Vodafone 4G+ a Balatonnál is

forrás: Prím Online, 2017. július 14. 11:23

A Balaton keleti medencéjében is elindította a 4G+ szolgáltatást a Vodafone Magyarország, a gyorsabb mobilinternet mellett nagyobb hálózati kapacitásra is számíthatnak a szolgáltató előfizetői. A Vodafone eddigi legjobb 4G és 4G+ hálózata még teljesebbé teszi a Vodafone új havidíjas tarifáival elérhető korlátlan közösségi élményt, melyet az új Vodafone Pass szolgáltatás biztosít.

Új szintre emelte a mobilinternetezés élményét a Balaton keleti medencéjében is a Vodafone Magyarország, hiszen a nyári szezonra készülve a turisták körében kiemelten népszerű térségben elindított 4G+ szolgáltatással akár 150 Mbit/s-os elméleti letöltési sebesség is elérhető. A 15 településen – többek között Balatonkenesén, Zamárdin, Aszófőn, Csopakon és Siófokon – elérhető Vodafone 4G+ szolgáltatás kiváló lehetőséget kínál arra is, hogy a társaság nyaralni utazó előfizetői a legjobb felhasználói élmény mellett vehessék igénybe az új lakossági hangalapú havidíjas tarifákba épített korlátlan közösségi élményt nyújtó Vodafone Pass szolgáltatást, melyekben a népszerű közösségi applikációk nem fogyasztják az adatkeretet, használatukhoz csak minimális csomagban foglalt, vagy vásárolt adatkerettel kell rendelkezni.  Június 6-a óta a Vodafone Magyarország minden új Red és Go csomagjában elérhető az EU roaming környezetben is használható Social Pass szolgáltatás, amellyel az előfizetők gondtalanul használhatják a Facebook, Instagram és Twitter közösségi alkalmazásokat. Az új Red csomagokban pedig a közösségi alkalmazások mellett a Connect Pass szolgáltatásban foglalt Facebook Messenger, WhatsApp és Viber használata sem fogyasztja az adatkeretet.

 

A Vodafone Magyarország eddigi legjobb és legmegbízhatóbb balatoni hálózatát, illetve a Vodafone Pass által kínált korlátlan kalandokat a népszerű videóblogger, Szirmai Gergely teszteli, aki július 13-án, csütörtökön élőben jelentkezik a Balatonról közösségi média csatornáin.

 

 

 

„A balatoni 4G+ szolgáltatás elindítását az 1800MHz-es LTE frekvenciasáv bekapcsolásával valósítottuk meg, amely egyben jelentős mértékben növelte 4G hálózatunk kapacitását is. A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát annak érdekében, hogy még gyorsabb adatátvitelt és megbízható, folyamatos kapcsolatot biztosítson egyéni és üzleti előfizetői számára egyaránt, ezzel is hozzájárulva a Gigabit Magyarország építéséhez. A korlátlan applikáció használat élményét kiteljesítő 4G+ hálózat bővítését is folytatjuk, Budapestet, Tatabányát és a Balaton keleti medencéjét követően egyre több nagyvárosban tesszük elérhetővé a szolgáltatást” - mondta el Amrita Gangotra, a Vodafone műszaki vezérigazgató-helyettese.

 

A balatoni hálózatfejlesztés keretében a társaság Ábrahámhegyen és Balatonkenesén is felújított egy-egy kilátót, amelyen Vodafone bázisállomások találhatók. A kapacitásnövelést indokolja, hogy a nyári hónapokban ugrásszerűen megnő az érintett cellák terhelése. A balatonkenesei esetében a kora tavaszi időszakhoz képest mintegy 3-szor annyi felhasználóval lehet számolni nyáron, míg az ábrahámhegyi esetében még kiugróbb, 6,5-szeres a növekedés.

 

A Vodafone fatorony és kilátó állagmegóvási projektjének első állomásaként, 2016-ban a 956 méteres Bálványon álló, korábban hosszú ideig a turisták elől lezárt Petőfi kilátót újította fel. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15