Az Euronics hálózata az elsők között teljesítette az új online kassza előírásokat

forrás: Prím Online, 2017. június 1. 15:25

Az ország egyik legnagyobb műszaki áruházláncának minden boltja már az új jogszabálynak megfelelő pénztárgép-verzióval működik.

Az elsők között vált az országban teljes egészében ONLINE 2.0 szabályoknak megfelelően frissített bolthálózattá az Euronics, ennek eredményeként az áruházláncnál május eleje óta már az új pénztárgépek és az AEE FirmWare verzió állnak működésben.

 

A megvalósítást végző Laurel nemcsak az elsők között szerezte meg az online kasszákra vonatkozó ONLINE 2.0 szabályoknak megfelelően módosított pénztárgép-forgalmazási engedélyt, hanem március vége óta már több – összesen nyolc – újabb engedélyezteti eljárást is sikeresen lefolytattak.

 

A következő hetek során a Laurel kasszafejlesztő csapata a többi új rendszer engedélyeztetésére összpontosítva tovább folytatja a már meglévő engedélyek refiskalizációját. „Elismerés számunkra, hogy minden eddigi engedélyeztetési kérelmünket kifogás nélkül elfogadta a szabályozó hatóság. A nyár folyamán több ezer pénztárgép frissítése történik meg” – mondta Bessenyei István, a Laurel tulajdonos-ügyvezetője.

 

„Mivel az Euronics is az elsők között kapta meg a 9/2016-os jogszabálynak megfelelő engedélyt, műszaki áruházláncunk minden boltja immáron az ONLINE 2.0 szabályoknak megfelelően módosított pénztárgép-verzióval működhet. A Laurel szakmai felkészültségének köszönhetően az engedélyünk sikeresen, az általunk kívánt igen rövid határidőre megújításra került. A telepítés a terveknek megfelelően zajlott, az átállással járó technikai kihívásokat pedig partnereink támogatásával és rugalmasságával gyorsan és hatékonyan kezeltük a boltok folyamatos működése mellett" - Kóbor Attila, az Euronics IT-igazgatója.

 

Mint ismeretes, tavaly szeptemberben jelent meg a Nemzetgazdasági Miniszter 36/2016. (IX. 27.) NGM rendelete, mely módosította a jelenleg hatályos 48/2013 (XI.15.) NGM, illetve a 9/2016 (III.25) rendeletet. A megjelent módosítás értelmében az ONLINE 1.0 rendeletnek megfelelő pénztárgépeket (a jelenleg érvényes forgalmazási engedélyek alapján) 2017. január 1-ig lehetett üzembe helyezni. A meglévő engedélyek frissítésének beadási határidejét 2017. április 30-ig hosszabbította meg a rendeletmódosítás. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Marad vagy múlik az online kereskedelem térhódítása?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban. A Covid okozta korlátozások, lezárások kényszerűen megváltoztatták a fogyasztási szokásokat, a személyes vásárlási alkalmak jelentősen visszaestek, egyik napról a másikra megnőtt az igény az online jelenlétre. Mások mellett erről is szó lesz május 11-én, a magyar e-kereskedelem napján, melynek apropójából hamarosan összegyűlnek a szektor fontos szereplői.

2023. március 28. 20:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08