Gyorsan telepíthető informatikai rendszerek az APC és a Cisco együttműködésével

forrás: Prím Online, 2017. július 19. 13:40

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy a rázkódáselnyelő csomagolással ellátott APC NetShelter SX rackszekrény már a Cisco UCS-szerverekkel előre integrált csomagban kapható. Az APC a Cisco minősítésével olyan tesztelt megoldást kínál az értékesítő partnerek és az ügyfelek számára, amely kompatibilis az összetett informatikai rendszerekkel, így lehetővé teszi a korábbinál biztonságosabb szállításukat és gyorsabb telepítésüket.

Napjainkban a vállalatokra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy lépést tudjanak tartani a Big Data és az IoT (Internet of Things) rohamos terjedésével. Az így generált új igények kiszolgálása érdekében az informatikai infrastruktúráknak nemcsak egyre fejlettebbeknek, de rugalmasnak és gyorsan installálhatóknak is kell lenniük, mert ellenkező esetben nem várt kiesések és pluszköltségek merülhetnek fel. Olyannyira, hogy az IHS tavalyi felmérése szerint az észak-amerikai cégek évente összesen 700 milliárd dollárt veszítenek az IT-osztályhoz köthető leállásokkal. 

 

„Az egyik legfőbb kihívás az üzleti vállalkozások számára, hogy az egyre összetettebb informatikai rendszerek használata mellett minél gyorsabban tudjanak reagálni a piaci igényekre, így minden korábbinál fontosabb a gyártók együttműködése a könnyen használható és üzembe helyezhető informatikai megoldások terén. Az APC együttműködése a Ciscóval jól bizonyítja, hogy a vállalat megbízható és egyszerű áramvédelmi megoldásokat tud nyújtani az egyre kifinomultabb számítási architektúrákhoz” – mondta Rob McKernan, a Schneider Electric informatikai részlegének alelnöke.

 

Rugalmasság, biztonság, könnyű kezelhetőség

A Cisco UCS-szervereket használó szervezetek számára a fizikai infrastruktúrát támogató megoldások terén eddig korlátozottak voltak a lehetőségek. Egyrészt mostanáig az előre összerakott Cisco UCS-szervereket kizárólag Cisco R Series rackszekrényekkel együtt lehetett rendelni, másrészt a fizikai infrastruktúra optimalizálására és a partnerek kiválasztására is kevesebb esély nyílt. Az integrált megoldással azonban a NetShelter SX rázkódáselnyelő csomagolása problémamentes szállítást, könnyű kirakodást, valamint egyszerű üzembe helyezést tesz lehetővé egészen 907 kilogramm súlyhatárig. A rackszekrény többek között olyan megoldásokkal járul hozzá a biztonságos és gördülékeny folyamatokhoz, mint a kétrétegű, kartonpapír külső burkolat, az ütésálló ház vagy a beépített rámpa. A több mint egymillió értékesített egységet számláló, piacvezető NetShelter SX tehát egy olyan többfunkciós tárolóeszköz, amely megbízható rackszekrény-környezetet biztosít az üzleti működés szempontjából kritikus berendezések számára.  

 

Partneri együttműködés az igények teljes körű kielégítésére

Az APC és a Cisco partnermegállapodásának köszönhetően az értékesítő partnerek és az ügyfelek megbízható, gyorsan installálható és teljes körű megoldást kapnak, ami megoldja helyettük a rendszerkompatibilitási feladatokat, így a költségek és az időráfordítás csökkenthetők. Emellett a NetShelter SX minősítésével a Schneider Electric fizikai informatikai infrastruktúrájának széles választéka is elérhetővé válik, beleértve az egyszerű energia- és hűtésintegrációt az InfraStruxure™ modulokkal, a skálázható adatközponti architektúrákat, valamint a peremhálózati környezetekhez készült Micro Data Center Xpress-megoldásokat.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Webex fejlesztésekkel támogatja a Cisco a távmunkát és a visszatérést az irodákba

A távoli munkavégzést támogató biztonságos együttműködési megoldások az elmúlt időszakban kiemelten fontossá váltak – nemcsak az IT-vezetők számára. A Cisco piacvezető együttműködési megoldása, a Webex idén áprilisban félmilliárd bejelentkezést regisztrált, a résztvevők pedig összesen 25 milliárd percet töltöttek a platformon. Ez a megszokott forgalom háromszorosa volt. 

2020. július 4. 14:25

Új kutatás-fejlesztési központot hoz létre a HMD Global Finnországban

Az új csúcsszínvonalú Kutatási Központ létrejöttével csapatot is bővít a Nokia telefonok otthona. A HMD Global megbízható, biztonságos mobilszolgáltatásai még jobbak lesznek.

2020. július 3. 20:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás