Digitális Témahét a GE Digitalnál

forrás: Prím Online, 2017. március 30. 10:36

A Témahét alatt GE Digital, mint támogató vállalat szakmai partnerével, az Abacusan Stúdió Oktatásszervező Nonprofit Kft-vel közösen összesen közel 300 diáknak biztosít lehetőséget Budapesten személyesen, a vidéki iskolák esetén pedig e-learning technológia segítségével, hogy megépíthessék és beprogramozhassák saját robotjukat.

 Az idei Digitális Témahét 2017. április 3-7. között zajlik országszerte. Az esemény fő célja. hogy a részt vevő pedagógusok és diákok változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthessék képességeiket technológiával támogatott tanulás során.

 

Az 2015/2016-os tanévben óriási siker volt a program: közel 2000 digitális oktatási projekt valósult meg 5000 tanár közreműködésével és 75000 diák részvételével. Az iskolai csoportok a Témahét partnerei által biztosított ingyenes programokon vehetnek részt, melyek elérhetőségét a témahét honlapján lehet majd megtalálni. A programtérképen minden regisztrált intézmény és partnerprogram meg fog jelenni a regisztráció megnyitása után.

 

A Témahét alatt GE Digital, mint támogató vállalat szakmai partnerével, az Abacusan Stúdió Oktatásszervező Nonprofit Kft-vel közösen összesen közel 300 diáknak biztosít lehetőséget Budapesten személyesen, a vidéki iskolák esetén pedig e-learning technológia segítségével, hogy megépíthessék és beprogramozhassák saját robotjukat.
 

 

A foglalkozásoknak a GE Digital ad otthont és látja vendégül a jelentkező iskolák diákjait és kísérőtanáraikat. A fokozott érdeklődésnek köszönhetően a programhét minden egyes napján, délelőtt és délután egyaránt lesznek foglalkozások.

 

A robotok már köztünk vannak! elnevezésű foglalkozásokon a 3-4 fős diák munkacsoportoknak egy robotot saját elképzelés szerint kell átalakítani, átprogramozni. A résztvevő osztályok tanulói megtudhatják, hogy a környezetünkben hol használhatunk robotokat, alkalmazásuk hogyan teheti könnyebbé a felnőttek munkáját, vagy miben segíthetik egy család mindennapi életét. A program során a diákok készítenek és programoznak is robotokat, hogy azok úgy viselkedjenek, azt csinálják, amit ők szeretnének.

 

A robotika foglalkozások mellett a GE Digital számítógépes bűnmegelőzéssel foglalkozó csapatának előadása, Hogyan védd meg magad a rosszindulatú hackerektől? címmel pedig arról tájékoztatja majd a diákokat és pedagógusokat többek között, hogy miért fontosak a Facebook adatvédelmi beállítások, hogyan használják tudatosan az internetet, kihez fordulhatnak segítségért internetes bántalmazás esetén. A résztvevők emellett bepillantást nyerhetnek a GE Digital számítógépes bűnmegelőzéssel foglalkozó csapatának napi szintű feladataiba: azaz, hogy hogyan küzdenek a hackerek ellen, milyen képességek kellenek egy ilyen munkakör betöltéséhez, mindezeket interaktív módon, egy 45 perces informatikai tanóra keretein belül.

Tudomány ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők dobtak ötletet a NASA-nak

Újabb nemzetközi sikereket értek el a magyar mesterséges intelligencia fejlesztők. A csapat egy korábbi ötlete már nyert egy világversenyt tavasszal. Most a NASA, az Amerikai Űrügynökség nemzetközi versenyének döntőjébe kerültek be egy olyan megoldással, amely az emberek belső biológiai órája alapján készít egyéni napirendet, hogy mindenki a lehető legtöbbet hozhassa ki magából.

2020. október 27. 11:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás