Adathalmazból applikáció 24 óra alatt

forrás: Prím Online, 2017. április 26. 15:52

Újra Big Data tematikájú, 24 órás fejlesztői versenyt (Hackathont) hirdet a Magyar Telekom a Kitchen Budapesttel (KiBu) együttműködésben. A tavaly év végén rendezett első Hackathon sikerén felbuzdulva a szervezők ismét keresik a kreatív, Big Data alapú projektötleteket hosszútávú együttműködés céljából. A 24 órás versenyre május 12-én 17 órától kerül sor a MOSAIK-ban.

A versenyre várnak minden fiatal kreatív fejlesztőt, művészt, tervezőt és üzleti érdeklődésű embert, aki kész csapatban dolgozni, és mindössze 24 óra alatt képes valami nagyszerűt alkotni a Telekom anonimizált adatbázisából. A pályázók Adatreprezentáció, illetve Adaton alapuló appok kategóriában adhatják be ötleteiket. Mindkét kategória első helyezettje 500.000 Ft díjazásban részesül, ezen kívül egy közönségdíjas csapatot is választanak 100.000 Ft díjazással. További információ és jelentkezés a http://bigdata.kibu.hu/ oldalon. 

 

A szervező Magyar Telekom célja a versennyel, hogy üzleti potenciállal rendelkező ötleteket találjon, amelyek kidolgozására, megvalósítására további együttműködést tervez a nyertes csapatokkal. Az előző, 2016-os Hackathon nyertes csapatai például a Magyar Telekom felsővezetése előtt is bemutathatták ötleteiket. A Déta és a Dinamikus Duó csapatokkal a vállalat további együttműködést is elindított, amely során lehetőséget kapnak az ötletük éles környezetben való megvalósítására. 

 

A 2016-os Hackathon Adatvizualizáció kategória győztese a Déta nevű csapat 4 fős csapat lett, akik gyönyörűen modellezték egy térképes felületen, hogy hol érdemes boltot nyitni. A felület jól szemlélteti, hogy az adott célcsoport merre jár, hol vannak azok a boltok, melyek számukra könnyen megközelíthetők. A csapat „a legkreatívabb plusz adatforrás-bevonásáért” különdíjban is részesült. A csapat így számolt be a tavalyi eseményről: „Az, hogy a Telekom valóban felfelhasználja az eredményeinket, és a top menedzsment is érdeklődik a munkánk iránt, erős motivációt jelentett. Valódi adatokkal dolgozhattunk és önálló ötleteket valósíthattunk meg, ami nagyszerű kiinduló pont. Hasznos volt az is, hogy menet közben számíthattunk a KiBu és a Telekom munkatársak segítségére. A hackathon után is kapcsolatban maradtunk a KiBu-val és a Telekommal, hogy együttműködve éles projekt váljon az ötletünkből.” 

 

 

„A Telekom Hackathon különlegessége, hogy minden csapat ugyanazt az adathalmazt kapja, és csakis a kreativitásukon múlik, hogy milyen megoldásokat hozunk ki belőle. Ez egy remek kihívás, és lehetőség arra is, hogy hasonló érdeklődésű emberekkel találkozzunk. Sok minden történt velük a Hackathon óta; prezentáltuk a projektet a Telekom top menedzsmentje előtt, majd lehetőséget kaptunk az ötletünk éles környezetben való megvalósítására. A sikeres együttműködés kulcsa az egymástól való tanulás, valamint a másik fél megismerése, és ebben van fontos szerepe a KiBunak. A KiBu tölti be a közvetítő szerepet, szakmai tanácsokkal lát el minket, és eszközökkel segíti a munkánkat. Nagyra értékeljük a Telekom és a KiBu kezdeményezését, hogy innovatív ötleteket gyűjtenek maguk köré, amelyek hozzájárulnak a vállalat fejlődéséhez, és reméljük, hogy az előző Hackathon tanulságaival felvértezve a következő rendezvény egy még jobb élményt fog nyújtani a részvevőknek” – mondta el a Dinamikus Duó, a 2016-os Hackathon Adatokon alapuló appok kategória győztese. A csapat arra hozott megoldást, hogy hogyan kerülheti el a Telekom, hogy rossz időben hívják ajánlattal az ügyfeleket. Az alkalmazás az ügyfelek mellett színkóddal jelzi, hogy az adott időszakban valószínűleg alkalmas-e az ügyfelet hívni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB az Amazon és a Sonos megoldásaival új szintre emeli az okosotthonok felhasználói élményét

Az ABB, amely piacvezető a németországi otthon- és épületautomatizálási piacon, bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az Amazonnal és a Sonosszal. A felhasználók egy táblagép vagy egy okostelefon segítségével maximum 65 funkciót szabályozhatnak, akár távoli üzemmódban is, az ABB-free@home vezérlőpaneljéről. Az együttműködésnek köszönhetően az Amazon Alexa és a Sonos megoldásokat ugyanazon nyílt otthonautomatizálási platformba integrálják.

2017. szeptember 20. 09:43

Munkahelyi adatkezelés az EU új adatvédelmi rendelete és az új technológiák fényében

Az európai uniós tagállamok adatvédelmi biztosaiból és a tagállami adatvédelmi hatóságok képviselőiből álló 29-es Adatvédelmi Munkacsoport nemrégiben újabb véleményt fogadott el a munkahelyi adatkezelés szabályairól. 

2017. szeptember 19. 13:42

Egy hónapja startolt a Sendee

Alig egy hónapja indult, máris nagy népszerűségnek örvend. A Sendee - az alkalmazás, amely a futárkodás új dimenzióját hozza el Magyarországra - két fontos céllal jött létre: hogy megbízható jövedelemhez segítse azokat, akik maguk szeretnének rendelkezni saját idejükről, miközben hatékony megoldást kínál az éttermek számára a házhozszállítási idejük csökkentésére.

2017. szeptember 19. 12:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Késésben vagy? - Akkor gyorsan regisztrálj!

2017. szeptember 19. 19:45

Együttműködés a biztonságos jövőért

2017. szeptember 6. 09:21

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus 4. 13:40

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21
cloudappsportal.com