Kultúraváltást jelentő lépés a Bonafarm Csoportnál

forrás: Prím Online, 2017. május 27. 08:51

HR rendszereinek felhőbe költöztetése mellett döntött a Bonafarm Csoport, hogy elősegítse a szervezetnél zajló kultúraváltást, és modernizálja HR folyamatait.

A fejlesztésnek köszönhetően Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalatcsoportja jobban össze tudja majd hangolni a tagvállalatok -például a Sole-Mizo Zrt., a Pick Zrt., vagy a Csányi Pincészet Zrt.– közötti együttműködést. Az innovatív HR eszköz továbbá hozzájárul, hogy vonzóbb munkahellyé váljon a jelenleg több mint 6500 főt foglalkoztató csoport. 

 

Dolgozóbarát folyamatok már a belépéstől kezdve 

A rendszer a hagyományos, nagyvállalati megoldásoktól eltérő, Facebookhoz vagy Linkedinhez hasonló felhasználói élményt ígér, nemcsak a HR-esek számára. Ennek része, hogy a szervezethez jelentkezők megújult karrieroldallal találkoznak majd, és a kor követelményeinek megfelelően mobilról is menedzselhető lesz a teljes jelentkezési folyamat. Az új funkcióknak köszönhetően már az új belépő első napján rendelkezésre tud állni a munkavégzéshez szükséges összes eszköz, egyénre szabott információ. Így például nem fordulhat elő, hogy az új munkatárs laptopját még nem rendelték meg, vagy várnia kell valakire, aki elmondja, hogy milyen adminisztratív lépéseket kell megtennie az adott területen (például orientációs napon, tűzvédelmi oktatáson való részvétel).

 

Az újfajta toborzás, beléptetés mellett hasonlóan egyszerűbbé, dolgozóbaráttá válnak az olyan HR folyamatok is, mint például az éves céltervezés és teljesítményértékelés, az utódlástervezés, valamint minden adat okoseszközről is könnyen elérhetővé válik. Mindezeknek köszönhetően hatékonyabb lesz a csoportszintű HR munka, így a szervezet a teljesítményalapú munkakultúra kialakítására fókuszálhat.

 

„Azon dolgozunk, hogy a Bonafarm csoportban egy olyan szervezeti, együttműködési és vezetői kultúra alakuljon ki, melyben minden elkötelezett kollégánk a legjobb teljesítményre képes és megbecsülve érezheti magát. Ehhez szükséges a HR modernizálása, melyhez innovatív HR informatikai eszközt választottunk” - mondta Hajnal Géza, a Bonafarm csoport HR igazgatója.

 

Az SAP SuccessFactors rendszerétől három éven belüli megtérülést vár az élelmiszeripari csoport. A felhőtechnológiát kihasználó HR megoldás várhatóan 2017. év végétől áll szolgálatba a Bonafarmnál.

 

„Magyarországon is egyre gyakoribbá válik a HR folyamatok felhőbe helyezése. Ebben példamutató szerepet játszanak a nagyvállalatok, amelyek elsőként ismerték fel az olyan előnyöket, mint például a legújabb fejlesztések kihasználása, vagy a cégstratégia kiemelt támogatása” - mondta Szebeni Zoltán, az SAP Hungary Kft. szektorvezetője.

 

A Bonafarm csoportnál nem ez az egyetlen SAP megoldás, több éve használják a német gyökerű cég vállalatirányítási rendszerét. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05