A jövő informatikai szakemberei a középpontban

Minisztériumi együttműködést és ifjú tehetségek díjazását jelentették be a HOUG konferencián

forrás: Prím Online, 2017. március 28. 15:26

Huszonegyedik alkalommal tartja meg éves konferenciáját az Oracle Felhasználók Magyarországi Egyesülete (HOUG) március 27-29. között, több mint 450 érdeklődő részvételével.

A konferenciát Magyar Gábor a HOUG Egyesület elnöke nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy a kelet- és közép európai régió legaktívabb és legösszetartóbb Oracle közössége található hazánkban, amely 7 szakosztályában és számos rendezvényével kiváló lehetőséget ad tagjainak további növekedéséhez és fejlődéséhez. 

 

A rendezvény nyitónapján a tehetséggondozással, hazai szakmai továbbképzéssel kapcsolatos fontos bejelentésekre is sor került. 

 

A plenáris előadások során Kelemen Csaba, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője ismertette a „GINOP-3.1.1-VEKOP-15 Oktatási intézmények és IKT vállalkozások közötti együttműködés ösztönzése és támogatása” keretében létrejövő megállapodást. Az együttműködés részeként az Oracle Academy díjmentesen biztosít nemzetközileg minősített tanananyagokat és oktatói képzést a felsőoktatási intézmények részére. A projekt emellett az együttműködő hazai felsőoktatási intézmények hallgatói számára az Oracle Academy-ben ingyenes vizsgázási lehetőséget is biztosít. 

 

Az Oracle globális oktatási programja, az Oracle Academy 110 országban 3.1 millió diákot és hallgatót juttat a legfrissebb, piacképes technológiai ismeretekhez. A program keretében az Oracle tananyagokat dolgoz ki, oktatói továbbképzéseket tart és a biztosítja a szükséges szoftvereket, hogy felkészítse a fiatalokat a jövőbeni sikeres munkavállalásra és innovatív gondolkodásra ösztönözze őket. 

 

 

„A digitalizáció, mint a gazdasági növekedés kulcsa, ezzel párhuzamosan azonban a hazai szakemberhiány mindannyiunk számára egyre nyilvánvalóbb jelenségek. Így ma fontosabb, mint bármikor, hogy vonzóvá tegyük a fiatalok számára a mérnöki, informatikai pályát, az oktatási intézmények és a piaci szereplők együttműködése által piacképes tudáshoz segítsük őket, a példaértékű eredményeket elérőket pedig megfelelő módon elismerjük és további sikerekre ösztönözzük.” – mondta el Reményi Csaba, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója. 

 

A HOUG konferencián „Oracle Young Talent Award”-ban részesült két fiatal alkalmazásfejlesztő, akik számos hazai és nemzetközi versenyen szerepeltek sikeresen eddig is, és ambiciózus célokat tűztek ki maguk elé. Názer Lili és Horváth Roland többek megnyerték a UPC Future Makers hazai nagydíját, sőt a Future Makers nemzetközi döntőjében is a legjobb 10 között vannak. Roland emellett számos más alkalmazásfejlesztői versenyen (a BME egyetemistáknak szóló alkalmazásfejlesztő versenye, Magyar Innovációs Szövetség Ifjúsági I. helyezett, TUDOK Nagydíjas, Magyar Fiatal Tudósok szövetség tag stb.), is kiemelkedően szerepelt, Lili pedig programozói tevékenysége mellett az UTE tehetséges vívója. 

 

Jövőbeni sikereiket elősegítendő, mindkét fiatal egy éves mobil fejlesztéshez alkalmas Mobile Cloud Service hozzáférést, gyakorlati lehetőséget a nyári szünidőben az Oracle Konzultációnál, valamint egy-egy MacBook-ot kap elismerésül a cégtől.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb rekord: a harmadik negyedévben több mint 35.000 állást hirdettek meg

Újabb rekordok dőltek meg a munkaerőpiacon: több mint 35 ezer állást hirdettek meg az elmúlt 3 hónapban a legnagyobb hazai álláskereső portálon. A Profession.hu legújabb, 2017 harmadik negyedéves adatokat feldolgozó riportja szerint alig van olyan szakterület, ami ne küzdene munkaerőhiánnyal.

2017. október 21. 10:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Folytatódhat a nevezés - Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2017. október 16. 14:34

Teszteltük a WIWE szívdiagnosztikai eszközt

2017. október 3. 13:30

A Kaspersky Lab CTF játékkal keresi az ipari létesítmények sebezhetőségét

2017. szeptember 27. 18:23

Késésben vagy? - Akkor gyorsan regisztrálj!

2017. szeptember 19. 19:45
cloudappsportal.com