Szélessávú optikai hálózat a Vidanettől az EYOF olimpiai falujában

forrás: Prím Online, 2017. július 27. 11:31

A Vidanet Zrt. építette ki az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) olimpiai falujának távközlési ellátását biztosító – a teljes szakaszon üvegszálakat használó – hálózati struktúrát Győrben. A működést biztosító optikai eszközöket a ZTE Hungary Kft. szállította.

A Vidanet Zrt. építette ki a Győrben zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) olimpiai falujának távközlési ellátását biztosító hálózatot. A hálózat teljes egészében fényvezető szálakból áll, nincs adatsebességet korlátozó vagy zavarérzékeny szakasz. „Ez a legkorszerűbb – úgynevezett fiber-to-the-home (FTTH) – struktúra, melyben az üvegszálakat egészen az otthonokig vezetjük. Ezáltal képesek vagyunk a felhasználói élmény maximalizálására, a jelen kor igényein túllépve a jövő kihívásainak is megfelelni” – mondta el Sátor Csaba, a Vidanet vezérigazgatója.

 

Az optikai hálózat előnyei a nagy sávszélesség mellett a magas rendelkezésre állás és üzembiztonság, valamint az energiatakarékos működés. Az olimpiai falu FTTH hálózatának működését biztosító optikai eszközöket a távközlési berendezések egyik piacvezető szállítója, a ZTE Hungary Kft. biztosította. „Az optikai szálak érzéketlenek minden külső elektromágneses zavarra, más berendezések vagy kommunikációs rendszerek jeleire, valamint az átvitel energiaigénye is lényegesen kedvezőbb, így a távközlő hálózat kevesebb áramot fogyaszt” – avatott be a technológiai háttérbe a ZTE Hungary Kft. értékesítési igazgatója, Benkovics László.

 

A Vidanet Zrt. és a ZTE Hungary Kft. nemrégiben indult együttműködése nem csak az olimpiai falu projektet foglalja magában. „Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan rangos sporteseményt, mint az EYOF a legmagasabb színvonalú technológiával tudjuk kiszolgálni. A Győrben telepített központi berendezés ugyanakkor több, jelenleg épülő vagy tervezés alatt álló helyi ingatlanfejlesztés távközlési ellátásához is alapot biztosít” – tette hozzá a Vidanet Zrt. vezérigazgatója. 

Hálózat ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Széllessáv Világfórumon debütál a Zyxel MPro Mesh megoldása

A tajvani Zyxel ma bejelentette, hogy a WiFi 6 portfolióját egy teljesen új menedzselt vezeték nélküli megoldással bővíti ki. Az MPro Mesh-re keresztelt jellemző mellett a 10G PON is megjelenik az eszközökben, így a szolgáltatók kiaknázhatják a hálózatukban rejlő teljes potenciált, és multi-gigabites kapcsolatot nyújthatnak ügyfeleiknek. A megoldást a ma induló amszterdami Szélessáv Világfórumon (BBWF) mutatják be.

2019. október 15. 14:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás