Új vezeték nélküli megoldásokat jelentett be a Cisco kis- és középvállalkozások számára

forrás: Prím Online, 2017. április 19. 12:39

A Cisco új fejlesztéseket és frissítéseket jelentett be a kkv-k számára kínált vezeték nélküli portfóliójához. Az új kültéri és beltéri hozzáférési pontok (access point - AP) mellett a Cisco frissítette Cisco Mobility Express megoldását, valamint új WLAN vezérlőeszközt is bemutatott.

Iparági szakértők szerint 2020-ra több mint 50 milliárd hálózatba kapcsolt eszköz lesz a világon. Az eszközök számának emelkedése mellett a mobilalkalmazások is sokkal elterjedtebbek lesznek a munkahelyeken, így az általuk generált forgalom is növekedni fog. A trend a kis- és középvállalkozásokat (kkv) sem kerüli el, de ők elsősorban könnyen telepíthető, olcsó, és kevés helyet foglaló megoldásokat keresnek. 

 

Megújult hálózatmenedzsment 

A Cisco frissítette Cisco Mobility Express megoldását, amely egy egyszerűen használható menedzsment szoftver a Cisco vezeték nélküli hálózataihoz. Segítségével bármilyen informatikai tapasztalat nélkül, 10 perc alatt konfigurálható a vezeték nélküli hálózat. A Mobility Express a kisebb vállalkozások számára is elérhető vállalati szintű funkciókkal ellátott program, amely a gyors és biztonságos telepítés mellett könnyen értelmezhető adatelemzéseket is kínál a felhasználóknak. 

 

 

A Cisco Mobility Express új funkciói:

  • Skálázhatóság: WLAN-vezérlő funkciók a hozzáférési pontokon, akár 100 hozzáférési pontig és 2 000 felhasználóig.
  • Egyszerű telepítés: Plug-and-Play telepítés, kevesebb mint 10 perc alatt.
  • Alkalmazások átláthatósága és kezelése: láthatóvá teszi a felhasználók számára, hogy milyen alkalmazások futnak hálózatukon.
  • Apple és Cisco fejesztések: Az Apple és a Cisco együttműködése révén az új funkciók automatikusan biztosítanak gyors és hatékony hozzáférést az iPhone és iPad eszközöknek a Cisco vezeték nélküli hálózatain. Az Apple Fastlane funkció elsőbbséget és nagyobb sebességet biztosít az Apple készülékein futó kiemelt alkalmazások számára. A Cisco irodáiban elvégzett teszt során 100%-kal csökkent a megszakadó hívások, 86%-kal a megszakadt videók és 50%-kal a jelentős hang és képproblémák aránya.
  • Connected Mobile Experiences (CMX): segítségével egyszerűen létrehozhatók a vendég Wi-Fi kapcsolatok, a hálózatok üzemeltetői pedig a felhasználó tartózkodási helyéből kiindulva, személyre szabott és hely-specifikus szolgáltatásokat és tartalmakat tehetnek elérhetővé.

 

Új vezeték nélküli hozzáférési pontok

A Cisco Aironet 1815 Series eszközei vállalati szintű vezeték nélküli hozzáférési pontokat biztosítanak a kisvállalkozások számára is elérhető áron. A legújabb 802.11ac Wave 2 szabvánnyal kompatibilis, nagy forgalomkapacitásra tervezetett, nagyvállalati funkciókkal rendelkező 1815-ös széria négy verziót foglal magában:

  • A 1815i kisebb méretű vállalkozások számára nyújt vállalati szintű kapcsolatot, elérhető áron.
  • A 1815t eszközt kifejezetten a távmunkások és a kisméretű fiókirodák számára fejlesztették.
  • A 1815w ideális megoldás a hotelek, vendéglátóhelyek esetében.
  • A nagyobb területet lefedő, erősebb adóteljesítménnyel rendelkező 1815m a költségtudatos vállalkozások számára ideális megoldás.

 

 

 

Kültéri hozzáférési pontok

A kültéri vezeték nélküli megoldások piaca negyedévente 15-20 százalékkal növekszik, ami tisztán mutatja a felhasználók igényét: a beltéri hálózatokhoz hasonló minőségű hozzáférés, legyen szó kiskereskedelemről, oktatásról, gyártásról, vendéglátásról vagy egészségügyről.

 

A Cisco Aironet 1540 Access Point ideális megoldás a kültéri hálózatok telepítésére. Az elegáns és kompakt kialakítású 1540 AP vállalati szintű funkciókkal rendelkező eszköz, amely szintén támogatja a 802.11ac Wave 2 szabványt. A 1540-es AP kétszer gyorsabb adattovábbításra, és dupla annyi feladat ellátására képes, mint a virtuális WLAN-vezérlők. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók külön vezérlő megvásárlása nélkül működtethetik vezeték nélküli hálózataikat. Az integrált vezérlő minden nagyvállalati rádiófrekvencia-kezelő (RF) kapacitást támogat, beleértve a biztonsági vizsgálatot, az interferencia elkerülést, valamint a futtatott alkalmazások láthatóságát, mindezt extra költségek nélkül.

 

Új WLAN-vezérlő

A Cisco 3504 Wireless LAN Controller lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy növeljék a vezeték nélküli hálózatuk kapacitását. A megoldás 150 hozzáférési pontig, és 3 000 felhasználóig skálázható, a meglévő hálózati infrastruktúra lecserélése nélkül.  

 

A Cisco 3504 integrált szolgáltatásai között elérhető az Apple FastLane támogatás, a továbbfejlesztett vendég- és BYOD szolgáltatások, Trustsec és Open DNS funkciók, valamint a 802.11ac Wave 2 forgalom kezelése.

Hálózat ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az MVM NET és a CETIN közösen tesztelte az 5G-t

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

2023. március 22. 17:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48