Európában is elérhető a Fujitsu digitális kor igényeire szabott Finplex pénzügyi megoldása

forrás: Prím Online, 2017. július 3. 13:54

A Fujitsu bejelentette Finplex pénzügyi megoldása európai bevezetését. A praktikus eszközkészlettel a pénzügyi szektor szereplői testre szabott digitális pénzügyi szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek a hosszú távú üzleti növekedés érdekében.

A Finplexszel a pénzintézetek az ügyfelek számára vonzóbb, innovatív ajánlatokat állíthatnak össze. A Fujitsu MetaArc digitális üzleti platformjára épülő megoldás a felhőalapú, big data és különféle fejlett technológiák (IoT, mobil és mesterséges intelligencia) adatforrásainak integrálásával segíti a személyre szabott információk gyűjtését. Mivel a megoldás az üzleti célok, tervek, költségkeretek, termék- és szolgáltatáskínálat szempontjából is egyedi igényekre szabható, hamarabb elfogadottá válhat az ügyfelek körében. 

 

A Finplex lehetővé teszi az innovatív digitális pénzügyi szolgáltatások gyors létrehozását 

A Fujitsu Finplex kínálatát jelenleg a Finplex „FrontSHIP” ügyféloldali pénzügyi szolgáltatási platform és alkalmazásprogramozási interfészek (API) alkotják. Ezek kombinálásával gyorsabban és hatékonyabban, minimális rendszerfejlesztéssel bevezethetők az új szolgáltatások, és a pénzintézetek más szervezetekkel együttműködve, minimális erőfeszítéssel dolgozhatják ki innovatív ajánlataikat. 

 

Blockchain

A Fujitsu Finplex pénzügyi megoldása a digitális valutára (pl. Blockchain) épülő fizetési szolgáltatásokat is támogatja. A Blockchain a tranzakciók hitelességének ellenőrzése, az adatok követhetősége és a folyamatos rendelkezésre állás révén jó eséllyel forradalmasíthatja a fizetési üzletágat. A Finplex Blockchain-alapú mobilfizetési megoldásával az ügyfelek készpénz és kártya használata nélkül, regionális vagy közösségi valutában fizethetnek.

 

„A pénzintézetek egyre nagyobb nyomás alatt próbálnak több értéket teremteni és kifogástalan, gyakorlatias ügyfélélményt nyújtani ügyfeleiknek. Az ügyfelek mindennapi életének több területén is megbízható partnerként kell pozicionálniuk magukat. A digitális technológiák, köztük a big data és a mesterséges intelligencia kulcsszerepet fognak játszani ebben a folyamatban. Finplex megoldásainkkal a pénzintézetek könnyebben felhasználhatják ezeket a technológiákat vonzó szolgáltatások kidolgozására” – nyilatkozta Elenice Macedo, a Fujitsu pénzügyi szolgáltatási megoldásokért, iparági konzultációért és szoftvermegoldásokért felelős EMEIA-régióbeli vezetője. 

 

A Fujitsu a június 26. és 28. között Dániában, Koppenhágában megrendezett Money 20/20 konferencián mutatta be a Finplex pénzügyi megoldással kapcsolatos esettanulmányait. A bemutatott digitális banki ökoszisztéma jól szemléltette, hogyan lehet a digitális csatornák segítségével több kapcsolattartási pontot és újszerű élményt nyújtani az ügyfeleknek a pénzügyi szolgáltatások piacán.

 

 

A Fujitsu digitális pénzügyi szolgáltatásait választó pénzintézetek az alábbi fő előnyökre számíthatnak:

  • Ügyfeleik sokféle pénzügyi szolgáltatást érhetnek el idő- és térbeli korlátok nélkül – az API-k használatának és a különféle iparágak által közösen megalkotott pénzügyi szolgáltatásokból létrehozott digitális banki ökoszisztémának köszönhetően. 
  • Gyorsan bevezethetik új szolgáltatásaikat a különféle csatornákban, új kapcsolattartási pontokat hozhatnak létre ügyfeleiknek, és újszerű ügyfélélményt kínálhatnak a meglévő rendszerek optimális hasznosítását segítő API-kkal. 
  • Ügyféligényekre szabott tájékoztatást és szolgáltatásokat nyújthatnak. A mesterséges intelligencia és a big data felhasználásával alaposan megvizsgálhatják, mit szeretnének az ügyfelek, és megerősíthetik kapcsolataikat más pénzintézetekkel és a végfelhasználó ügyfelekkel. 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb 117 gyorstöltő telepítésével segíti az ABB az e-mobilitás térnyerését Németországban

Az energiaszolgáltató vállalat, az EnBW újabb jelentős megbízást adott az ABB-nek a németországi autópályák mentén telepített töltőhálózat bővítésére. Az ABB 2017 végéig további 117 gyorstöltő oszlopot szállít és telepít a Tank & Rast által üzemeltett pihenőhelyekre és üzemanyagtöltő állomásokra. 

2017. október 17. 10:34

A KLM a Fujitsu segítségével megduplázta kritikus üzleti alkalmazásai teljesítményét

A Fujitsu technológiája segít tartani a menetrendet Európa egyik legforgalmasabb repülőterén. A magas rendelkezésre állási szintű, egységes Fujitsu ETERNUS tárolófürttel a KLM Equipment Services B.V. (KES) megduplázta kritikus nagyvállalati alkalmazásai sebességét és teljesítményét – fokozva ezzel a földi támogatás hatékonyságát és megbízhatóságát, ezen keresztül pedig a járatok pontosságát Amsterdam fő légikikötőjében, a Schiphol repülőtéren.

2017. október 17. 09:27

Péntektől díjmentes mobilkészülék hálózat-függetlenítés a Telekomnál

A Telekom már a törvényben megjelölt határidő előtt, október 20-tól biztosítja a díjmentes hálózat-függetlenítést lakossági ügyfelei számára, és erre egy olyan megoldást biztosít, ami a nap 24 órájában rendelkezésére áll az ügyfeleknek, és amivel a sorban állást is elkerülhetik. 

2017. október 16. 15:15

Járműipari és műszaki tematikájú állásbörze az Óbudai Egyetemen

29 cég közel 350 állásajánlatával járműipari és műszaki tematikájú állásbörzét szervez az Óbudai Egyetem október 18-19-én. Az egyetem hallgatói és az érdeklődők 18-án Józsefvárosban a Tavaszmező utcai, 19-én pedig Óbudán, a Bécsi úti kampuszon találkozhatnak a munkaerőpiac világával mindkét nap 9 és 16 óra között.

2017. október 16. 14:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Folytatódhat a nevezés - Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2017. október 16. 14:34

Teszteltük a WIWE szívdiagnosztikai eszközt

2017. október 3. 13:30

A Kaspersky Lab CTF játékkal keresi az ipari létesítmények sebezhetőségét

2017. szeptember 27. 18:23

Késésben vagy? - Akkor gyorsan regisztrálj!

2017. szeptember 19. 19:45
cloudappsportal.com