A Unit4 Wanda botja az első önirányító ERP funkció

Olyan, kategóriájában egyedi vállalati bot, amely ismert üzenetküldő applikációkon keresztül segíti a felhasználókat

forrás: Prím Online, 2017. május 26. 08:34

Elkészült Wanda, a Unit4 vállalati asszisztense. A Unit4 Business World vállalatirányítási rendszer 2017. tavaszán kijött frissítése már tartalmazza a megoldást. Wanda, az önirányító vállalati megoldás egy fontos állomás a Unit4 szoftvereinek fejlődésében. 

A felhasználói élmény növelése érdekében a digitális asszisztens beépül a felhasználók által választott alkalmazásba, hozzáférhető így Skype, Slack vagy Facebook Messengeren keresztül is. Wanda egy egyszerűen kezelhető hozzáférést biztosít a Unit4 Business World vállalatirányítási rendszerében tárolt adatokhoz, intelligens és a szövegösszefüggések alapján alapon olyan megoldásokat ajánl és végez el, amelyek segítik a felhasználókat a rutin jellegű feladatok gyors elvégzésében.

 

Wanda felhő szolgáltatásként is elérhető és intelligenciájának köszönhetően nem szükséges hozzá felhasználó tréningeket tartani. Proaktívan segíti a munkatársakat automatizálni, priorizálni és elvégezni repetitív feladatokat – mindezt a korábban ráfordított idő töredéke alatt. A Unit4 digitális asszisztense egyedülálló módon biztosít lehetőséget a felhasználók számára, hogy úgy kommunikáljanak a vállalatirányítási rendszerrel mintha a saját kollégájukkal dolgoznának együtt: chaten keresztül. Wanda képes akár több különböző témában is segíteni egy beszélgetésen belül, és így a munkavállalók, a vállalairányítási rendszerbe való bejelentkezés nélkül használnják az abban tárolt információkat. 

 

Wanda a Unit4 People Platformjára épül, arra a motorra, ami az önirányító vállalati alkalmazásokat működteti, továbbá a Microsoft Azure-ból történő kiszolgálást is támogatja. A ma elérhető lehető legkorszerűbb elemző és gépi tanulási technológiák beépítése biztosítja a vállalati felhasználók számára a hatékony együtműködést a vállalat informatikai rendszerével. A Unit4 használja a Microsoft által fejlesztett Language Understanding Intelligent Service (LUIS) megoldást is, így Wanda képes értelmezni az azon a nyelven feltett kérdéseket, amelyet a felhasználó beszél. 

 

 

A Wanda mögött álló fejlesztés olyan piacvezető megoldást képvisel, amelyre a jövőben 5 további digitális asszisztens készül a Unit4-nál:

  • HR asszisztens – önkiszolgáló HR jellegű munkavállalói feladatok elvégzésének támogatására, mint például a szabadságigénylés vagy a bérlapok lekérése, 
  • Beszerzési asszisztens –  segítség a megfelelő termékek és szállítók megtalálásához, igények feladása és beszerzések jóváhagyásának menedzselésére. 
  • Jelenléti asszisztens – automatikus jelenléti íveket generáló rendszer, amely GPS és beacon alapú helyzetmeghatározást és más adatfolyamokat használó megoldás
  • Utazási asszisztens – Utazási igényeket kiállító valamint azok elfogadását menedzselő megoldás, amely utazási szokásokon és preferenciákon alapul. A költségeket automatikusan továbbítja a számlafelismerő technológia által. 
  • Jóváhagyási asszisztens – figyelmezteti és emlékezteti a menedzsereket a feladatok elfogadásáról és kiemeli azokat a fontos feladatokat, amelyek határideje kritikus.

 

“A piacon jelenleg elérhető legsegítőkészebb ERP megoldást hoztuk létre, amely az önirányító digitalis asszisztens segítségével új szintet hoz a felhasználói élménybe: beszélgetés alapú segítséget nyújt.” mondta Stephan Sieber, a Unit4 vezérigazgatója. “A Microsoft széles körű fogyasztói tapasztalatai révén az élen jár a platform szállítók körébe. A segítségükkel képesek vagyunk populárissá tenni ezeket a komplex technológiákat már a vállalatok számára is. Tapasztalataink hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy segítsük a munkavállalók produktivitását támogatni, hogy értéket teremtsenek a saját maguk és a vállalat számára egyaránt. A beszélgetés alapú digitalis asszisztens megoldás elterjedése kiegészítve a gépi tanulás lehetőségével alapjaiban lesz képes megváltoztatni azt, ahogyan a vállalati szoftverek segítik a munkavállalók mindennapjait.”

 

 “Wanda képes arra, hogy forradalmasítsa a könyvelési automatizációt és a felhasználói élményt. Emlékeztetőket küld és asszisztenciát biztosít az automatizált feladatokra, melynek segítségével képesek vagyunk minimalizálni a bürokratikus feladatok számát az egyetemi oktatók számára.” mondta Ian Sibbald a Cranfield Egyetem pénzügyi igazgatója. “Ahogy a McKinsey & Company is megmondta: a technológia a munkavállalók feladatainak 45%-át lesz képes automatizálni – az elkövetkező években megtapasztalhatjuk, ahogy a Wanda technológia mindezt átülteti a valóságba." 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38