Schneider Electric-HPE mikroadatközponti együttműködés

forrás: Prím Online, 2017. május 3. 10:11

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy együttműködik a Hewlett Packard Enterprise-zal (HPE) egy HPE Micro Datacenter megoldás fejlesztésében. 

A közös mérnöki munka eredményeként született termék komplett infrastruktúrát kínál: tároló, hálózati és szerver megoldásokat egyaránt tartalmaz. Emellett menedzsment funkciókat is magában foglal, könnyen telepíthető és egyetlen biztonsági szekrényben kiépíthető, ennek köszönhetően ideális az elosztott IT környezetek számára. Segítségével gyorsabban telepíthetők a kapacitások az ügyfelek távoli adatközpontjaiban, a biztonságos és könnyen felügyelhető környezet pedig gyors helyi adatfeldolgozást kínál.

 

„Világszerte óriási mértékben nő az előállított és tárolt adatok mennyisége, és ez egyre nagyobb hatással van az adatközpontok teljesítményére, továbbá ezen keresztül az üzleti működésre. Az adatok gyors, helyi feldolgozásáról a legtöbb szervezetnél elosztott rendszerek segítségével tudnak gondoskodni. A Micro Datacenter alkalmazások komplett, kulcsrakész megoldást nyújtanak a növekvő adatfeldolgozási igényekre a távoli telephelyeken is” – mondta Kevin Brown, a Schneider Electirc IT üzletágának műszaki igazgatója.

 

A virtuális szoftveralapú HPE Micro Datacenter a HPE felhő technológiát használja, beleértve a ConvergedSystems és a HyperConverged, valamint a HPE Edgeline IoT Solutions megoldásokat. A 23U és 42U magasságban elérhető rendszer a Schneider Electric integrált, UPS-t, áramelosztást, hűtést és felügyeleti rendszert magába foglaló SmartBunker FX biztonsági szekrényére épül. A rendszer környezetfelügyeleti és biztonsági megoldással együtt, N vagy 2N redundáns hűtéssel és energiaellátással is elérhető. A SmartBunker FX teljes körű távoli felügyeletet tesz lehetővé az IT és a fizikai infrastruktúra felett, ennek köszönhetően olyan környezetben is képes adatközponti szintű rendelkezésre állást és megbízhatóságot teremteni, ahol nincs dedikált informatikai terület, esetleg a fizikai védelemmel vagy a biztonságtechnikával szemben támasztott követelmények magasabbak.

 

Az egyedi konfigurációkban rendelhető HPE Micro Datacenter infrastruktúrájának funkciói:

  • Energiaellátás: Symmetra UPS távmenedzsment megoldással és a biztonságos távleállást lehetővé tevő 5 perc áthidalási idővel
  • Hűtés: önálló InRow DX hűtés távfelügyelettel, vezérlő szoftverrel és kijelzővel
  • Monitorozás: StruxureWare Data Center központi felügyeleti platform, valamint valós idejű NetBotz környezetfelügyelet a hőmérséklet, energiaellátás, a szekrény nyitásának ellenőrzésére, tűzjelzéssel
  • Biztonságtechnika: több ponton záródó, 180 fokban nyitható ajtók NetBotz Rack Access kártyás nyitással, és NetBotz video megfigyeléssel
  • Tűz- és zajvédelem: tűzálló, nagyteherbírású acél konstrukció hőszigetelt falakkal, zajcsillapítással és szigetelt kábelátvezetőkkel.

 

A HPE Micro Datacenter világszerte elérhető a HPE-nél és kereskedelmi partnereinél. Az árazás a konfigurációtól függően változik. További információkért kérjük, keresse fel a HPE Micro Datacenter honlapját.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes tranzakciókkal segíti a készpénzforgalom visszaszorítását a Moneytou a Viber felhasználóinak

Május 31-ig a felhasználók számára díjmentessé tette, és a kapcsolódó forgalmi költségeket is átvállalta a Viber üzenetküldő applikáció alatt működő Moneytou fizetési lehetőség szolgáltatója, a NeoPay Kft. Az akció célja kettős: nem csak a készpénzes tranzakciók visszaszorításában segítenek a járvány ideje alatt, hanem az online fizetési megoldásokat is népszerűsítik. 

2020. április 3. 18:00

Elindult Magyarország első virtuális tőkebefektetési piactere

Elindult Magyarország első virtuális tőkebefektetési piactere, amely kifejezetten azoknak az innovatív magyar startupoknak és cégeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget, amelyek megoldást kínálnak a koronavírus-járvány okozta helyzetre, és segíthetik az ország gazdaságának újraindítását. Az Első Magyar Virtuális Tőkebefektetési Showroom (EMVITIS) felületén szakmai előszűrést követően közvetlenül a legnagyobb magyar tőkealapok és inkubátorházak befektetőihez juthatnak el a projektek gazdái. A hiánypótló digitális platformot már a közeljövőben tőzsdére tervezik vinni, hogy bárki részesülhessen az ország gazdasági talpra állásának sikeréből.

2020. április 3. 15:11

Következetes felhőmenedzsment

A Dell Technologies legújabb tanulmánya szerint a többfelhős rendszerek egységes felügyelete csökkenti az informatikai költségeket, növeli az adatbiztonságot és felgyorsítja az innovációt.

2020. április 3. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás