Elindulhat a jövő gyárának megvalósítása

forrás: Prím Online, 2017. május 12. 11:23

Bár az Ipar 4.0 fogalma egyre ismertebbé válik hazánkban is, a gyártóvállalatok számára sokszor kihívást jelent, hogy ezt a koncepciót miként valósítsák meg a gyakorlatban. Nem könnyű ugyanis újragondolni a komplex gyártási folyamatokat a robbanásszerű technológiai fejlődés korában. Ezeknek a vállalatoknak kínál újabb megoldásokat az SAP.

 

Felgyorsulhat a modernizáció

A szoftvercég olyan szolgáltatáscsomagot dolgozott ki, mely könnyebbé teszi a digitális átállást az egyes iparágak és üzleti területek számára. Az „SAP Model Company service” többek közt a gyártócégek számára kínál előre beállított megoldásokat, végponttól végpontig terjedő folyamatmodelleket, bevezetési eszközöket, és minden olyan szolgáltatást, melyekkel azok modernizálhatják működésüket. 

 

Külön szolgáltatás áll rendelkezésre az IoT (dolgok internete) technológia alkalmazását fontolgató vállalatok számára. A tanácsadási szolgáltatás lényege, hogy a kezdetektől fogva segítsék a gyárakat, hogy azok kézzelfogható előnyökre tegyenek szert a szenzorok rendszerszintű alkalmazásával. Azon cégek munkatársai számára, amelyek egyelőre csak ismerkednek az IoT adta lehetőségekkel, ingyenes, technikai fókuszú képzés indul az online térben. Az SAP IoT kurzusára itt lehet jelentkezni: https://open.sap.com/courses/iot3

 

Új együttműködések, új területek

Az egyes iparágak meghatározó cégeivel való együttműködésnek köszönhetően született meg az a megoldás, mely a mindennapok részéve teszi a 3D nyomtatást. Az SAP Distributed Manufacturing szoftver összeköti a 3D nyomtatási folyamat összes szereplőjét, így hatékony és gyors válasz adható a változó ügyféligényekre, egyben sztenderdet kínál ezen a területen.

 

Megállapodás született az ipari robotizáció egyik legnagyobb szereplőjével is. A KUKA vállalattal kötött egyezség értelmében azt tervezik, hogy a szoftvercég felhőmegoldását kinyitják az ipari robotok számára, illetve az SAP technológia néhány komponensével egészítik ki a robotikai cég szoftveres képességeit. 

 

A Mitsubishi Electric-kel kezdődött közös munka eredményeként pedig a japán óriás alkalmazásai a szoftvercég felhőplatformján is üzemeltethetővé válnak. 

 

Nemzetközi tapasztalatok a hazai Ipar 4.0-ban

A hazai ipar modernizálását az SAP nem csupán megoldásaival, hanem a nemzetközi gyakorlatok, és tapasztalatok megosztásával is segíti, így Magyarországon megalakulása óta tagja az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platformnak. A tavaly mintegy 40 szervezettel elindult, és kormányzati támogatást élvező Platform megalapítása mögött az a felismerés állt, hogy az ipar Magyarországon egy új technológiai korszakváltásba lépett, melynek támogatásához széleskörű kooperáció szükséges.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

2018. február 8. 10:28

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január 26. 15:12
cloudappsportal.com