A Fujitsu mainframe-innovációval erősíti a digitális világ gerincét

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 1. 08:22

A Fujitsu továbbra is befektet a kritikus mainframe-rendszerek működésébe. Legújabb operációs rendszerének fejlett rendelkezésre állási, interoperabilitási, biztonsági és karbantartási funkciói megerősítik, hogy a mainframe-ek hosszú távon is relevánsan tölthetik be a digitális világ gerincének szerepét. 

A Fujitsu BS2000 OSD/BC V11.0 szoftver, a Fujitsu BS2000 SE szerversorozat operációs rendszerének új kiadása átfogó fejlesztést jelent a Fujitsu korábbi mainframe operációs rendszeréhez képest. Az új szoftver az innovatív és biztonságos közös digitális alkotáshoz (digital co-creation) szükséges főbb jellemzőkre helyezi a hangsúlyt, azaz az operációs rendszer nyitott jellegére, megnövelt teljesítményére és használhatóságára. Az új operációs rendszer mérföldkövet jelent az iparágban, elsőként biztosítva a lehetőséget /390-es szerverek élő migrálására. Ez a valós idejű képesség rugalmas és hatékony új lehetőségeket kínál a tervezett leállások és a karbantartásigény csökkentésére. 

 

A legújabb operációs rendszer kiterjesztett képességekkel rendelkezik a szövegalapú fájlok tárolásának integrálása terén, biztosítva ezzel az osztott NAS-tárolón keresztüli gördülékeny adatcserét a nyílt rendszerek (pl. a LINUX) felé. Új funkciói közül említést érdemel még az alapkiépítés részeként kínált fejlett biztonság (titkosítás) és a gazdag diagnosztikai képességek, amelyek hozzájárulnak a BS2000 mainframe rendszerek hosszú távú rendelkezésre állásához és biztonságos, folyamatos karbantartásához. 

 

 

„A mindenütt jelen lévő mainframe-ek kritikus szerepet játszanak a digitalizációban, hiszen még mindig rajtuk fut a nagyvállalati alkalmazások több mint fele, ezek kezelik a céges adatok mintegy 80%-át a világon, és együttműködnek a mobilalkalmazások mintegy 90%-ával. A mainframe-ek több évtizede a legmegbízhatóbb, legstabilabb és leghatékonyabb megoldást biztosítják a nagy adattömegek lehető leggyorsabb feldolgozásához. Operációs rendszerünk legutóbbi frissítésével fel tudjuk készíteni a BS2000 SE infrastruktúrákat a digitális kor következő szakaszának számítástechnikai kihívásaira. Ezután is nagy erőkkel fejlesztjük tovább a szoftvereket, hardvereket és szolgáltatásokat is átfogó, jövőorientált nagyvállalati platformjainkat annak érdekében, hogy maradéktalanul megfeleljünk ügyfeleink jelenlegi és jövőbeni igényeinek” – nyilatkozta Rupert Lehner, a Fujitsu nagyvállalati platformszolgáltatásokért felelős EMEIA-régióbeli alelnöke és németországi ügyvezető igazgatója. 

 

A már jelenleg is kapható BS2000 OSD/BC szoftverrel a Fujitsu BS2000 üzleti szerverek kimagasló hatékonysággal és folytonossággal működhetnek tovább. Ezek a nagyvállalati szerverek rendkívül megbízható, jól skálázható platformot nyújtanak a nagy teljesítményű, üzletileg kritikus alkalmazásokhoz minden iparágban – legyen szó nagy mobil tranzakcióvolumen feldolgozásáról, nagyvállalati rendszerek futtatásáról vagy a felhőinfrastruktúrák hibatűrő támogatásáról. 

 

A legújabb szoftververzió tovább bővíti a mainframe képességeit: a kritikus rendszerek felügyeletét, teljesítményét és rendelkezésre állását magasabb szintre emelve biztosítja a digitális átalakuláshoz szükséges infrastrukturális innovációt a vállalatok számára. A nyílt interfészeknek köszönhetően a legújabb BS2000 OSD/BC operációs rendszert futtató Fujitsu BS2000 SE infrastruktúrák jövőbiztos módon integrálhatók a modern, dinamikus alkalmazásinfrastruktúrákba, ezzel is bizonyítva a mainframe-ek fontos szerepét a digitális világban. 

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu BS2000 OSD/BC V11.0 már jelenleg is beszerezhető az EMEIA-régióban közvetlenül a Fujitsutól. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kanadában terjeszkedik a Chameleon Smart Home Zrt.

Kanadában terjeszkedik az okosotthon-rendszereket fejlesztő magyar Chameleon Smart Home Zrt., amely a napokban három torontói toronyházban kialakított mintalakásában tette elérhetővé a 2021-es Dubaji Világkiállításon bemutatott innovatív megoldásait. 

2022. augusztus 12. 19:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24