Európában is elérhető a Fujitsu digitális kor igényeire szabott Finplex pénzügyi megoldása

forrás: Prím Online, 2017. július 3. 13:54

A Fujitsu bejelentette Finplex pénzügyi megoldása európai bevezetését. A praktikus eszközkészlettel a pénzügyi szektor szereplői testre szabott digitális pénzügyi szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek a hosszú távú üzleti növekedés érdekében.

A Finplexszel a pénzintézetek az ügyfelek számára vonzóbb, innovatív ajánlatokat állíthatnak össze. A Fujitsu MetaArc digitális üzleti platformjára épülő megoldás a felhőalapú, big data és különféle fejlett technológiák (IoT, mobil és mesterséges intelligencia) adatforrásainak integrálásával segíti a személyre szabott információk gyűjtését. Mivel a megoldás az üzleti célok, tervek, költségkeretek, termék- és szolgáltatáskínálat szempontjából is egyedi igényekre szabható, hamarabb elfogadottá válhat az ügyfelek körében. 

 

A Finplex lehetővé teszi az innovatív digitális pénzügyi szolgáltatások gyors létrehozását 

A Fujitsu Finplex kínálatát jelenleg a Finplex „FrontSHIP” ügyféloldali pénzügyi szolgáltatási platform és alkalmazásprogramozási interfészek (API) alkotják. Ezek kombinálásával gyorsabban és hatékonyabban, minimális rendszerfejlesztéssel bevezethetők az új szolgáltatások, és a pénzintézetek más szervezetekkel együttműködve, minimális erőfeszítéssel dolgozhatják ki innovatív ajánlataikat. 

 

Blockchain

A Fujitsu Finplex pénzügyi megoldása a digitális valutára (pl. Blockchain) épülő fizetési szolgáltatásokat is támogatja. A Blockchain a tranzakciók hitelességének ellenőrzése, az adatok követhetősége és a folyamatos rendelkezésre állás révén jó eséllyel forradalmasíthatja a fizetési üzletágat. A Finplex Blockchain-alapú mobilfizetési megoldásával az ügyfelek készpénz és kártya használata nélkül, regionális vagy közösségi valutában fizethetnek.

 

„A pénzintézetek egyre nagyobb nyomás alatt próbálnak több értéket teremteni és kifogástalan, gyakorlatias ügyfélélményt nyújtani ügyfeleiknek. Az ügyfelek mindennapi életének több területén is megbízható partnerként kell pozicionálniuk magukat. A digitális technológiák, köztük a big data és a mesterséges intelligencia kulcsszerepet fognak játszani ebben a folyamatban. Finplex megoldásainkkal a pénzintézetek könnyebben felhasználhatják ezeket a technológiákat vonzó szolgáltatások kidolgozására” – nyilatkozta Elenice Macedo, a Fujitsu pénzügyi szolgáltatási megoldásokért, iparági konzultációért és szoftvermegoldásokért felelős EMEIA-régióbeli vezetője. 

 

A Fujitsu a június 26. és 28. között Dániában, Koppenhágában megrendezett Money 20/20 konferencián mutatta be a Finplex pénzügyi megoldással kapcsolatos esettanulmányait. A bemutatott digitális banki ökoszisztéma jól szemléltette, hogyan lehet a digitális csatornák segítségével több kapcsolattartási pontot és újszerű élményt nyújtani az ügyfeleknek a pénzügyi szolgáltatások piacán.

 

 

A Fujitsu digitális pénzügyi szolgáltatásait választó pénzintézetek az alábbi fő előnyökre számíthatnak:

  • Ügyfeleik sokféle pénzügyi szolgáltatást érhetnek el idő- és térbeli korlátok nélkül – az API-k használatának és a különféle iparágak által közösen megalkotott pénzügyi szolgáltatásokból létrehozott digitális banki ökoszisztémának köszönhetően. 
  • Gyorsan bevezethetik új szolgáltatásaikat a különféle csatornákban, új kapcsolattartási pontokat hozhatnak létre ügyfeleiknek, és újszerű ügyfélélményt kínálhatnak a meglévő rendszerek optimális hasznosítását segítő API-kkal. 
  • Ügyféligényekre szabott tájékoztatást és szolgáltatásokat nyújthatnak. A mesterséges intelligencia és a big data felhasználásával alaposan megvizsgálhatják, mit szeretnének az ügyfelek, és megerősíthetik kapcsolataikat más pénzintézetekkel és a végfelhasználó ügyfelekkel. 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone nemzetközi kutatást publikált a vállalkozások jövőjéről

11 országban, összesen több mint 2500 különböző típusú és méretű vállalkozás bevonásával vizsgálta a jövőre felkészült vállalkozások jellemzőit – többek között ellenálló- és alkalmazkodóképességüket – a London School of Economics (LSE) kutatóintézet a Vodafone megbízásából. A kutatás rámutatott: világszerte emelkedik az ún. „jövőre felkészült” (Fit For The Future – FFTF) vállalkozások száma. Ezek a vállalkozások hatékonyabban kezelik a jövő kihívásait, jobban helytállnak a fokozott versenyhelyzetben, nyitottak a digitális megoldásokra, fontos számukra a fenntartható működés, továbbá időben lekövetik a változó munkavállalói elvárásokat, valamint a növekvő és egyre szélesebb fogyasztói igényeket. 

2021. december 4. 17:50

Teams Essentials: egyszerűen használható kollaborációs platform kisvállalkozásoknak

Decembertől már elérhető lesz az új Microsoft alkalmazás, a Teams Essentials. A működtetéséhez még csak Office csomagra sem lesz szükség és egy Microsoft Accounton keresztül megvásárolható lesz. Az alkalmazás a Teams legfontosabb funkciót kínálja különösen kedvező áron a néhány főt, legfeljebb 50 embert foglalkoztató kisvállalkozásoknak. A Microsoft egy egyszerűen használható kommunikációs és kollaborációs eszközt ad ezzel a kkv-k kezébe.

2021. december 4. 13:47

Hogyan alakul az üvegszálas adatátvitel technológia jövője?

Jelenleg vitathatatlan az üvegszálas technológiák szerepe a szélessávú internethálózatokban. Azonban ezek a hálózatok elsősorban a nagyvárosokat és környéküket szolgálják ki, így jogos a kérdés, hogyan fejlődik majd ez az iparág a következő években 2030-ig. A Deloitte tanulmánya négy szélsőséges forgatókönyvet vázol fel a piac fejlődésével kapcsolatban, melyekben azt igyekeztek megbecsülni, milyen irányt vehet az üvegszálas adatátvitel technológia jövője, kik lehetnek a legfontosabb szereplők, illetve hogyan alakulhatnak a fogyasztói szokások. 

2021. december 4. 11:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59