Az ABB fokozza a növekedés ütemét

forrás: Prím Online, 2017. július 22. 10:07

„Az ABB a 2. negyedévben a megcélzott kezdeményezések és programok eredményének köszönhetően továbbra is lendületesen növekedett. Rendelésállományunk bővülése széles körű volt, kiterjedt az összes régióra” – nyilatkozta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója.  „Az iparág vezető digitális termékkínálatát nyújtó ABB Ability platformunk egyre sikeresebb, és már jelentősen hozzájárul a vállalat növekedési üteméhez.”

„Az Energetikai Hálózatok és az Ipari Automatizálás divíziók a 2. negyedévben erős, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Az Energetikai Termékek, valamint az Robotika és Gyártásautomatizálás divíziók, az előző negyedévhez hasonlóan, most is növelni tudták az árrést, azonban nem tudták teljes mértékben ellensúlyozni a kedvezőtlen nyersanyagárak és többletkapacitás hatását” – mondta a vezérigazgató. „Amellett, hogy elégedettek vagyunk a növekedés ütemével, különösen a rendelésállomány kétszámjegyű erősödésével a Robotika és Gyártásautomatizálás divíziónkban, továbbra is arra fókuszálunk, hogy javítsuk a működési folyamatok végrehajtását és a költségbázisunkat.”  

„A B&R akvizíciójának sikeres befejezése, valamint a még korábban elnyert Dolwin2 offshore szélerőmű-projekt átadása jól példázza a Next Level stratégiánk fegyelmezett, következetes végrehajtását.”  

 

 

 

Rövid távú kilátások 

A makroökonómiai és a geopolitikai fejlemények vegyes képet mutatnak folytatódó bizonytalansággal. Néhány makroökonómiai jellemző pozitív marad az Egyesült Államokban és Kínában is várható a növekedés folytatódása. A teljes globális piacot továbbra is szerény növekedés és növekvő bizonytalanság jellemzi, pl. a Brexit Európában és geopolitikai bizonytalanságok a világ különböző részein. Az olajár és a devizaárfolyamok hatásai továbbra is befolyásolják a társaság eredményeit. Ezekkel és az ABB folyamatban lévő átalakításával a 2017-es évet átmeneti évnek várjuk.

 

Kilátások 

A vonzó, hosszú távú keresleti kilátásokat az ABB három fő szektorában – a közművek, az ipar, valamint a közlekedés és infrastruktúra – az Energetikai és a Negyedik Ipari Forradalom vezérli. 

 

Az ABB kiváló helyzetben van ahhoz, hogy erős piaci és földrajzi jelenlétére, széles üzleti körére, technológiai vezető szerepére, valamint pénzügyi erejére támaszkodva kiaknázza a hosszú távú, nyereséges növekedést biztosító lehetőségeket. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05