COMPUTEX d&i díjat nyert az AOC és a Studio F. A. Porsche együttműködésében tervezett monitor

forrás: Prím Online, 2017. június 9. 10:23

A kijelzőgyártásban vezető szerepet betöltő AOC bejelenti, hogy az AOC PDS271, az új PDS-monitorsorozat tagja, elnyerte a 2017-es COMPUTEX d&i díjat. A nemrégiben bemutatott 24 hüvelykes PDS241 és 27 hüvelykes PDS271 monitorok a Studio F. A. közreműködésével kerültek megtervezésre.

A PDS-sorozat monitorai lenyűgözően vonzó megjelenéssel rendelkeznek. A többi monitorhoz képest a 24 hüvelykes PDS241 és a 27 hüvelykes PDS271 monitorok hátoldalán nincs táp-, illetve monitorcsatlakozó. Ezáltal pedig extra vékonyak, mindössze 5,2 mm vastagságukkal tündökölnek minimalista pompájukban. A 3 oldalú, keret nélküli panel is hozzájárul a letisztult, minimalista megjelenéshez. A fém monitorállvány modern, aszimmetrikus tervezése nagyszerűen mutat, ezenkívül egyedülálló egykábeles megoldást kínál: a tápellátásért, valamint a monitor csatlakoztatásáért felelős kábelek futnak benne, amelyek egy külső moduláris dobozba kerülnek elvezetésre. Ennek köszönhetően semmilyen csatlakozó nincs a kijelző hátoldalán, ennek megfelelően pedig semmilyen kábel nem lóg ki belőle. A HDMI-bemenet (DisplayPort adapter támogatás), valamint a külső doboz tápellátásáért felelős csatlakozó biztosítja a monitor számára az összes szükséges áramellátást.

 

 

A PDS-sorozat monitorai az AOC legújabb AH-IPS-paneleivel vannak felszerelve, amelynek köszönhetően 1920x1080 képpontos felbontású, éles és részletes képekről gondoskodnak. Az AOC SuperColor WCG technológiája lehetővé teszi, hogy a monitorok lefedjék az sRGB-színtér 100%-át és az NTSC színtér 90%-át. A 178°-os széles látószögnek köszönhetően egyszerre több felhasználó is nézheti a monitort különböző szögből, miközben mindannyian élvezhetik az élénk színek nyújtotta élményt. A monitorok ezenkívül Flicker-Free-technológiával rendelkeznek, valamint Low Blue Light móddal is el vannak látva, amely csökkenti a szem kellemetlen érzését és fáradását folyamatos használat esetén.

 

 

Fennállásának 10. évfordulójához közeledve a COMPUTEX d&i díjátadót a Taiwan External Trade Development Council (TAITRA), valamint az iF DESIGN ASIA rendezte Tajvan fővárosában, Tajpejben. A nyerteseket április 6-án és 7-én választotta ki 6 nemzetközileg  elismert szakértő, akik 5 kritériumot vettek figyelembe: innováció és kidolgozottság, esztétika, felelősségteljesség és pozicionálás. A zsűri 8 országból 77 benevezett munkát választott ki a díjra.

 

 

A hivatalos díjátadó ceremóniára május 29-én és 30-án került sor, amely a COMPUTEX hivatalos weboldalán és az iF World Design Guide-ban is közzétételre került. A díjnyertes termékeket május 30. és június 3. között állították ki a COMPUTEX kereskedői bemutatón.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59