A robotok már köztünk vannak

forrás: Prím Online, 2017. április 4. 12:06

A Digitális Témahét keretében robotok programozására és a biztonságos internethasználatra tanítják a résztvevő diákokat a GE Digital és az Abacusan Stúdió szakemberei.

 

Hétfőn kezdődött a Digitális Témahét országos programsorozat, melynek keretében több ezer pedagógus és diák változatos és kreatív iskolai projekteken keresztül ismerkedhet meg a digitális technológiával támogatott tanulásban rejlő lehetőségekkel. Az a közel 300 budapesti és több mint 600 vidéki diák és tanáraik, akik a GE Magyarországi Digitális Fejlesztési Központ budapesti és azzal párhuzamosan tartott online programjára jelentkeztek, megépíthetik és programozhatják saját robotjukat, emellett megismerkedhetnek a biztonságos internethasználat alapjaival.

 

Az 2015/2016-os tanévben óriási sikert aratott Digitális Témahét során közel 2000 digitális oktatási projekt valósult meg 5000 tanár közreműködésével és 75000 diák részvételével. 

 

Az idei Digitális Témahét 2017. április 3-7. között zajlik országszerte, számos partnercég támogatásával. A GE Digital, mint támogató vállalat, szakmai partnerével, az Abacusan Stúdió Oktatásszervező Nonprofit Kft.-vel közösen összesen közel  1000 diáknak biztosít lehetőséget arra, hogy Budapesten személyesen, a vidéki iskolák esetén pedig e-learning technológia segítségével sajátíthassa el a robotika alapjait, vagy bepillantást nyerjen az IT biztonságért felelős szakemberek munkájába, és megismerje többek között, hogy hogyan védhetők ki az internetes fenyegetések.

 

„Rendkívül fontos számunkra, hogy segítsük a szülőket és a pedagógusokat, hogy játékos, szerethető formában tudják közelebb hozni a gyerekekhez a digitális technológiát. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy értsék, és később maguk is formálhassák a digitális jövőt” – mondja Paál Laura, a GE Global Operations IT vezetője, a Digitális Témahét helyi kapcsolattartója.

 

 

Így programozd a robotod

A GE Digital által vezetett foglalkozások egyike „A robotok már köztünk vannak!” elnevezésű program, ahol a 3-4 fős diákcsoportoknak saját elképzelés szerint kell átalakítaniuk, és programozniuk egy robotot. A részt vevő osztályok tanulói azt is megtudhatják, hogy a környezetünkben hol használhatnak robotokat, alkalmazásuk hogyan teheti könnyebbé a felnőttek munkáját, vagy miben segíthetik akár egy család mindennapi életét.

 

Büti István, az Abacusan Stúdió Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: „Szívet melengető látni, hogy ennyi kíváncsi fiatal jelentkezett a programra. Meggyőződésünk, hogy a gyakorlati életből vett mintákra épülő foglalkozásaink nemcsak egy pillanatra teremtenek örömöt és sikert a diákoknak, hanem az itt nyíló felfedezés és kíváncsiság sokáig, akár a pályaválasztásig megalapozza érdeklődésüket a robottechnológia, illetve a digitális megoldások iránt. Nagy örömünkre szolgál, hogy a GE közvetlen támogató CSR tevékenységének köszönhetően az idei Digitális Témahéten útjára indíthatjuk a konvergencia régiókban működő iskolák bevonására kidolgozott „VándoRobot” programunkat.”

 

Így védd meg magad az online támadásoktól

A robotika foglalkozások mellett a diákok és a pedagógusok részt vehetnek a GE Digital számítógépes bűnmegelőzéssel foglalkozó csapatának „Hogyan védd meg magad a rosszindulatú hackerektől?” előadásán is, ahol arról tájékoztatják majd őket többek között, hogy miért fontosak a Facebook adatvédelmi beállítások, hogyan használják tudatosan az internetet, kihez fordulhatnak segítségért internetes bántalmazás esetén. A résztvevők emellett bepillantást nyerhetnek a GE Digital számítógépes bűnmegelőzéssel foglalkozó csapatának napi szintű feladataiba is: azaz, hogy hogyan küzdenek a hackerek ellen, milyen képességek kellenek egy ilyen munkakör betöltéséhez, mindezeket interaktív módon, egy 45 perces informatikai tanóra keretein belül.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Komplex önvédelmi program ifjú netezőknek

2020 elején indul egy speciális módszertant alkalmazó, online védekezési képességeket és készségeket fejlesztő e-lerning alapu tréning gyerekeknek. A hivatásos testőrképzés szakmai alapjaira épülő program nem csupán tartalmában, de oktatási módszertanában is teljesen újnak számít. Ez az első alkalom, hogy egy ilyen összetett önvédelmi program elérhetővé válik a civil szférában, családok, átlagemberek számára. A képzés a támadások pszichológiai, jogi, egészségügyi és fizikai jellmezőinek a hatékony elsajátítására épül. A program kiemelt figyelmet fordít a tinik biztonságos közösségi média használatára. 

2019. szeptember 19. 20:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás