A menedzselt szolgáltatások piaca várhatóan eléri a 65 billió forint összbevételt 2022 végéig

Elengedhetetlen, hogy felkészüljenek az online biztonságra

forrás: Prím Online, 2017. július 21. 10:48

A kibercsapdák számának állandó növekedése, amely hatással van a vállalkozásokra világszerte, meghatározza a fő technológiai trendeket nemcsak a gyártásban, hanem az üzemeltetésben, a szolgáltatások biztosításában is. 

A menedzselt szolgáltatásnyújtók (MSP – managed services providers, azaz olyan szolgáltatás, amely központilag menedzselt létesítményből telepíti, hosztolja és kezeli több ügyfél számára az alkalmazás-csomaghoz való hozzáférést) kétharmadának jelent gondot a mai kibertérben található kihívásoknak megfelelni, mivel jellemzően képzett IT biztonsági személyzet hiányában nehezen vagy sehogy nem tudják orvosolni az online támadásokat és azok következményeit. A Kaspersky Lab új jelentésének egyik legfontosabb célja feltérképezni a globális piac jelenlegi helyzetét és a várható trendeket, köztük az MSP piacát. 

 

 

Mivel globálisan a menedzselt szolgáltatások piaca várhatóan eléri a 65 billió forint összbevételt 2022 végéig, ezért a kiberbiztonságot már nem tekinthetjük önálló- vagy választható szolgáltatásnak. Sőt, az MSP-k által kínált szolgáltatások szerves részévé vált, csakúgy mint a vevői elégedettség, valamint a biztonsági események minimálisra csökkentése. A jelentés megállapította, hogy az MSP-k 92%-a jelenleg is a szolgáltatás-csomagjuk részeként nyújtják a kiberbiztonságot, és 51%-a a működési folytonossághoz elengedhetetlennek tartja. A kiberbűnözők elleni védelem biztosítása a jövőben elsődleges lesz az MSP-k számára. 

 

 

A számítástechnikai biztonság várhatóan számos módon előmozdíthatja az MSP-k üzleti tevékenységét. A kisebb ügyfelekkel rendelkező MSP-k (a legfeljebb 50 db végfelhasználói munkahellyel) úgy remélik, hogy a portfóliójuk bővítése az informatikai biztonsági védelemmel növelheti reputációjukat (78%) és segíthet új ügyfeleket találni (77%). Eközben a nagyobb vállalatokkal együttműködő szolgáltatók többek között a kiberbiztonság biztosítását tekintik az ügyfelek számára előnyösnek (78%).

 

Ugyanakkor a tanulmány azt is feltárja, hogy az MSP-k számos kihívással szembesülnek, amikor bővítik kínálatukat a kiberbiztonsággal. Az MSP-k kétharmada egyetért abban (60%), hogy a fő nehézséget a szakképzett IT biztonsági szakemberek hiánya jelenti, további problémát jelenthet a szolgáltatásaik távoli hozzáférésével és telepítésével kapcsolatos feladatok. 

 

Ez különösen releváns információ a nemzetközileg is egyre gyakoribb zsarolóvírus járványok ismeretében. A minőségi kibervédelem elsőszámú követelmény az MSP-k felé hiszen fontos, hogy olyan programokat használjanak, amelyek hatékonyan észlelik és blokkolják a különböző kártékony programokat. A jelentés szerint az online fenyegetések jelentik a legnagyobb csapást minden méretű vállalkozás számára – a nagyvállalati ügyfelekkel rendelkező MSP-k 54%-a jelezte ezt fő aggodalomként, míg a kisebb ügyfelekkel rendelkező MSP-k 49%-a.

 

"Az nem elegendő vagy kielégítő, ha a szolgáltatók egyszerűen beillesztik portfoliójukba a kiberbiztonsági szolgáltatásokat. Egy komoly incidens, mint például egy zsarolóprogram-fertőzés alááshatja a hírnevüket és az ügyfelekkel való viszonyt.” – mondta Vladimir Zapolyansky, a Kaspersky Lab KKV Üzletágának vezetője. „Ezért van szükségük a legerősebb biztonsági megoldásokra, és a Kaspersky Lab elkötelezett a végpontok-, az e-mail szerverek- és a virtuális környezetek védelmében, amelyek segíthetnek az MSP-k számára megfelelő kiberbiztonsági szolgáltatást nyújtani ügyfeleiknek.”

 

A Kaspersky Lab segítséget nyújt az MSP-knek az IT-biztonsági szolgáltatások egyre növekvő igényeinek biztosításában, és ilyen módon az új ügyfelek megszerzésében. A csomag tartalmazza a Kaspersky Endpoint Security for Business-t, a Kaspersky Endpoint Security Cloud-ot, a Kaspersky Security for Virtualization programot és a Kaspersky Security for Mail Server-t, amely az MSP-k számára biztosít kulcsfontosságú biztonsági funkciókat, például a távfelügyeletet, a felügyelt biztonságot, valamint a mobileszközök biztonságát és kezelését. Ha többet szeretne megtudni a Kaspersky Lab MSP Partner Programjáról, kérjük, látogasson el a cég weboldalára

 

A Kaspersky Lab és a Business Advantage közös kutatása során összesen 569 MSP-t vizsgált, 10 országból.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Feltörték az Ubert! Veszélyben az adataink?

Az Uber meghekkelése és a felhasználói adatok ilyen nagymértékű érintettsége – 57 millió felhasználót, valamint járművezetőt érint a behatolás világszerte – rávilágít az átláthatóság és az elszámoltathatóság fontosságára a vállalkozásoknál. 

2017. november 22. 16:34

A kriptovaluta elleni kiberbűnözés a megjósolt trendeknél is gyorsabban terjed

Az alternatív, digitális fizetőeszközök óriási ütemben terjednek és változtatják meg globális világunk gazdasági alapjait. A kriptovaluták gazdasági nagyságrendjét jól mutatja, hogy 2017 júliusában a teljes tőkepiaci értékük több mint 100 milliárd dollár, a lebonyolított napi mozgás pedig több, mint 6 milliárd dollár volt.* Természetesen ez a volumen és a kriptovaluták körüli megnövekedett figyelem, a kiberbűnözők érdeklődését is megsokszorozta, így a jósolt trendekhez képest is gyorsabban és változatosabban terjedtek a különböző módszerek a digitális anyagi javaink megszerzésére. Az ESET szakembereinek összefoglalója.

2017. november 22. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19

Izmos Smart City felhozatallal jön a 2018-as CES

2017. október 31. 15:04

Már csak 1 hét van hátra az ’Az Év Honlapja’ pályázat lezárásáig!

2017. október 25. 08:38
cloudappsportal.com