Az önkéntességből a munkáltatók és a munkavállalók is profitálnak

forrás: Prím Online, 2017. április 29. 09:15

Egyre több munkáltató ismeri fel az önkéntes aktivitásokban rejlő lehetőségeket – derült ki a Deloitte kutatásából. A megfelelő programok hatására nő a dolgozói elköteleződés mértéke, erősödik a munkáltató márka és nem utolsó sorban az önkéntes munkatársak sok esetben jobban teljesítenek a munka során is.

A munkáltatók egyre több energiát és erőforrást fordítanak arra, hogy megtartsák, fejlesszék a tehetséges munkatársakat. Erre egy lehetséges eszköz az önkéntes programok indítása, vagy csatlakozás egy már meglévő kezdeményezéshez. 

 

A Deloitte 2016-os kutatásából kiderült, hogy az önkéntesség fontos szerepet játszhat a vezetői készségek elsajátításában. Az ilyen tevékenységek után az elégedettség érzése mellett rengeteg inspiráció, input, önbizalom és kreativitás szabadul fel a munkavállalókban, amely által sokkal sikeresebbnek érzik magukat a munkavállalók.

 

A munkatársak megtartásán és fejlesztésén felül az önkénteskedés az új, potenciális kollégák toborzásában is segíthet. Szintén a fent említett kutatásból derült ki, hogy az Y generáció kétharmada előnyben részesíti azokat a munkáltatókat, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy egy nagyobb, közösségi célért is dolgozzanak megfelelő kereteken belül. Ezzel a cégek a saját társadalmi felelősségvallásukat és munkáltatói márkájukat erősítik. Érdemes azonban olyan programot kialakítani, amely illeszkedik az adott vállalat stratégiájába is. Erre példa a Skool projekt, amely technológiai vállalatok munkatársai számára teszi lehetővé, hogy a szakmai tudásukat adják át 10-16 év közötti lányoknak.

 

„Amíg employer branding szakértőként dolgoztam, azt láttam, hogy azok az igazán eredményes önkéntes programok, amelyek közel állnak a vállalat és a munkavállalók szakmai profiljához.” – mondta el Koleszár Szilvi, a Skool egyik alapítója, aki 8 évig dolgozott Magyarország egyik legjelentősebb IT vállalatánál. 

 

Az önkéntesek gyakran egészen új oldaláról ismerhetik meg a munkahelyüket és a munkatársakat egy-egy program hatására: „Számomra az irodatúrával egybekötött beszélgetés volt a legnagyobb élmény - nagyon érdekes tapasztalat, hogy a lányok teljesen máshogy nézik a munkahelyemet, nekik ez egy mágikus világ - azon kaptam magam, hogy én is elkezdek más szemmel tekinteni a munkahelyemre. A női programozó példaképekkel folytatott beszélgetés szintén izgalmas volt, ilyen formában, ilyen kontextusban sosem hallottam még megnyilatkozni a munkatársaimat, több évnyi munkakapcsolat után is tudtunk új dolgokat hallani a másikról." – mondta el a Skool egyik önkéntese.

 

Az elmúlt 3 év leforgása alatt több mint 333 önkéntes vett részt a Skool kezdeményezésben, összesen 2000 munkaórában. 

 

Bozsó Attila, az EPAM  regionális igazgatója szerint pedig az önkéntesség a cégeknek is megéri. „Az EPAM eKids program keretében az elmúlt 3 év alatt közel 80 „epamos” önkéntes vett részt a Skool programokban. Ők annyira lelkesek, hogy folyamatosan újabb és újabb kollégákat vonzanak be, így számuk egyre nő. A mentoraink saját tudásukat adják át „csillogó szemű” fiataloknak, ráadásul azt tapasztaljuk, hogy nem csak ők inspirálják a diákokat, hanem ez fordítva is így van. Egy-egy Skool műhelyt követően a mentoraink feltöltődve, tele energiával kezdik a következő hetet, másként néznek saját munkahelyükre is. Tehát az effajta programok az önkéntesség jóleső érzésén túl céges szinten is fontosak, hiszen így boldogabb, elkötelezettebb munkavállalók dolgoznak nálunk”

 

Az önkéntes munkán felül más típusú támogatások hozzájárulhatnak a sikerhez. Ilyen például, a vállalati pro-bono munka, ahol pénzügyi támogatásban részesül a Skool program vagy az adó 1%, amelyre idén először jogosult a Technológiai Oktatásért Alapítvány. Az 1%-os adófelajánlásról ezen az oldalon található további információ: www.skool.org.hu/1szazalek

Kulcsszavak: kutatás EPAM Skool Deloitte

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világszerte 100 milliónál tart a Lime e-rolleres utak száma

A zöld közlekedési megoldásokat kínáló mikromobilitási szolgáltató összesen 9000 tonnával csökkentette a városi közlekedésből származó CO2-kibocsátást a világ több mint 120 városában. Budapesten kiemelkedően magas az elektromos rollerek iránti érdeklődés, a felhasználók átlagosan 14 perces utakat tesznek meg a Lime környezetbarát járműveivel.

2019. szeptember 18. 19:45

Steve Wozniak előad Budapesten

Steve Wozniak, az Apple társalapítója is látható lesz a CIB Bank és anyavállalata által szervezett Novathon konferencián, amely a korábbi hackathon formátum helyett idén a pénzügyi innováció és a digitális kultúra átalakulásának regionális seregszemléjeként tér vissza.

UPGRADE: A rendezvényre ma indult a regisztráció, amelyet néhány órával később le is kellett állítani, mivel minden belépő elkelt. www.facebook.com/novathonwithcib/ 

 

2019. szeptember 18. 15:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás