Lányok Napja a Continental-nál április 27-én

forrás: Prím Online, 2017. április 26. 13:37

A Nők a Tudományban Egyesület minden év áprilisában szervezi meg a Lányok Napját. Az akció keretein belül április 27-én a Continental a szegedi és a budapesti telephelyén várja olyan középiskolás lányok jelentkezését, akik érdeklődnek a természettudományi, műszaki, vagy IT pálya iránt. 

A nap során virtuális üzemlátogatás, izgalmas interaktív feladatok és inspiráló női karrier történetek segítségével ismerhetik meg az iparágat, és egyik vezető szereplőjét, a Continental-t.

 

A programra ellátogató lányokra hosszú távon figyelmet szentel a cégcsoport, így a Lányok Napját követően is minden olyan Continental által szervezett eseményről értesítést és tájékoztatást kapnak, amely érdekelheti őket, legyen szó sportnapról, gyakornoki programokról vagy kutatók éjszakájáról. A cégcsoport törekvése egy olyan együttműködés kialakítása, amivel segíteni és támogatni tudják a lányokat a pályaválasztásban, a gyakorlati tapasztalatok megszerzésében és a karrierjük építésében. 

 

A Continental csoportszinten nagyon komolyan veszi a női dolgozók bevonását. A vállalat célja, hogy 2020-ra globálisan a felsővezetői pozíciókban a nők aránya legalább 16% legyen. A Continental hazai leányvállalatai már az idén elérték ezt a célkitűzést, de ennek ellenére továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak a női munkavállalók.  „Arra is kiemelt figyelmet fordítunk, hogy ne csupán a vezetők, hanem a gyakornokok, mérnökök és fizikai dolgozók körében is folyamatosan növeljük a női munkavállalók arányát” – mutat rá Fodor Mónika, a Continental csoport magyarországi kommunikációs koordinátora. „A kisgyerekes anyukáknak például lehetőségük van fokozatosan növekvő óraszámban visszatérni a munkahelyükre, illetve nagyon sok pozícióban lehet otthonról is dolgozni. A nemzetközi Női Tehetség Program a cégcsoportnál szervezett keretek között segít megtalálni, fejleszteni és tovább képezni a vezetői karriert célzó kolléganőket, közös fórumot teremtve számukra” – fűzi hozzá Fodor Mónika.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még több, akár kétszámjegyű kedvezmény decembertől az e-vonatjegyekre

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) jóváhagyásával újabb kedvezményeket vezethetnek be az elektronikus csatornákon értékesített menetjegyekre a hazai vasúttársaságok. Az intézkedéscsomag eredményeként az automatás vásárlások öt, az otthon nyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyek tíz százalékkal lesznek olcsóbbak a decemberi menetrendváltástól. A MÁV-START egyes járataira szóló e-vonatjegyei árát a jobb kihasználtság érdekében ötödével csökkentheti.

2017. november 24. 11:58

Elkezdődött az eszközosztás az Idősügyi Infokommunikációs Programban

Összesen 5000, hátrányos helyzetű településen élő idős kap ingyen laptopot. Az eszközök kiosztása Berettyóújfalun kezdődött el, 2017. november 23-án.

2017. november 24. 07:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19

Izmos Smart City felhozatallal jön a 2018-as CES

2017. október 31. 15:04

Már csak 1 hét van hátra az ’Az Év Honlapja’ pályázat lezárásáig!

2017. október 25. 08:38
cloudappsportal.com