Ne szakítsa meg nyaralását egy szerződéskötés miatt!

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 30. 13:20

Nyaralás alatt távolról aláírni egy szerződést: 3 kattintással megoldható, és folytatódhat a pihenés. Számos vállalatvezető már használja az e-aláírást, amely a szabadság alatt is könnyít az ügymeneten.

Sok szakértő szerint a hazai kis- és középvállalati szektor egyik legnagyobb problémája, hogy a vezető távollétében lelassul a döntéshozatal. „Számos olyan esetről hallunk, amikor a cégvezető szabadsága miatt áll meg egy vállalatnál az ügymenet. Főleg a kisebb cégekre jellemző, de a nagyobb vállalatoknál is előfordul, hogy felettesi aláírás hiányában nem indulhat el egy együttműködés, nem köthető meg egy fontos alvállalkozói szerződés, nincs, aki aláírjon számlákat, teljesítési igazolásokat, esetleg egy hirtelen beadandó ajánlatot. Mindez, ha első látásra nem is tűnik kritikusnak, sok kellemetlenséget, csúszást, lemaradást, végső soron versenyhátrányt okozhat.” – mondta el Füzesi Csaba az e-aláírásokkal foglalkozó NETLOCK Kft. stratégiai termékmenedzsere.

 

A szakember szerint egyre többen ismerik fel az e-aláírásban rejlő előnyöket, például azt, hogy bárhol és bármikor, egy laptop vagy akár egy okostelefon segítségével is aláírhatóak és e-mailen továbbíthatóak dokumentumok, szerződések, okiratok.

 

Idegeskedés helyett: e-aláírás

„Nem szokatlan történet egy cégvezető életében, hogy éppen a tengerparti családi nyaralás idején érkezik, olyan fontos dokumentum, amit alá kell írni. Ilyenkor jön az idegeskedés, nyomtató, szkenner vagy fax keresése a szállodában. Miközben az e-aláírás lehetővé teszi, hogy saját laptopján, néhány kattintással, akár egy kávé mellett is aláírjon – jogilag pontosan ugyanolyan hitelességgel, mintha papíron, tollal írt volna alá –, majd e-mailen visszaküldje a dokumentumot. Egyre több olyan ügyfelünk van, akik hasonló helyzetek megoldásáért fordult hozzánk először, és fizetett elő e-aláírás-szolgáltatásunkra.” – összegezte a szakember.

 

 

E-aláírás a napozóteraszon pont olyan, mint a netes bankolás

Az e-aláírásosok legújabb generációja rendkívül egyszerűvé és kényelmessé teszi az aláírási folyamatot. Míg régebben egy chipkártyára és egy számítógéphez csatlakoztatott kártyaolvasóra volt szükség a dokumentumok elektronikus aláírásához, addig ma már mindez egy weboldalon keresztül megtehető. A felhasználó belép az elektronikus aláíró rendszerbe, és a személyes biztonsági azonosítást követően néhány kattintással, érintéssel digitálisan aláírja például az e-mailen érkezett PDF- vagy Word-dokumentumot. A folyamat kényelmes, biztonságos és gyors. Kicsit hasonlít ahhoz, mintha egy Gmail- vagy Facebook-fiókba lépnénk be, és ott küldenénk üzenetet. Az ily módon elektronikusan aláírt állomány éppen olyan joghiteles, mintha az irodában, tintával írta volna alá a cégvezető a kinyomtatott példányt. “Az e-aláírás nem csupán gyors, kényelmes és biztonságos, de kaput nyit a papíron zajló vállalati folyamatok átterelésére a digitális térbe. Mindez pedig egyáltalán nem luxus, akár már havi 2 ezer forintos díjért is kiváltható az e-aláírás-előfizetés.” - foglalta össze Füzesi Csaba, aki szerint a NETLOCK SIGN új generációs - a fenti logika mentén weboldalon keresztül elérhető - e-aláírás megoldás közkedvelt szolgáltatás lesz a kis- és középvállalatok körében is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

2019. október 17. 13:44

Garnélák nyomon követésére és biztonságos online fizetésre egyaránt használható a blockchain

Világszerte számos területen hoz áttörést a módosíthatatlan és hiteles adatnyilvántartás biztonságát garantáló blockchain-technológia. Szabolcsi András, az év innovatív terméke díjjal kitüntetett BlockBen szakértőjének elemzéséből kiderül: a TAJ-visszaélések vagy a kilométerórák visszatekerésének megakadályozása mellett az online fizetés gyorsabbá és biztonságosabbá tételét is lehetővé teszi a blockchain.

2019. október 17. 12:03

Lehet-e egészségügyi adattal életet menteni?

A Hungaromed szakmai konferenciáin 85 előadó és közel 3.000 résztvevő konzultált előadások és interaktív csoportmunkák formájában. Az október 7-9. között, második alkalommal megrendezett Hungaromed Egészségügyi és Orvostechnológiai Kiállítás több konferenciáját és szakmai eseményét is a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kara és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság szervezte, főként a digitális egészségügy, a mesterséges intelligencia, a kórházi menedzsment stratégia, a betegbiztonság, az adat- és kiberbiztonság, a táplálkozástudomány és a demencia aktuális témáira fókuszálva.

2019. október 17. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás