360 fokos szoftvertesztelés a Micro Focus Silk 18.0-val

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 4. 15:12

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Micro Focus Silk termékcsalád legújabb, 18.0 kiadása. A tesztelési keretrendszer segítségével a vállalatok egyszerűen, automatikusan hajthatnak vége funkcionális- és teljesítményteszteket alkalmazásaikon, és az egyes teszteket jól átláthatóan tarthatják nyilván. Ezáltal egyszerűen azonosíthatják az esetleges hibákat, felgyorsíthatják az alkalmazások fejlesztését, és felkészülhetnek a nagyobb terheléssel járó időszakokra is.

„A korábban a Borland-portfólióba tartozó Silk termékcsalád a felvásárlást követően már a Micro Focus kínálatának részeként került be a Magyarországi Képviselet termékei közé. A megoldáscsomag hatékonyan segíti a vállalatokat az alkalmazások teljesítményének és minden funkciójának ellenőrzésében, így jelentősen leegyszerűsíti a fejlesztési folyamatokat” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

A Silk termékcsalád több, teszteléshez használható megoldást foglal magába. A Silk Central egy központi felületen egyesíti ezeket. A skálázható, rugalmas tesztmenedzsment-eszköznek köszönhetően a fejlesztői csapatok gyorsabban fejleszthetnek alkalmazásokat, a minőségi szempontokat is szem előtt tartva. A megoldás segít a tervezésben, a nyomon követésben, a jelentések készítésében, a tesztek végrehajtásában, illetve mindezek nyilvántartásában. Az eszköz révén a vállalatok összehangolhatják az igényeket a rendelkezésre álló technológiával és folyamatokkal, beütemezhetik a manuális és az automatikus funkcionális-, illetve teljesítményteszteket, az eredményeket pedig egy központosított irányítópulton tekinthetik át.

 

A tesztkörnyezetek kiépítése költség-, valamint munkaigényes, és nem is mindig sikeres. Ugyanakkor a teszteléseken spóroló vállalatoknál fennáll a veszélye annak, hogy elveszítik ügyfeleiket, csökken a piaci részesedésük, esetleg a hírnevük is romlik. Az asztali, mobilos és webes alkalmazások teszteléséhez készített Silk Test segít a cégeknek az alkalmazások fejlesztésének felgyorsításában, miközben lehetővé teszi a szigorú minőségi előírások betartását is. A megoldás a legújabb igényeket figyelembe véve minden nagyobb mobil platformot támogat, beleértve az iOS és Android rendszereket. A Silk Test használatával a vállalatok egyetlen, hordozható tesztszkripten keresztül, hatékonyan ellenőrizhetik az alkalmazások funkcionalitását minden rendszeren, továbbá központosíthatják és automatizálhatják a különféle eszközökön zajló tesztelési folyamatokat.

 

A Silk Performer segítségével a cégek gondoskodhatnak arról, hogy alkalmazásaik minden eszközön és minden körülmény között egységes felhasználói élményt nyújtsanak, függetlenül attól, mekkora terheléssel kell megküzdeniük a vállalati erőforrásoknak a háttérben. Teljesítménybeli problémák általában akkor adódnak egy szervezetnél, amikor egyébként is sok a teendő, például amikor csúcsokat dönt a honlap látogatottsága, amikor új mobilalkalmazást jelentetnek meg, vagy amikor egyéb okból váratlanul megnő a felhasználói tevékenységek száma. Ahhoz, hogy a vállalatok versenyképesek maradhassanak, alkalmazásaiknak a legnagyobb terhelés alatt is megfelelően kell teljesíteniük, ezért érdemes minden esetre felkészülniük. A Silk Performer használatával a cégek olyan terhelési teszteket hajthatnak végre, amelyek nagy számú felhasználó viselkedését szimulálják, leképezve a valós körülményeket és az általuk használt készülékek beállításait, így a teljesítményt esetlegesen visszavető problémákat is gyorsan be tudják azonosítani.  

 

A Silk Performance Manager az alkalmazások felhasználói élményeinek monitorozását támogatja. Segítségével a szervezetek folyamatosan ellenőrizhetik a programok állapotát, beleértve a válaszidőt és az elérhetőséget, illetve a funkciók integritását. Ez a fajta kontroll lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalatok még azelőtt azonosítsák az esetleges hibákat, hogy azok közvetlenül, használat közben érintenék ügyfeleiket.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Milyen napelemet finanszíroznak szívesen a bankok?

A Bloomberg osztályozási rendszere segít abban, hogy a napelemek megbízhatósága és ne (kizárólag) a beruházó és üzleti terve alapján döntsön a bank a finanszírozásról.

2017. november 22. 19:57

Mit tegyünk, ha időben szeretnénk megkapni az online rendelt karácsonyi ajándékot?

Hamarosan indul az ünnepi szezon, az online boltok egy része már a hivatalos fekete péntek előtt meghirdette nagy karácsonyi akcióit. Azt gondolnánk, aki ilyenkor rendeli meg az ajándékot, nemcsak jól jár, de még az ünnepek előtt biztosan meg is kapja a csomagját. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azonban erre nincs garancia, főleg ha rendeléskor a hagyományos kiszállítási megoldásokat választjuk.

2017. november 22. 18:02

WIWE: szívünkre is olcsóbban vigyázhatunk az akciós pénteken

Valódi árengedménnyel (ez a legtöbb Black Friday árról nem mondható el) kapható a WIWE szívdiagnosztikai műszer november 24-26 között szerte a világban, a magyarországi Black Friday ár ezen a három napon 69.990 Ft lesz. A terméket egyébként épp a napokban mutatták be az egri Sanatmetal cég képviselői Düsseldorfban, a MEDICA orvostechnológiai kongresszuson és expón, ahol a mobil eszközt a világ minden tájáról érkező kardiológusok, háziorvosok, disztribútor és befektetői cégek képviselői értékelték pozitívan.

2017. november 22. 16:58

Tovább bővíti 4G+ hálózatát a Vodafone

A Vodafone Magyarország folyamatos hálózatfejlesztései nyomán 2017-ben több mérföldkövet ért el, így a kiemelt fontosságot élvező lefedettség bővítés mellett a 4G+ szolgáltatás is egyre több helyen érhető el. Míg Budapest és Tatabánya mellett nyártól már a Balaton keleti medencéjében is élvezhető a technológia, addig az elmúlt időszakban számos további nagyvárosban is megkezdődött a szolgáltatás bevezetése.

2017. november 22. 15:21

A személyes adatok kezelése 20 millió EUR-ba is kerülhet!

A TMSI Kft. „in nuce” néven kereskedelmi termékként adott ki GDPR-felkészülési készletet kisebb cégek, szervezetek számára. A csomagban a felkészülési folyamat leírása mellett, szerkeszthető formában találhatók meg a rendelet által megkövetelt legfontosabb szabályzatok, űrlapok, nyilvántartások.

2017. november 22. 13:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19

Izmos Smart City felhozatallal jön a 2018-as CES

2017. október 31. 15:04

Már csak 1 hét van hátra az ’Az Év Honlapja’ pályázat lezárásáig!

2017. október 25. 08:38
cloudappsportal.com