Szélessávú optikai hálózat a Vidanettől az EYOF olimpiai falujában

forrás: Prím Online, 2017. július 27. 11:31

A Vidanet Zrt. építette ki az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) olimpiai falujának távközlési ellátását biztosító – a teljes szakaszon üvegszálakat használó – hálózati struktúrát Győrben. A működést biztosító optikai eszközöket a ZTE Hungary Kft. szállította.

A Vidanet Zrt. építette ki a Győrben zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) olimpiai falujának távközlési ellátását biztosító hálózatot. A hálózat teljes egészében fényvezető szálakból áll, nincs adatsebességet korlátozó vagy zavarérzékeny szakasz. „Ez a legkorszerűbb – úgynevezett fiber-to-the-home (FTTH) – struktúra, melyben az üvegszálakat egészen az otthonokig vezetjük. Ezáltal képesek vagyunk a felhasználói élmény maximalizálására, a jelen kor igényein túllépve a jövő kihívásainak is megfelelni” – mondta el Sátor Csaba, a Vidanet vezérigazgatója.

 

Az optikai hálózat előnyei a nagy sávszélesség mellett a magas rendelkezésre állás és üzembiztonság, valamint az energiatakarékos működés. Az olimpiai falu FTTH hálózatának működését biztosító optikai eszközöket a távközlési berendezések egyik piacvezető szállítója, a ZTE Hungary Kft. biztosította. „Az optikai szálak érzéketlenek minden külső elektromágneses zavarra, más berendezések vagy kommunikációs rendszerek jeleire, valamint az átvitel energiaigénye is lényegesen kedvezőbb, így a távközlő hálózat kevesebb áramot fogyaszt” – avatott be a technológiai háttérbe a ZTE Hungary Kft. értékesítési igazgatója, Benkovics László.

 

A Vidanet Zrt. és a ZTE Hungary Kft. nemrégiben indult együttműködése nem csak az olimpiai falu projektet foglalja magában. „Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan rangos sporteseményt, mint az EYOF a legmagasabb színvonalú technológiával tudjuk kiszolgálni. A Győrben telepített központi berendezés ugyanakkor több, jelenleg épülő vagy tervezés alatt álló helyi ingatlanfejlesztés távközlési ellátásához is alapot biztosít” – tette hozzá a Vidanet Zrt. vezérigazgatója. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás