Lehullott a lepel a Studio 1 sikeres magánbefektetőiről

forrás: Prím Online, 2017. május 30. 12:33

Nyilvános a Studio 1 Preseed Befektetési Zrt. mögött álló hazai magánbefektetők névsora. A startup-stúdió Oszkó Péter, a Power Angels angyalbefektető képviseletében, Véh Balázs, magánbefektető, Freész József vállalkozó, valamint a Drukka és más befektetők összesen csaknem 80 millió forintos befektetésével indult útjára. 

Az áprilisi Drukka Progress Bar meetupon bejelentett Studio 1 a Magyarországon is egyre népszerűbb startup-stúdió módszertana alapján építi a startupokat. A modell lényege, hogy egyidejűleg több startupot is építenek az adott iparágon belül, így a termékek létrehozása gyorsabb és költséghatékonyabb és az üzembe helyezést megalapozó know-how is bővül. Az épülő startupok fő tulajdonosa a Studio 1, a jelenlegi és a jövőbeni befektetők is aktívan tervezik nyomon követni a vállalkozások fejlődését. 

 

A Studio 1-hez csatlakozó startupok 5-10 millió forint közötti támogatást, tanácsadást, valamint a Drukka által biztosított informatikai, online-marketing és irodai szolgáltatásokat kapnak. A Studio 1 befektetőinek száma, valamint a 80 millió forintos kezdőösszeg is folyamatosan bővül. A Drukka számításai szerint az elkövetkezendő 1-2 évben mintegy 30-40 új startup fog felépülni a Studio 1 segítségével. Ezek a startupok nem csak az ötletgazdák, hanem olyan tehetséges és elkötelezett emberek számára is hatalmas lehetőség, akik a következő generáció startup-vezetői lesznek. A szintén tavasszal megalapított Drukka Startup Academy erőforrásaival és tudásával őket kívánja segíteni, hogy a leendő CEO-k minden erőjükkel ügyfeleikre és az üzletépítésre tudjanak fókuszálni.

 

A Studio 1 portfóliójában olyan izgalmas indításra kész startupok találhatók, mint a ContactlessCare applikáció, amelynek segítségével érintés nélkül, biztonságosan lehet figyelni kisgyermekeket és időseket a nap 24 órájában, vagy a mesterséges intelligencia alapú chatbot fejlesztés, amely nem csupán írásban, de élőszóban is átveszi az ember szerepét számos helyen, vagy a 15minutespizza.com, amelyen keresztüli rendelés szinte azonnali kiszállítást jelent, és ha akár egy percet is késik, a pizza ingyen volt.

 

 

„Örömmel álltam a Magyarországon újszerűnek számító kezdeményezés mögé. Hiszek benne, hogy a stúdió-modell megvalósításával hatékonyabban és sikeresebben fogjuk tudni segíteni a startupokat” – mondta Oszkó Péter, a Power Angels angyalbefektetője.

 

„Sokan vannak Magyarországon, akik fejében megszületik a jó ötlet, ám a következő lépést megtenni nem egyszerű. Azon leszünk, hogy minél több embert bátorítsunk és segítsünk a megvalósításban” – nyilatkozta Véh Balázs, magánbefektető.

 

 „Tucatnyi startupot építettünk a Drukka indulása óta és célunk, hogy ezt a számot jelentősen növelhessük a Studio 1 által is. Hiszünk benne, hogy a mögöttünk álló tapasztalattal mindez meg is fog valósulni” – tette hozzá Szigeti Attila, a Drukka Startup Studio operatív vezetője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

E-kereskedelmi Körkép 2017

2017. december 28. 09:48

Fogyasztóvédelmi díjat kapott a UPC

2017. december 20. 09:27

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19
cloudappsportal.com