön kiképzett dolgozót foglalkoztatnak majd. A JC új magyarországi üzemében egy olyan új, világszabadalmat képező nyomtatott áramkör gyártásával kezdi tevékenységét, amely áttörést jelent az iparágban. A JC tiszaújvárosi üzeme a legkorszerűbb technológiát valósítja meg Európában. A termelés egyelőre egy műszakban folyik, de a piaci igények maradéktalan kielégítésére most a legfőbb feladat a három műszakos, folyamatos termelés megszervezése - mondta Vitvera László, a cég magyar vezérigazgatója.

A JB számára nagy előnyt jelent, hogy az M3-as autópálya Füzesabony-Polgár közötti nyomvonalának építése már a város határában is megkezdődött, így várhatóan a jövő év végére már a sztrádán is elérhetőek lesznek a magyarországi, nyugat-európai partnerek, megrendelők, beszállítók és vásárlók is.

Kulcsszavak: Jabil Circuit +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38