30 éves a Kingston

forrás: Prím Online, 2017. június 30. 10:27

Immáron 30 éve van piacon a Kingston. A vállalat élen jár a memóriagyártásban, és évről évre egyre jobb minőséget képviselnek. Tekintsük át az elmúlt 30 évet, a cégalapítástól a gamer perifériák gyártásáig!

A Kingston-sztori

 

Mindenki szívesen hall sikersztorikról. Inspiráló arról olvasni, hogy emberek és üzletágak hogyan nőnek és fejlődnek – és változtatják meg maguk körül a világot. Ilyen történet a Kingstoné is. 30 évvel ezelőtt két mérnök, David Sun és John Tu megalkották az első sima, soros memóriamoduljukat, amellyel együtt életre hívták a Kingston Technologyt.  A vállalat mostanra a világ vezető memóriagyártójává nőtte ki magát, és közel 3000 munkatársukkal azon dolgoznak, hogy az emlékeket biztonságosan és minél hosszabb ideig tudják tárolni.

 

Minden egy memóriamodullal indult

 

A számítógépek elterjedésével nagy igény mutatkozott a memóriachipek iránt, 1992-ben az Inc. Magazin a leggyorsabban növekvő vállalatként jellemezte a Kingstont. Nemsokára az Egyesült Államok 500 legnagyobb magánvállalata között találták magukat, 1995-ben pedig éves eladásaik meghaladták az 1,3 milliárd dollárt. A sikereken felbuzdulva a világ legnagyobb memóriagyártójaként az Egyesült Királyságban megnyitották európai központunkat.

 

A Kingstonnál minden mérföldkövet a munkatársakkal elért közös sikerként tartanak számon. Egyik legfontosabb értékük, hogy munkatársaikra befektetésként tekintenek, és folyamatos fejlődésre, új ötletekre ösztönözzék őket. A megbecsülésnek és a közös eredményeknek köszönhetően munkatársaik nagy része már 10-20 éve dolgozik a vállalatnál.

 

Kezdeti lendületükből semmit sem veszítettek, újabb és újabb mérföldköveket értek el ma is. 2006-ban az új DIMM-mel átlépték a 16 GB-os memóriatárolás korlátját, és elindították a vezeték nélküli tárolást. Ahogy a DRAM memória, úgy az SSD piac is erős területünknek számít, ahol a második third-party gyártóként szerepel vállalatuk, világszerte pedig a globális SSD csatorna 16%-át birtokolják. 2016-ban felvásárolták az IronKey USB technológiáját, és megalkották az első teljesen biztonságos, 100%-os adatvédelemmel ellátott USB-meghajtót 128 bites (később 256 bites) hardveres titkosítással.

 

Gamerek a célkeresztben

 

Miután megalapították az iparág egyik legfejlettebb memória tesztközpontját, és megnyitották a világ legnagyobb memóriamodul-gyártóközpontját Kínában, a Kingston új terület felé vette az irányt. Megszületett a HyperX almárka, és vele együtt az elsősorban játékosok és esport rajongók számára gyártott termékeik. A gamerek körében gyorsan népszerűvé váltak ezek az eszközök, hisz a fejlesztők maguk is játékosok, és saját tapasztalataik alapján alkotnak meg minden részletet. Ennek köszönhetően közel 5 évvel ezelőtt megérkezett az első gamer fejhallgatójuk, a HyperX Cloud. Mára a Cloud Stinger fejhallgató a hobbi gamerek, a Revolver és Revolver S a profi FPS játékosok kedvence lett.

 

A gamer perifériák gyártása mellett 2017 februárjában bemutatták a piac legnagyobb kapacitású USB-meghajtóját, a 2 TB tárhelyű DT ULTIMATE GT-t. Mérföldköveik tárházát a jövőben is nagyszerű elemekkel bővítik: az év hátralévő részében fontos bejelentések várhatók újdonságokról, amelyeknek az esport közösség tagjai is örülhetnek majd.

 

Kulcsszavak: Kingston memória

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növekvő árbevétel, pozitív féléves eredmény

Mivel a Delta Technologies Nyrt. üzleti éve eltér a naptáritól, ezért március végével már az első üzleti félév számairól tud közzétenni gyorsjelentést. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kor kihívásaival ne kellene szembesülnie az immár a BUX-ban is jegyzett rendszerintegrátor informatikai társaságának. Mindazonáltal ilyen piaci körülmények között is tisztes helytállást tudott felmutatni: az egy évvel korábbi időszakhoz képest 71,5%-kal növekvő bevételről, és a korábban 300 milliót is meghaladó veszteséggel szemben 18,8 millió forintos nettó profitról számolt be a Delta Technologies.

2023. április 1. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08