A Fujitsu új Ipar 4.0 kompetenciaközpontja gyorsítja a gyártóipar digitális átalakulását

forrás: Prím Online, 2017. május 31. 08:16

Különféle ipari IoT (IIoT) képességeket összefogó, új Ipar 4.0 kompetenciaközpontjával a Fujitsu segítséget kíván nyújtani ügyfeleinek digitális átalakítási projektjeik gyorsabb lebonyolításához. 

A müncheni központ dedikált IoT-szakértői az ügyfelekkel közösen, a „co-creation” szellemében dolgoznak az intelligens gyári környezet és gyártósorok megoldásainak fejlesztésén, kiaknázva a Fujitsu egyedülálló gyártási szakértelmében és kiterjedt biztonsági, analitikai és IoT-megoldásportfóliójában rejlő lehetőségeket. 

 

Az Ipar 4.0 megoldások sokféle szempontból befolyásolják a működést – a gépek távfigyelésétől kezdve a „digital twin” koncepció alkalmazásáig, amelynek lényege, hogy valós időben futtatják a teljes üzemi folyamatsor részletes szimulációját. A Fujitsu átfogó képességeket kínál a komplexitás kezelésére: komoly jártassággal rendelkezik az együttműködő műszaki tervezés és rendszerintegráció terén, és iparági szinten is egyedülálló választékot kínál fejlett ipari analitikai és kiberbiztonsági funkciókkal kombinálható IoT-technológiákból. Az új kompetenciaközpont a Fujitsu saját augsburgi gyárának üzemeltetése közben szerzett tapasztalatokat is hasznosítja. 

 

„Az ipari ügyfelek tőlünk várják, hogy segítsünk megváltoztatni a működésüket, és velük együtt vezényeljük le szervezetüknél a digitális átalakulást. Az Ipar 4.0 érettebb szakaszba jutásával a feladatok is változnak. Míg korábban a technológiai megoldások bevezetése volt a fő cél, ma már sokkal inkább a teljes üzleti működés hálózatra csatlakoztatásáról és átalakításáról, valamint a több vállalatra kiterjedő ökoszisztémákban való sikeres működésről van szó. Az új kompetenciaközpont a Fujitsu kiterjedt analitikai, tervezési és IIoT-képességeit összefogva segít az ügyfeleknek valóban kiaknázni a digitalizáció előnyeit” – nyilatkozta Dr. Rolf Werner, a Fujitsu közép-európai vezetője.

 

Közép-Európában gyors ütemben terjed a digitális átalakulásban fontos szerepet játszó Ipar 4.0 megoldások használata. Azzal, hogy a régió szívében hozta létre új kompetenciaközpontját, a Fujitsu kiváló pozícióból szolgálhatja ki azokat az ügyfeleket, akik működésük átalakításával és digitalizálásával szeretnék fokozni hatékonyságukat. A dolgok internetje a Fujitsu egyik legfontosabb technológiai alappillére az emberközpontú intelligens társadalomról alkotott jövőkép megvalósítása során. Ebben a környezetben a technológia nagyfokú önállósághoz juttatja az embereket, és átalakítja a vállalati működést. Az új Ipar 4.0 kompetenciaközpont komoly erőforrásokat mozgósít, csapatában a téma mintegy 300 európai és számos japán szakértője dolgozik. A dedikált csapat a projekt meghatározásától kezdve a koncepciótesztelésen át a teljes rendszerbevezetésig végigkalauzolja az ügyfeleket az átalakulás folyamatán.

 

A kompetenciaközpont 2017 júniusában kezdi meg működését, és az első időszakban közép-európai Ipar 4.0 projekteket fog támogatni. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB innovatív vontatási áramellátási megoldást szállít az Egyesült Királyság vasúti hálózatához

Az ABB 20 millió dollár értékű megbízást nyert a Network Rail-től pálya menti erősáramú elektronikai megoldás szállítására nagysebességű villamos motorvonatokhoz.

2017. augusztus 16. 13:33

Sendee: futárnak lenni menő

Mostantól Budapesten nyilvánosan is elérhető Sendee alkalmazás a futárkodás új dimenzióját nyitja meg Magyarországon a szabadság, gyorsaság és megbízhatóság jegyében, az ügyfelek igényeit szem előtt tartva. 

2017. augusztus 16. 10:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus 4. 13:40

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21

A megjósolt trendek felé haladnak a kiberbűnözés idei irányai

2017. július 20. 16:59

Az év CIO-ja pályázat

2017. július 6. 13:48
cloudappsportal.com