Világszerte egyedülálló beszédfelismerő rendszer fejlesztésére kerül sor a Nextent Informatika Zrt. vezetésével

forrás: Prím Online, 2017. július 31. 12:54

A Nextent Informatika Zrt. a Széchenyi 2020  „K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” (GINOP 2.2.1) című felhívásra benyújtott pályázatával 607,63 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. 

A projekt célja a magyar call centerek számára készült hangbányászati rendszer nemzetköziesítése intonált kifejezések azonosítására alkalmas technológia kifejlesztésével. A megvalósításban részt vesz az Xdroid Kft., a SCI-Hálózat Zrt., és a Szegedi Tudományegyetem is. 

 

A konzorciumvezető Nextent egy 100 százalékban magyar tulajdonban lévő informatikai fejlesztő, tanácsadó és rendszerintegrátor cég, mely megalapításának célja a telekommunikációs szektor informatikai igényeinek kielégítése volt. Főbb tevékenységi területei az üzleti döntéstámogatás, adattárház és egyedi rendszerfejlesztés, energiamenedzsment- és felhő alapú szolgáltatások, valamint az adat-, hang- és szövegbányászaton alapuló mesterséges intelligencia megoldások biztosítása. A folyamatos kutatás-fejlesztésnek köszönhetően a cég a hazai hangbányászati megoldások vezető szállítójává vált.

 

Mivel a jelenlegi beszédfelismerő technológiák a beszélt nyelvek mindössze 20-25 százalékát fedik le, illetve nem képesek megbirkózni a speciális kiejtéssel, ritka kifejezésekkel, rosszabb beszédminőséggel sem, így jelen projekt célja egy olyan új, nyelvi modell nélküli technológia kifejlesztése, melynek segítségével az összes nyelv elérhetővé válik, egyszerűen felismeri a rosszul intonált beszédet, és különbséget tud tenni az azonos tartalmú, de különböző intonációjú kifejezések között. 

 

A projekt az alábbi telephelyeken valósul meg: a Nextent kutató-fejlesztő laboratóriumaként működő miskolci telephelyén, a SCI-Hálózat jobbágyi fióktelepén, az Xdroid szegedi kutatási központjában, illetve az SZTE Bölcsészettudományi Karán. A projekten egy országosan és világszinten is elismert szakmai csapat dolgozik. A több mint 20 fős kutató csapatban találhatóak mesterséges intelligencia, beszédtechnológiai szakértők, nyelvészek, fonológusok, és az üzleti életben valós termékfejlesztési sikereket elért szakemberek is.

 

A projekt befejezésének tervezett időpontja: 2020.12.31.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB innovatív vontatási áramellátási megoldást szállít az Egyesült Királyság vasúti hálózatához

Az ABB 20 millió dollár értékű megbízást nyert a Network Rail-től pálya menti erősáramú elektronikai megoldás szállítására nagysebességű villamos motorvonatokhoz.

2017. augusztus 16. 13:33

Sendee: futárnak lenni menő

Mostantól Budapesten nyilvánosan is elérhető Sendee alkalmazás a futárkodás új dimenzióját nyitja meg Magyarországon a szabadság, gyorsaság és megbízhatóság jegyében, az ügyfelek igényeit szem előtt tartva. 

2017. augusztus 16. 10:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus 4. 13:40

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21

A megjósolt trendek felé haladnak a kiberbűnözés idei irányai

2017. július 20. 16:59

Az év CIO-ja pályázat

2017. július 6. 13:48
cloudappsportal.com