A Dell EMC új HCI-fejlesztései megkönnyítik a bevezetést

forrás: Prím Online, 2017. június 12. 11:38

A Dell EMC bejelentette HCI-termékkínálatának frissítéseit, amelyek egyszerűbbé teszik a hiperkonvergens infrastruktúra bevezetését. Az újdonságok közé tartoznak a VxRail eszkülék, a VxRack rendszerek, az XC-sorozat és az új, rugalmas felhasználási modellek, amelyek segítségével még könnyebb az IT-megoldások beszerzése, üzembe helyezése és kezelése. 

„A HCI az informatikai infrastruktúra-piac leggyorsabban növekvő területe, mivel az ügyfelek radikálisan egyszerűsíteni szeretnék az infrastruktúrájukat. A Dell EMC pedig a szegmens leggyorsabban növekvő szállítója, a legerősebb HCI-portfólióval. Innovatív fizetési megoldásainkkal - amelyek a HCI könnyű bővíthetőségének és redukálhatóságának köszönhetően megszüntetik az indulási költségek és a hosszú távú elkötelezettség terhét - pedig még jobban megkönnyítjük a hiperkonvergens infrastruktúrára való átállást” - mondta Chad Sakac, a Dell EMC konvergens platformokért és megoldásokért felelős részlegének elnöke.

 

Az IDC szerint 2016-ban tovább folytatódott a hiperkonvergens rendszerek piacának bővülése. A szegmens a konvergens infrastruktúrák piacának leggyorsabban fejlődő részeként az év során több mint 2,2 millió USD globális bevételt termelt, ami jelentős, 110 százalékos növekedés a 2015-ös évhez képest. A Dell Technologies a hiperkonvergens rendszerek piacának leggyorsabban növekvő szállítója volt: 2016 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakaszához képest 206 százalékos bevételnövekedést hozott a VxRail készülékek, a VxRack rendszerek és az XC-sorozat sikerének köszönhetően.

 

Továbbfejlesztett HCI termékkínálat

A Dell EMC VxRail az iparág egyetlen olyan termékcsaládja, amely VMware vSAN technológiára építve a VMware vállalattal közösen fejlesztettek ki. Az IDC szerint a VxRail eszközök 2016 negyedik negyedévében négyszer nagyobb bevételnövekedést értek el, mint a HCI-piac egésze. Ez az előző év azonos negyedévéhez képest 70 százalékos növekedést jelentett. 

 

 

Az egyre növekvő alapvető adatközponti felhasználásra reagálva a VxRail eszközök 4.5-ös verziója számos új vállalati funkciót tesz elérhetővé a 14. generációs (14G) Dell EMC PowerEdge szervereken a következő hónapokban:

 • Továbbfejlesztett nagyvállalati üzembe helyezési lehetőségek. Az egyszerűsített telepítésnek és bevezetésnek köszönhetően az ügyfelek nagy mennyiségben is kezelhetik a VxRail eszközöket. A VxRail készülékek telepítési folyamata – amelyet úgy optimalizáltak, hogy egy önálló eszköz 20 perc alatt üzembe helyezhető legyen – mostantól nagyobb fürtméretek esetén is alkalmazható. Így az ügyfelek akár 10 vagy még több eszközt is ugyanolyan egyszerűen hozzáadhatnak és kezelhetnek, mint egyetlen eszközt.
 • A még nagyobb hardverrugalmasság csökkenti a teljes birtoklási költséget (TCO). Az új önálló processzorok, amelyek egy három csomópontos fürthöz már akár 25 000 USD ártól elérhetők, csökkentik a processzor alapon licencelt szoftverek üzembe helyezési költségeit, így a kiterjesztés akár 64 csomópontig is lehetséges. Új hálózati lehetőségek, köztük akár 12 további port segíti a VxRail üzembehelyezését a terhelések fizikai hálózati szegmentálását igénylő környezetekben.
 • A legújabb VMware-technológiák támogatása. Az új VMware vSphere 6.5 és VMware vSAN 6.6 verzió támogatásának újdonságai közé tartoznak az optimalizált adatszolgáltatási algoritmusok a flash-teljesítmény gyorsításához, a tárolt adat tikosítása a nem kívánt hozzáférések elleni védelemhez, valamint az adatcentrumok között átnyúló stretched clusterek továbbfejlesztett védelme.
 • Továbbfejlesztett együttműködés a Dell EMC technológiáival. A VxRail eszközöket üzembe helyező ügyfelek mostantól egy központosított Dell EMC Secure Remote Services (ESRS) átjáróval biztosíthatnak egyetlen biztonságos, kétirányú távoli támogatási pontot a teljes Dell EMC-infrastruktúrájuknak.

A Dell EMC VxRack rendszerek az egyedüli olyan rackszekrény méretű hiperkonvergens rendszerek, amelyek a rackszekrénybe integrált gerinchálózati vagy spine-leaf és szoftveralapú hálózati megoldással (SDN) rendelkeznek. Tökéletes választást jelentenek az olyan ügyfelek számára, akik szoftveralapú technológiákat szeretnének bevezetni adatközpontjukban, és akik nyitottak egy olyan hiperkonvergens infrastruktúra használatára, amely előre integrált fizikai és szoftveralapú hálózatokat tartalmaz. 

 

 

 

A VxRack-portfólió (a ScaleIO-ra épülő VxRack FLEX és a VMware Cloud Foundationre épülő VxRack SDDC) újdonságai:

 • Nagy adatigényű alkalmazások támogatása. A VxRack FLEX a Dell EMC PowerEdge R930 támogatásával bővíti a konfigurációkat, ezáltal lehetővé teszi a legnagyobb adatigényű alkalmazások, például az OLTP, a memórián belüli adatbázisok, az OLAP, a CRM és az ERP használatát.
 • Nagy teljesítményű hálózati architektúra a modern adatközpontokhoz. A VxRack FLEX mostantól következő generációs Cisco Nexus 93180YC-EX switcheket tartalmaz, amelyek növelik a skálázhatóságot, javítják a teljesítményt, és natív módon támogatják a szoftveralapú hálózatokat.
 • Továbbfejlesztett hardverrugalmasság. A VxRack SDDC mostantól további hat PowerEdge R630-alapú szervercsomópontot tartalmaz, amelyek további nagy teljesítményű és belépő szintű választási lehetőséget kínálnak a magok, a memória és a processzorok mennyiségének konfigurálásakor.

 

A Dell EMC XC-sorozat rendelésre konfigurált, kulcsrakész, 1U vagy 2U méretű hiperkonvergens eszközeiben egyesülnek a számítási, tárolási és virtualizációs erőforrások. Az XC-sorozat modelljei leginkább azon ügyfelek igényeinek felelnek meg, akiknek olyan hypervisor választékra van szükségük, amely tartalmazhatja a Microsoft Hyper-V-t, és számos specifikus felhasználási esetet támogat, a hagyományos vállalati üzleti felhasználástól a VDI-környezetekig. 

 

 

A portfólió újdonságai:

 • Dell EMC XC430 Xpress. Ez az új modell kis- és közepes méretű vállalatok számára nyújt teljes infrastruktúra-megoldást az erőteljes három csomópontos konfigurációival, amelyek már akár 25 000 USD ártól beszerezhetők. Az XC430 Xpress - amelyet a legkisebb, legfeljebb négy csomópontos környezetekre optimalizáltak - akár 3U rackméretben egyesít szervereket és tárolókat, és ezzel drasztikusan leegyszerűsíti a helyszíni infrastruktúrát.
 • Dell EMC XC-sorozat és Dell EMC Data Protection. A Dell EMC Avamar Virtual Edition, Data Domain és Data Domain Virtual Edition termékek az XC-sorozattal együtt hatékony, vállalati szintű adatvédelmet, valamint egyszerűsített biztonsági mentési és vészhelyreállítási lehetőségeket nyújtanak, amelyek korábban az XC-sorozat esetében nem álltak rendelkezésre.
 • Dell EMC XC-sorozat és Pivotal Cloud Foundry. Annak érdekében, hogy a Pivotal Cloud Foundry használatával gyorsan fejleszthetők és üzembe helyezhetők együttműködve kialakították az ideális konfigurációs és üzembehelyezési útmutatót, amely a kockázatok csökkentése mellett javítja az ügyfelek lehetőségeit a fejlesztői produktivitás növelésére és az informatikai üzemeltetési költségek csökkentésére.  

