Dell EMC World 2017: Főszerepben a digitális transzformáció

forrás: Prím Online, 2017. május 10. 10:19

A Dell EMC legjelentősebb éves eseményén, a Las Vegasban megrendezett Dell EMC World első napján számos olyan innovációt jelentett be, amelyek segítenek a vállalatoknak megvalósítani a digitális átalakuláshoz kapcsolódó céljaikat. 

Az újítások közül is kiemelkednek a 14. generációs PowerEdge szerverek, a szoftveralapú és teljesen flashalapú tárolórendszerek, valamint a hiperkonvergens infrastruktúrát és a felhőalapú adatvédelmi rendszereket célzó fejlesztések.

 

A Dell EMC az új, 14. generációs PowerEdge szerverekkel ösztönzi az informatikai átalakulást 

  • A Dell EMC díjnyertes, 14. generációs PowerEdge szerverei akár 50 százalékkal több VDI (virtuális asztali infrastruktúra) felhasználót tudnak kiszolgálni szerverenként.
  • Az egyszerűen használható, következő generációs OpenManage Enterprise konzol lehetővé teszi az egységesített rendszerfelügyeletet.
  • Új biztonsági szolgáltatások segítik a rosszindulatú fenyegetések és a nem kívánt belső változások elleni magasabb szintű védelmet.
  • A ProSupport Plus szolgáltatás a SupportAssist technológiával akár 90 százalékkal csökkentheti a hardveres problémák megoldásához szükséges időt.

 

A Dell EMC új, hiperkonvergens infrastruktúrát célzó fejlesztései és felhőalapú felhasználói modellje megkönnyítik a bevezetést

  • A Dell EMC új, a hiperkonvergens infrastruktúra (HCI) kínálatának frissítései közé tartozik a Dell EMC VxRail 4.5-ös verziója is, amely bővített vállalati szoftveres és hardveres lehetőségeket kínál az iparág leggyorsabban fejlődő HCI-eszközei számára.
  • Az új, HCI-re szabott Dell Financial Services Cloud Flex felhőalapú felhasználói modellt kínál a telepített HCI-k számára, amely egyszerű havi díjjal, induló költségek nélkül és az első év után kötelezettségektől mentesen vehető igénybe.
  • A Dell EMC új, teljes VDI megoldásai a jelentős egyszerűsítéseknek, a kiszámítható áraknak és a kiemelkedően jó teljes birtoklási költségnek (TCO) köszönhetően csökkentik a munkaállomások és az alkalmazások HCI-n belüli virtualizációjával kapcsolatos akadályokat.

 

Szoftveralapú tárolás (Software Defined Storage)

  • A 14. generációs Dell EMC PowerEdge szerverek támogatása a szoftveralapú tárolási kínálatban új szintre emeli a teljesítményt és a skálázhatóságot.  
  • A Dell EMC ScaleIO legújabb verziója a kivételes hatékonyságot, még jobb teljesítményt és leegyszerűsített felügyeletet biztosító szoftveralapú tárolási megoldásokkal felgyorsítja az informatikai átalakuláshoz vezető utat.
  • Az Elastic Cloud Storage (ECS) platform fejlesztései közé tartozik az ECS Dedicated Cloud Service, amely lehetővé teszi hibrid ECS telepítési modellek megvalósítását. Az ECS.Next továbbfejlesztett adatvédelmi, felügyeleti és elemzési képességeket biztosít.
  • A Project Nautilus egy olyan szoftveralapú megoldás előzetes verziója, amely nagy mennyiségű streamelt IoT-adat tárolásával és elemzésével teszi lehetővé a valós idejű üzleti döntéshozatalt.
  • A Dell EMC IsilonSD Edge frissítései a leegyszerűsített telepítési lehetőségek mellett olyan virtuális tárolási platformokhoz is támogatást nyújtanak, mint például a ScaleIO vagy a VMware vSA. 
  • Az új és frissített Dell EMC Ready Nodes előzetesen tesztelt és előre konfigurált SDS- és szervermegoldásokkal bővíti a szoftveralapú tárolási kínálatot, és nagyobb rugalmasságot biztosít az informatikai átalakulási folyamatokhoz.

 

A Dell EMC új, teljesen flashalapú tárolórendszerekkel segíti az ügyfeleket adatközpontjaik modernizálásában és az informatika átalakításában

  • Az új VMAX 950F akár 4x gyorsabb legközelebbi versenytársánál a létező legkritikusabb terhelések támogatása érdekében.
  • Az új XtremIO X2 a VDI és a nagyszámú snapshot használatakor új szintre emeli a hatékonyságot: 3-szor nagyobb kapacitást, átlagosan 25 százalékkal jobb adattárolási hatékonyságot és 80 százalékkal jobb válaszidőt biztosít.
  • Az új Dell EMC új Unity All-Flash tárolómodellek akár 4-szer nagyobb fájlrendszer-kapacitást, 8-szoros sűrűségnövekedést és 10 percnél rövidebb telepítési időt biztosítanak.
  • Az új SC5020 középkategóriás hibrid tároló akár 45 százalékkal több IOPS-t, 2-szer nagyobb kapacitást, valamint a piac legalacsonyabb ár/tárhely arányú hibrid tárolóját kínálja.
  • Az Isilon tárolóplatformok új generációja 9-szeres IOPS-t, 18-szoros adatátviteli sebességet, valamint 21-szeres kapacitást biztosít a legközelebbi versenytárshoz képest.

 

A Dell EMC bemutatja integrált adatvédelmi eszközét és bővíti felhőalapú adatvédelmi kínálatát

  • Az új, kulcsrakész adatvédelmi eszköz egyetlen, könnyen telepíthető megoldásban ötvözi a tárolást, a védelmi szoftvert, a keresést és az elemzést.
  • Akár 10-szer gyorsabb védelmet kínál a hagyományos, saját adatvédelmi telepítési alternatívákhoz képest és 20 százalékkal gyorsabb a legközelebbi versenytársaknál.  
  • Az iparágban vezető mértékű deduplikációt biztosít a helyszíni és a felhőben tárolt adatok számára (átlagos deduplikációs arány: 55:1).
  • A négy modell 34 TB-tól 1 PB-ig használható maximális kapacitással a legnagyobb rugalmasság és választási lehetőség érdekében.   
  • A Dell EMC több mint 150 PB-nyi adat védelmét biztosítja a felhőben, amely kétszer több, mint a legközelebbi versenytársé. A Dell EMC a Disaster Recovery és a Protection Storage felhőben történő bevezetésével folytatja felhőalapú adatvédelmi képességeinek bővítését.

 

A Dell EMC új, nyílt hálózatkezelési termékekkel segíti az informatikai átalakulást

  • Az új elemzői kutatások szerint a nyílt hálózatkezelési modellek teljes birtoklási költsége a jogvédett modellek teljes birtoklási költségének 53 százaléka.
  • Az iparág első 25GbE nyílt hálózati switche átlépi az eddigi korlátokat, és több mint 2-szeres rackszekrényen belüli adatátviteli sebességet biztosít a 10GbE switchekhez képest.  
  • A Dell EMC első optimalizált nyílt hálózati platformja egységesített tárolóhálózati switch megoldása, amely akár 16Gb/32Gb sebességű Fibre Channelre is alkalmazható.
  • Az energia- és költséghatékony, kis- és középvállalatok számára kialakított nyílt hálózatkezelési switchek új családja lehetővé teszi a munkavégzés más formáit is. 

 

A Dell Technologies rugalmas felhasználói modelleket mutat be az asztali gépektől az adatközpontokig

  • A Dell Technologies olyan új, rugalmas felhasználói modelleket mutat be, amelyek könnyebben reagálnak a kiszámíthatatlan informatikai igényekre és a változó üzleti követelményekre, így az új technológiák bevezetése is egyszerűbb.
  • A Dell Financial Services Flex on Demand segíti az ügyfeleket a túlméretezett tárolási megoldásokkal kapcsolatos költségek csökkentésében.
  • A HCI-re szabott Dell Financial Services Cloud Flex felhőszerű felhasználói modellt biztosít az ügyfeleknek, elsőként a Dell EMC hiperkonvergens termékcsalád esetében. 
  • A „PC as a Service”, vagyis a szolgáltatásként kínált számítógép és a Dell EMC teljes VDI-megoldásai személyre szabott megoldásokkal és kiszámítható árakkal gyorsítja fel a munkaerő átalakulását. 
  • A Dell új technológiaátalakítási licencszerződése testre szabott szoftverszerződéseket kínál a szoftverek rugalmas licencelése és karbantartása érdekében. 

 

Dell Technologies Capital

  • A Dell Technologies Capital a Dell Technologies egyedülálló vállalkozáscsaládjába fektet be világszerte, köztük a Dell, a Dell EMC, a Pivotal, az RSA, a SecureWorks, a Virtustream és a VMware vállalatokba.
  • A startupok tapasztalt igazgatósági tagokkal és komoly szaktudással rendelkező szakemberekkel tarthatnak fenn kapcsolatot, egyben páratlan piacra lépési lehetőségekhez juthatnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09