A Fujitsu új Ipar 4.0 kompetenciaközpontja gyorsítja a gyártóipar digitális átalakulását

forrás: Prím Online, 2017. május 31. 08:16

Különféle ipari IoT (IIoT) képességeket összefogó, új Ipar 4.0 kompetenciaközpontjával a Fujitsu segítséget kíván nyújtani ügyfeleinek digitális átalakítási projektjeik gyorsabb lebonyolításához. 

A müncheni központ dedikált IoT-szakértői az ügyfelekkel közösen, a „co-creation” szellemében dolgoznak az intelligens gyári környezet és gyártósorok megoldásainak fejlesztésén, kiaknázva a Fujitsu egyedülálló gyártási szakértelmében és kiterjedt biztonsági, analitikai és IoT-megoldásportfóliójában rejlő lehetőségeket. 

 

Az Ipar 4.0 megoldások sokféle szempontból befolyásolják a működést – a gépek távfigyelésétől kezdve a „digital twin” koncepció alkalmazásáig, amelynek lényege, hogy valós időben futtatják a teljes üzemi folyamatsor részletes szimulációját. A Fujitsu átfogó képességeket kínál a komplexitás kezelésére: komoly jártassággal rendelkezik az együttműködő műszaki tervezés és rendszerintegráció terén, és iparági szinten is egyedülálló választékot kínál fejlett ipari analitikai és kiberbiztonsági funkciókkal kombinálható IoT-technológiákból. Az új kompetenciaközpont a Fujitsu saját augsburgi gyárának üzemeltetése közben szerzett tapasztalatokat is hasznosítja. 

 

„Az ipari ügyfelek tőlünk várják, hogy segítsünk megváltoztatni a működésüket, és velük együtt vezényeljük le szervezetüknél a digitális átalakulást. Az Ipar 4.0 érettebb szakaszba jutásával a feladatok is változnak. Míg korábban a technológiai megoldások bevezetése volt a fő cél, ma már sokkal inkább a teljes üzleti működés hálózatra csatlakoztatásáról és átalakításáról, valamint a több vállalatra kiterjedő ökoszisztémákban való sikeres működésről van szó. Az új kompetenciaközpont a Fujitsu kiterjedt analitikai, tervezési és IIoT-képességeit összefogva segít az ügyfeleknek valóban kiaknázni a digitalizáció előnyeit” – nyilatkozta Dr. Rolf Werner, a Fujitsu közép-európai vezetője.

 

Közép-Európában gyors ütemben terjed a digitális átalakulásban fontos szerepet játszó Ipar 4.0 megoldások használata. Azzal, hogy a régió szívében hozta létre új kompetenciaközpontját, a Fujitsu kiváló pozícióból szolgálhatja ki azokat az ügyfeleket, akik működésük átalakításával és digitalizálásával szeretnék fokozni hatékonyságukat. A dolgok internetje a Fujitsu egyik legfontosabb technológiai alappillére az emberközpontú intelligens társadalomról alkotott jövőkép megvalósítása során. Ebben a környezetben a technológia nagyfokú önállósághoz juttatja az embereket, és átalakítja a vállalati működést. Az új Ipar 4.0 kompetenciaközpont komoly erőforrásokat mozgósít, csapatában a téma mintegy 300 európai és számos japán szakértője dolgozik. A dedikált csapat a projekt meghatározásától kezdve a koncepciótesztelésen át a teljes rendszerbevezetésig végigkalauzolja az ügyfeleket az átalakulás folyamatán.

 

A kompetenciaközpont 2017 júniusában kezdi meg működését, és az első időszakban közép-európai Ipar 4.0 projekteket fog támogatni. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38