 

A Dell EMC PowerEdge szerverek 14. generációs családjának HCI-fejlesztései

A Dell EMC PowerEdge szerverek 14. generációja lesz a Dell EMC HCI-portfóliójának modern számítási alapja. A teszteknek és ellenőrzéseknek köszönhetően a Dell EMC teljesen megtervezett, kulcsrakész HCI-megoldásai az új szerverportfólió továbbfejlesztett skálázhatóságával és teljesítményével segítik az ügyfeleket adatközpontjaik modernizálásában. A Dell EMC a következő hónapokban kezdi el bevezetni HCI-portfóliójában a PowerEdge szerverek 14. generációjának képességeit.

 

A Dell EMC továbbá jelentősen csökkenti az asztali számítógépek és alkalmazások virtualizálása előtti akadályokat a VMware-en alapuló Dell EMC VDI Complete Solutions segítségével. Ezek a teljes körű megoldások egyesítik az egyetlen szállítótól származó infrastruktúrákat, szoftvereket, valamint a végpontok és szolgáltatások lehetőségét. A VDI Complete alapját VxRail eszközök vagy a vSAN Ready Nodes csomópontok adják. A megoldás egyszerű, kiszámítható árazást és kiemelkedően kedvező birtoklási költségeket (TCO) kínál, egyetlen támogatási számmal. Az ügyfelek választhatnak, hogy kiépítik a saját VDI-megoldásukat, vagy egy előre konfigurált teljes körű megoldást vásárolnak már munkaállomásonként akár havi 8 USD díjtól. 

 

Elérhetőség

 • A Dell EMC VxRail készüléke 4.5-ös verziójának tervezett globális bevezetési dátuma 2017. szeptember, míg a létező, 4.0-s verziójú készülékekhez számos új funkció 2017 júniusától lesz elérhetővé.
 • A Dell EMC VxRack FLEX frissítéseinek tervezett globális elérhetőségi dátuma 2017. július.
 • A Dell EMC VxRack SDDC frissítései már globálisan elérhetők.
 • A Dell EMC XC430 Xpress tervezett globális elérhetőségi dátuma 2017. június.
 • A Dell EMC XC sorozat Dell Data Protection-támogatásának első fázisa referenciaarchitektúraként már globálisan elérhető.
 • A Dell EMC XC sorozat Pivotal Cloud Foundry-támogatása referenciaarchitektúraként már globálisan elérhető.
 • A DFS Cloud Flex for HCI és Dell EMC VDI Complete Solutions megoldások bizonyos országokban már elérhetők.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így teszi fejlettebbé az ipari 5G az AMR-alkalmazásokat és teljesítményüket

Új napra virrad a negyedik ipari forradalom, mivel az 5G-s mobil vezeték nélküli szabvány régóta várt lehetőségeket teremt az ipari dolgok internete (IIoT) számára. Ez pedig azt jelenti, hogy az autonóm mobil robotok (AMR-ek) is élvezhetik a következő generációs nagy sebességű hálózat előnyeit.

2022. december 2. 11:17

A fényezőkabinokban dől el a járműjavító műhelyek sorsa

Olyan időket élünk, amikor a vállalkozások működésének egyik legfontosabb alapja a rugalmas alkalmazkodás. Mégpedig akár egyik napról a másikra. Nem kivétel ez alól a fényezési szektor sem, ahol az újabb és újabb nehézségek immár évek óta gyors egymásutánban követik egymást, fellélegzésre sem hagyva időt. Minden korábbinál szükségesebbé vált a költségek racionalizálása és a teljesítmény optimalizálása, nemcsak a profit növelésének, de az ügyfélkör megtartásának érdekében is.

2022. december 1. 20:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55