Pénzügyi öngondoskodásra tanítják az SOS Gyermekfalu lakóit a Morgan Stanley önkéntesei

Karrier-tanácsadással és az irodai mindennapok bemutatásával is segíti a vállalat a hátrányos helyzetű fiatalokat a pályakezdésben

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 29. 10:05

Harminc fiatal látogatott el a Morgan Stanley budapesti irodájába az SOS gyermekfaluból. A vállalat nemcsak anyagi támogatásával, hanem szaktudásával is aktívan segíti a gyermekfaluban élő fiatalokat, ennek keretében fejlesztő és mentoráló foglalkozásokat is szerveznek. 

Az elmúlt években a vállalat munkatársai többször is jártak a gyermekfaluban, vezettek foglalkozásokat vagy végeztek más jellegű önkéntes munkát. A közösen szervezett nyílt nap célja, hogy a gyermekfalu lakói személyes betekintést nyerjenek egy globális nagyvállalat mindennapjaiba, megismerhessék azt, hogy mivel foglalkozik egy kockázatelemző, banki informatikus vagy éppen pénzügyi szakember a vállalatnál. A kiscsoportos foglalkozások keretében álláskeresési és karrier-tanácsadásra is sor került az augusztus 17-ei látogatáson.

 

„A Morgan Stanley cégkultúrájának fontos része az önkéntesség, hiszünk ennek erejében, rendszeresen részt veszünk a minket befogadó közösségek életében. Fontos, hogy a vállalat anyagi támogatása mellett az önkéntes kollégák saját munkájukkal is segíthetik a partnereket, közvetlenül is részt vesznek az együttműködésekben. Csak 2017-ben közel 8600 órát töltöttek a budapesti iroda dolgozói önkéntes munkával. Büszkék vagyunk rá, hogy több éve segíthetjük az SOS gyermekfalu lakóit. Együttműködésünk fontos részeként önkénteseink az oktatásban is részt vesznek, igyekszünk segíteni a fiatalok felkészülését a munka világára, a karrierválasztásra, a gyermekfalu utáni életre. Szeretnénk megmutatni nekik, hogyan készülhetnek fel egy állásinterjúra, miként írhatnak jó önéletrajzot, sőt, a jövőben alapvető pénzügyi ismeretekre is oktatjuk majd a gyerekeket” – mondta Juvancz Beáta a Morgan Stanley Magyarország pénzügyi részlegének ügyvezető igazgatója. „Azt reméljük, hogy a Morgan Stanley irodájában eltöltött nap segíthet a fiataloknak, hogy közelebb kerüljenek a munka világához. Inspirációt és motivációt meríthetnek, de gyakorlati tudást is, amivel könnyebben találhatnak majd szakmát, állást.” – tette hozzá.

 

 

Pénzügyi tananyagot írnak a Morgan Stanley önkéntesei a gyermekfalu lakóinak

A Morgan Stanley önkéntesei most fejlesztik annak a távoktatási tananyagnak az alapjait, amely segítségével alapvető pénzügyi ismeretekre is oktathatják majd a faluban élő fiatokat országszerte. "A Morgan Stanley szakemberei által összeállított tananyag és mentorálás célja, hogy támogassa a fiatalokat az öngondoskodásban, a felelős pénzügyi döntések meghozásában az önálló felnőtt élet során. Az önkéntesek által összeállított tudásanyag egyedülálló, hiánypótló lehetőség, hiszen a gyermekek máshol nem részesülhetnének hasonló jellegű képzésben. Legtöbbünk a zsebpénz vagy a fizetés beosztását, a pénzügyi öngondoskodás alapjait a családban a szülőktől, nagyszülőktől tanulja meg. Az SOS Gyermekfalvakban 400 gyermeknek adunk otthont nevelőszülőknél, akik valamilyen oknál fogva nem élhetnek a vér szerinti szüleikkel. Éppen ezért fontos, hogy a nevelőszülők mellett további lehetőséget adjunk, hogy a gyermekek elsajátíthassák ezt a tudást.” – mondta el Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalu adományozási és kommunikációs igazgatója. „A Morgan Stanley évek óta rengeteg támogatást ad számunkra. Még értékesebbé teszi ezt az együttműködést az a törődés és tudás-átadás, amivel a vállalat önkéntesei fordulnak évről-évre a nálunk élő gyermekekhez.” – foglalta össze.

 

A Morgan Stanley a világ egyik legnagyobb pénzintézete, Magyarországon nem végez klasszikus banki tevékenységet.  A budapesti iroda elsősorban az informatikai, programozás, alkalmazásfejlesztés területén segíti a cégcsoport munkáját, mindemellett jelentős a kockázatkezelő, matematikai modellező és pénzügyi részleg munkája is.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Beszámoló a Safer Internet Program 2018. évi oktatási eredményeiről

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciumvezetője összesítette 2018-as oktatási tevékenységét. A szervezet a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is kötetlen, játékos, interaktív formában hívta fel a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre, azok kivédésének lehetőségeire, és az internet által kínált pozitív lehetőségekre, azok hasznos felhasználására.

2019. február 18. 15:51

Ezek a telefonok gyenge pontjai

A wifi, a kamera, a mikrofon és a hangszóró egyaránt a mobilkészülékek gyenge pontjai közé tartoznak – derült ki egy nemzetközi elemzésből.

2019. február 18. 14:17

A LEGO HIDDEN SIDE új szintre emeli a játékélményt

A LEGO Csoport bemutatta az új, kiterjesztett valósággal erősítő játékcsaládját, a LEGO HIDDEN SIDE-ot, ahol a gyerekeknek szellemről szellemre haladva kell visszaváltoztatniuk a kísértetjárta világot normálissá. 

2019. február 18. 11:37

Kutatás a digitális készségekről

A Vodafone Intézet átfogó tanulmányának eredményei azt mutatják, hogy a munkavállalók világszerte úgy érzik, nem rendelkeznek a jövőben szükséges digitális készségekkel a munkakörök betöltéséhez. 

2019. február 18. 09:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója

2019. február 18. 11:50

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53
cloudappsportal.com