Az ABB innovatív transzformátorok szállításával támogatja a fenntartható közlekedést Ausztriában

A Bombardier az energiafogyasztás csökkentése és a vasúti hálózat fejlesztése érdekében az ABB innovatív Effilight vontatási transzformátorával szereli fel vonatszerelvényeit

forrás: Prím Online, 2017. április 25. 10:25

Az ABB a Bombardier Transportation divíziójától nyert megbízás alapján 42 db Effilight járműtetőre szerelhető vontatási transzformátort szállít a TALENT motorvonatokhoz. 

A nemrég kereskedelmi forgalomba hozott Effilight transzformátorok első átütő sikerét jelző megrendelés annak a keretszerződésnek a része, amely alapján az ABB 2024-ig 600 vontatási transzformátort szállít majd 300 vonatszerelvényhez. Az E42 transzformátort arra a 21 vonatszerelvényre telepítik, amelyek az osztrák Vorarlberg tartomány vidéki és városi területeit, valamint a tartományt a szomszédos országokkal összekötő vonalakon üzemelnek majd, és biztosítják a közutak tehermentesítését.  A vontatási transzformátorok biztonságos feszültségszintű villamos energiát szolgáltatnak az olyan alapvető fontosságú vasúti működésekhez, mint például a vontatás, a fékezés, a világítás, a légkondicionálás, az utastájékoztatás, a jelzőberendezések és a kommunikáció.

 

Az urbanizáció és a gazdasági fejlődés növeli a hatékony közlekedés iránti igényt, mivel egyre többen választják azokat elővárosi, térségi és intercity közlekedési rendszereket, amelyek a városközpontokat összekötik az agglomerációval és a távolabbi régiókkal.

 

 

Egy osztrák állampolgár átlagosan évente közel 1425 kilométert utazik vonattal. Világviszonylatban ez azt jelenti, hogy Japán és Svájc után Ausztriában utaznak a legtöbbet vasúton.  Az ország 2020-ra vonatkozó távlati célkitűzése, hogy a közel 5000 km hosszúságú pályahálózatán évente 500 millió utast, illetve 150 millió tonna árut szállítson.  A vasúti hálózat jelenleg tervezett fejlesztése és bővítése szintén e célkitűzés elérését szolgálja.

 

Az ABB következő generációs Effilight vontatási transzformátora szabadalmaztatott konstrukciójú, csúcstechnológiát képviselő olajkamrával épül. Az egyedi kialakítású olajkamra a teljes körű funkcionalitás garantálása mellett akár 70%-kal is csökkenti a szükséges olaj mennyiségét.  Az olaj-megtakarítás ellensúlyozza azt a többlet rézfelhasználásból eredő költséget, amelyre a veszteségek mérséklése és az energiahatékonyság növelése érdekében van szükség. Az ABB a jobb energiahatékonysági követelmények érdekében úgy optimalizálta a termék konstrukcióját, hogy az azonos tömegű, de a hagyományos transzformátorokhoz képest 25 százalékkal csökkentette a terhelési veszteséget.

 

„A Bombardier és az ABB kapcsolata hosszú és kiváló együttműködésen alapszik. E mostani siker is megerősíti az ABB preferált beszállítói és hosszú távú technológiai partneri pozícióját” – nyilatkozta Claudio Facchin, az ABB Energetikai Hálózatok divíziójának vezetője.  „Az Effilight olyan innovatív technológiát képvisel, amely összhangban áll azzal a stratégia célkitűzésünkkel, hogy megoldások kifejlesztésével támogassuk az ingázók millióit szolgáló fenntartható mobilitást. Nagy örömünkre szolgál, hogy az osztrák vasúti hálózaton megvalósíthattuk az első kereskedelmi berendezés telepítését.”

 

 

Az ABB a vasútüzemeltetők által világszerte használt, és a legszigorúbb szabványok szerint tervezett és gyártott vontatási transzformátorai zavartalan vasúti üzemet, magas rendelkezésre állást és megbízhatóságot garantálnak, és hozzájárulnak a társadalom fenntartható mobilitás iránti igényének kielégítéshez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitalizációs részleg alakult hazánk piacvezető könyvelő vállalatánál

Külön digitalizációs szervezeti egységet hoztak létre a Process Solutionsnél (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalatánál.

2023. június 2. 12:45

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39