Világszerte egyedülálló beszédfelismerő rendszer fejlesztésére kerül sor a Nextent Informatika Zrt. vezetésével

forrás: Prím Online, 2017. július 31. 12:54

A Nextent Informatika Zrt. a Széchenyi 2020  „K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” (GINOP 2.2.1) című felhívásra benyújtott pályázatával 607,63 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. 

A projekt célja a magyar call centerek számára készült hangbányászati rendszer nemzetköziesítése intonált kifejezések azonosítására alkalmas technológia kifejlesztésével. A megvalósításban részt vesz az Xdroid Kft., a SCI-Hálózat Zrt., és a Szegedi Tudományegyetem is. 

 

A konzorciumvezető Nextent egy 100 százalékban magyar tulajdonban lévő informatikai fejlesztő, tanácsadó és rendszerintegrátor cég, mely megalapításának célja a telekommunikációs szektor informatikai igényeinek kielégítése volt. Főbb tevékenységi területei az üzleti döntéstámogatás, adattárház és egyedi rendszerfejlesztés, energiamenedzsment- és felhő alapú szolgáltatások, valamint az adat-, hang- és szövegbányászaton alapuló mesterséges intelligencia megoldások biztosítása. A folyamatos kutatás-fejlesztésnek köszönhetően a cég a hazai hangbányászati megoldások vezető szállítójává vált.

 

Mivel a jelenlegi beszédfelismerő technológiák a beszélt nyelvek mindössze 20-25 százalékát fedik le, illetve nem képesek megbirkózni a speciális kiejtéssel, ritka kifejezésekkel, rosszabb beszédminőséggel sem, így jelen projekt célja egy olyan új, nyelvi modell nélküli technológia kifejlesztése, melynek segítségével az összes nyelv elérhetővé válik, egyszerűen felismeri a rosszul intonált beszédet, és különbséget tud tenni az azonos tartalmú, de különböző intonációjú kifejezések között. 

 

A projekt az alábbi telephelyeken valósul meg: a Nextent kutató-fejlesztő laboratóriumaként működő miskolci telephelyén, a SCI-Hálózat jobbágyi fióktelepén, az Xdroid szegedi kutatási központjában, illetve az SZTE Bölcsészettudományi Karán. A projekten egy országosan és világszinten is elismert szakmai csapat dolgozik. A több mint 20 fős kutató csapatban találhatóak mesterséges intelligencia, beszédtechnológiai szakértők, nyelvészek, fonológusok, és az üzleti életben valós termékfejlesztési sikereket elért szakemberek is.

 

A projekt befejezésének tervezett időpontja: 2020.12.31.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még több, akár kétszámjegyű kedvezmény decembertől az e-vonatjegyekre

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) jóváhagyásával újabb kedvezményeket vezethetnek be az elektronikus csatornákon értékesített menetjegyekre a hazai vasúttársaságok. Az intézkedéscsomag eredményeként az automatás vásárlások öt, az otthon nyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyek tíz százalékkal lesznek olcsóbbak a decemberi menetrendváltástól. A MÁV-START egyes járataira szóló e-vonatjegyei árát a jobb kihasználtság érdekében ötödével csökkentheti.

2017. november 24. 11:58

Elkezdődött az eszközosztás az Idősügyi Infokommunikációs Programban

Összesen 5000, hátrányos helyzetű településen élő idős kap ingyen laptopot. Az eszközök kiosztása Berettyóújfalun kezdődött el, 2017. november 23-án.

2017. november 24. 07:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19

Izmos Smart City felhozatallal jön a 2018-as CES

2017. október 31. 15:04

Már csak 1 hét van hátra az ’Az Év Honlapja’ pályázat lezárásáig!

2017. október 25. 08:38
cloudappsportal.com